U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent consumptieve techniek

Docent consumptieve techniek worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent consumptieve techniek? Lees de functieomschrijving.

De docent consumptieve techniek geeft les in het vak consumptieve techniek.

De docent consumptieve techniek geeft les op een VMBO of MBO opleiding in de richting horeca of de richting bakkerij. De docent consumptieve techniek geeft zowel theorie als praktijkles in alle facetten van het vak docent consumptieve techniek. Hij leert zijn leerlingen/studenten onder andere alles over de productie van grondstoffen, de bereiding van halffabricaten en eindproducten en geeft les in onder andere voedingsleer, voedingschemie, hygiëne en microbiologie. De voornaamste taak van de docent consumptieve techniek is zijn leerlingen/studenten voorbereiden en zich laten ontwikkelen op het gebied van consumptieve techniek zodat zij na het behalen van het diploma meteen aan de slag kunnen in de horeca of in een bakkerij.

De docent consumptieve techniek ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, bespreekt en eventueel becijfert. Naar aanleiding van dit werk kijkt de docent consumptieve techniek naar de studievoortgang en de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, spreekt ze daarop aan en biedt ze eventueel extra individuele of groepsgerichte begeleiding.

De docent consumptieve techniek heeft zelf verstand van consumptieve techniek en weet zijn kennis op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast neemt hij altijd de leiding in de klas en durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te bewaren of te herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas gaat de docent consumptieve techniek ook op stagebezoek wanneer zijn leerlingen/studenten stage lopen en zal hij aanwezig zijn bij vergaderingen met collega's om de opleidingen, de school en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleiding en school.

Mensen vonden ons op: Job Docent consumptieve techniek, Baan Docent consumptieve techniek, Docent consumptieve techniek Worden, Functie-eisen Docent consumptieve techniek, Verantwoordelijkheden Docent consumptieve techniek, Functieprofiel Docent consumptieve techniek, Wat doet een Docent consumptieve techniek, Werken als Docent consumptieve techniek.

Docent consumptieve techniek worden: Opleiding tot docent consumptieve techniek

De docent consumptieve techniek heeft een opleiding ''Leraar Consumptieve Techniek I en II'' gevolgd. Deze opleiding is HBO en vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent consumptieve techniek, Docent consumptieve techniek Worden, Opleidingsniveau Docent consumptieve techniek, Scholing Docent consumptieve techniek, Studie Docent consumptieve techniek, Bijscholing Docent consumptieve techniek, Omscholing Docent consumptieve techniek.

Organisaties waar een docent consumptieve techniek doorgaans werkzaam is

De docent consumptieve techniek werkt op een VMBO of MBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent consumptieve techniek, Docent consumptieve techniek Worden, Opleidingsniveau Docent consumptieve techniek, Scholing Docent consumptieve techniek, Studie Docent consumptieve techniek, Bijscholing Docent consumptieve techniek, Omscholing Docent consumptieve techniek.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent consumptieve techniek

De docent consumptieve techniek verdient tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkt en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent consumptieve techniek, Loon Docent consumptieve techniek, Wat verdien je als Docent consumptieve techniek, Salarisschaal Docent consumptieve techniek, Salarisindicatie Docent consumptieve techniek, Bonus Docent consumptieve techniek, CAO Docent consumptieve techniek, Brutoloon Docent consumptieve techniek, Nettoloon Docent consumptieve techniek, Vakantiedagen Docent consumptieve techniek, Pensioen Docent consumptieve techniek.

Competenties, skills & vaardigheden docent consumptieve techniek

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Overtuigen
 • Verstand van consumptieve techniek
Mensen vonden ons op: Kennis Docent consumptieve techniek, Vaardigheden Docent consumptieve techniek, Attitude Docent consumptieve techniek, Kwalificaties Docent consumptieve techniek, Competentieprofiel Docent consumptieve techniek.

Boeken voor het beroep docent consumptieve techniek

Wil je meer weten over het beroep docent consumptieve techniek? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent consumptieve techniek bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent consumptieve techniek te komen.

Effectief lesgeven met NLP | Richard Churches

praktische oefeningen en technieken voor docenten om optimaal te functioneren in de klas - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789088400490 | 200 pagina's

Praktische oefeningen en technieken voor docenten om optimaal te functioneren in de klas. Dit boek is bedoeld voor alle docenten in alle vormen van onderwijs: basisschool, VMBO, HAVO, VWO tot en met HBO. Ervan uitgaande dat je het gedrag terug krijgt dat ...

Lectorenreeks - Onderzoeksvaardigheden voor docenten | Miriam Losse

methoden en technieken voor het uitvoeren en begeleiden van praktijkonderzoek - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789047301219 | 188 pagina's

Lectorenreeks - Onderzoeksvaardigheden voor docenten 1e druk is een boek van Miriam Losse uitgegeven bij Boom Lemma Uitgevers. ISBN 9789047301219 Onderzoeksvaardigheden voor docenten is zowel een cursus om een valide en betrouwbaar onderzoek uit te kunnen...

Tendens Consumptief / 1 Vmbo KB / deel Bronnenboek | S. Kuipers

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789057667435 | 344 pagina's

De leerling gebruikt het bronnenboek als naslagwerk bij de methode en wordt gestuurd vanuit het bijbehorende instructie- /werkboek. Het bronnenboek is voor leerlingen op alle niveaus (BB/KB) gelijk. Alleen de manier waarop de bronnen worden gebruikt, vers...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent consumptieve techniek, Docent consumptieve techniek ebooks, boek Docent consumptieve techniek.

Persoonstypen docent consumptieve techniek

De docent consumptieve techniek is een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van consumptieve techniek over op zijn leerlingen/studenten en bereidt ze voor op een beroep in de horeca of in een bakkerij. Ook biedt hij zijn leerlingen individuele begeleiding.

Daarnaast is de docent consumptieve techniek een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkeling/studievoortgang van zijn leerlingen/studenten om te kijken waar zij zijn in het lesprogramma en of ze hard genoeg werken en vorderen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent consumptieve techniek, Karakter Docent consumptieve techniek.

Netwerk docent consumptieve techniek

Het netwerk van de docent consumptieve techniek bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de mensen van het stagebedrijf, de directeur van de school, de ouders van leerlingen/studenten bij ouderavonden en zijn collega's.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent consumptieve techniek, Medewerkers Docent consumptieve techniek.

Is het beroep docent consumptieve techniek iets voor jou?

Zou je graag docent consumptieve techniek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent consumptieve techniek bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent consumptieve techniek, beroepskeuzetest Docent consumptieve techniek, beroep Docent consumptieve techniek kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent consumptieve techniek

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent consumptieve techniek is goed. Er is veel werkgelegenheid voor de docent consumptieve techniek omdat er veel opleidingen zijn in de sector horeca en bakkerij.

Daarnaast kan de docent consumptieve techniek doorgroeien door bijvoorbeeld ook een mentorrol op zich te nemen.

Arbeidsmarktperspectief score docent consumptieve techniek

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent consumptieve techniek. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent consumptieve techniek, Promotie mogelijkheden Docent consumptieve techniek, Carriere Docent consumptieve techniek.

Solliciteren op de functie docent consumptieve techniek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent consumptieve techniek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent consumptieve techniek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent consumptieve techniek. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent consumptieve techniek, CV Docent consumptieve techniek, sollicitatie Docent consumptieve techniek.

Interviews met docent consumptieve techniek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent consumptieve techniek

Overzicht

Vacatures docent consumptieve techniek

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent consumptieve techniek? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent consumptieve techniek. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent consumptieve techniek geeft les in het vak consumptieve techniek. De docent consumptieve techniek geeft les op een VMBO of MBO opleiding in de richting horeca of de richting bakkerij. De docent consumptieve techniek geeft zowel theorie als praktijkles in alle facetten van het vak docent consumptieve techniek.

Beoordeling Docent consumptieve techniek

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent consumptieve techniek' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent consumptieve techniek

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep