U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent consumentenrecht

Docent consumentenrecht worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent consumentenrecht? Lees de functieomschrijving.

De docent consumentenrecht geeft les in het vak consumentenrecht.

De docent consumentenrecht geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting rechten, sociaal juridische dienstverlening of een andere soortgelijke juridische opleiding. Ook kan de docent consumentenrecht cursussen/trainingen in consumentenrecht geven. De docent consumentenrecht geeft theorieles over alle facetten van het vak consumentenrecht. Dit vak richt zich op onderwerpen als de rechten en plichten van een klant en regels na, voor en tijdens een koop van de consument (waaronder bijvoorbeeld garantierecht) en de aard, ratio en grondslagen van het consumentenrecht. De docent consumentenrecht leert zijn leerlingen/studenten alles over consumentenrecht zodat zij deze kennis binnen hun toekomstige beroep binnen de juridische sector kunnen gebruiken.

De docent consumentenrecht ontwikkelt over het algemeen met behulp van bestaand lesmateriaal zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, bespreekt en becijfert. De docent consumentenrecht kijkt naar aanleiding van deze resultaten naar de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, bespreekt deze met ze en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

De docent consumentenrecht heeft zelf verstand van het vak consumentenrecht en de juridische sector en weet zijn kennis op een interessante, begrijpelijke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich niet goed gedraagt om de orde in de klas te bewaren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent consumentenrecht ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's waarin de opleiding, de leerlingen/studenten en de school worden besproken en wordt gekeken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleiding en de school.

Mensen vonden ons op: Job Docent consumentenrecht, Baan Docent consumentenrecht, Docent consumentenrecht Worden, Functie-eisen Docent consumentenrecht, Verantwoordelijkheden Docent consumentenrecht, Functieprofiel Docent consumentenrecht, Wat doet een Docent consumentenrecht, Werken als Docent consumentenrecht.

Docent consumentenrecht worden: Opleiding tot docent consumentenrecht

De docent consumentenrecht heeft een opleiding ''Arbeidsrecht'', ''Bedrijfsrecht'', ''Nederlands Recht'' of een andere soortgelijke juridische opleiding gevolgd (WO, vierjarig) of heeft de opleiding ''Sociaal Juridische Dienstverlening'' (HBO, vierjarig) gevolgd en is na het behalen van een onderwijsbevoegdheid of na praktijkervaring les gaan geven.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent consumentenrecht, Docent consumentenrecht Worden, Opleidingsniveau Docent consumentenrecht, Scholing Docent consumentenrecht, Studie Docent consumentenrecht, Bijscholing Docent consumentenrecht, Omscholing Docent consumentenrecht.

Organisaties waar een docent consumentenrecht doorgaans werkzaam is

De docent consumentenrecht werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent consumentenrecht, Docent consumentenrecht Worden, Opleidingsniveau Docent consumentenrecht, Scholing Docent consumentenrecht, Studie Docent consumentenrecht, Bijscholing Docent consumentenrecht, Omscholing Docent consumentenrecht.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent consumentenrecht

Het salaris van de docent consumentenrecht ligt tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring. Voor het salaris van de docent consumentenrecht die alleen cursussen/trainingen geeft valt geen specifieke salarisindicatie te geven omdat hij over het algemeen zijn eigen salaris mag bepalen.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent consumentenrecht, Loon Docent consumentenrecht, Wat verdien je als Docent consumentenrecht, Salarisschaal Docent consumentenrecht, Salarisindicatie Docent consumentenrecht, Bonus Docent consumentenrecht, CAO Docent consumentenrecht, Brutoloon Docent consumentenrecht, Nettoloon Docent consumentenrecht, Vakantiedagen Docent consumentenrecht, Pensioen Docent consumentenrecht.

Competenties, skills & vaardigheden docent consumentenrecht

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van het vak consumentenrecht
Mensen vonden ons op: Kennis Docent consumentenrecht, Vaardigheden Docent consumentenrecht, Attitude Docent consumentenrecht, Kwalificaties Docent consumentenrecht, Competentieprofiel Docent consumentenrecht.

Boeken voor het beroep docent consumentenrecht

Wil je meer weten over het beroep docent consumentenrecht? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent consumentenrecht bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent consumentenrecht te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent consumentenrecht, Docent consumentenrecht ebooks, boek Docent consumentenrecht.

Persoonstypen docent consumentenrecht

De docent consumentenrecht is een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkelingen binnen de maatschappij om dit te verwerken in zijn lesmateriaal en let daarnaast goed op de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten. Daarnaast is de docent consumentenrecht een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van consumentenrechten over op zijn leerlingen/studenten en biedt en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent consumentenrecht, Karakter Docent consumentenrecht.

Netwerk docent consumentenrecht

Het netwerk van de docent consumentenrecht bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit het vak die op school komen spreken

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent consumentenrecht, Medewerkers Docent consumentenrecht.

Is het beroep docent consumentenrecht iets voor jou?

Zou je graag docent consumentenrecht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent consumentenrecht bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent consumentenrecht, beroepskeuzetest Docent consumentenrecht, beroep Docent consumentenrecht kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent consumentenrecht

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent consumentenrecht is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen voor de docent consumentenrecht met relevante werkervaring of relevante diploma's. Ook kan de docent consumentenrecht cursussen/trainingen consumentenrecht geven.

Daarnaast kan de docent consumentenrecht doorgroeien binnen het onderwijs door naast zijn werkzaamheden in de klas ook een mentorrol op zich te nemen of kan hij nog een studie volgen/doorleren en vervolgens ook les op een Hogeschool consumentenrecht gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent consumentenrecht

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent consumentenrecht. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent consumentenrecht, Promotie mogelijkheden Docent consumentenrecht, Carriere Docent consumentenrecht.

Solliciteren op de functie docent consumentenrecht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent consumentenrecht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent consumentenrecht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent consumentenrecht. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent consumentenrecht, CV Docent consumentenrecht, sollicitatie Docent consumentenrecht.

Interviews met docent consumentenrecht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent consumentenrecht

Vacatures docent consumentenrecht

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent consumentenrecht? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent consumentenrecht. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent consumentenrecht geeft les in het vak consumentenrecht. De docent consumentenrecht geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting rechten, sociaal juridische dienstverlening of een andere soortgelijke juridische opleiding. Ook kan de docent consumentenrecht cursussen/trainingen in consumentenrecht geven.

Beoordeling Docent consumentenrecht

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent consumentenrecht' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent consumentenrecht

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep