U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent creatieve therapie

Docent creatieve therapie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent creatieve therapie? Lees de functieomschrijving.

De docent creatieve therapie geeft les in het vak creatieve therapie.

De docent creatieve therapie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting creatieve therapie of een andere soortgelijke opleiding. De docent creatieve therapie geeft zowel theorie als praktijkles in alle facetten van het vak creatieve therapie en leidt zijn leerlingen/studenten op en laat ze ontwikkelen binnen dit vak zodat zij als ze hun studie hebben afgerond meteen aan de slag kunnen in een baan binnen deze sector. Het vak creatieve therapie richt zich op hulpverlening op mensen met psychische problemen door middel van een creatief proces (waaronder bijvoorbeeld door middel van dramalessen of het maken van beeldende kunst). De docent creatieve therapie leert zijn leerlingen/studenten hoe deze hulpverlening in zijn werk gaat en leidt ze op tot creatieve therapeut door middel van zowel theorie als praktijklessen als bijvoorbeeld communicatie en drama.

De docent creatieve therapie ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten theorie en praktijkopdrachten, toetsen, projecten en tentamens, kijkt deze na, bespreekt deze en becijfert deze. Hij let goed op de studievoortgang en de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten en geeft waar nodig extra individuele begeleiding. Ook bezoekt hij de leerlingen/studenten in hun stagejaar op hun stageadres om te kijken hoe het daar gaat en om eventueel tips en adviezen te geven.

De docent creatieve therapie heeft verstand van het vak creatieve therapie en weet dit op een interessante, educatieve en leuke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student de orde in de klas verstoord om de orde in de klas weer te herstellen. Ook is de docent creatieve therapie een verantwoordelijke werker; hij geeft les in het werken met mensen en doet dit op een verantwoordelijke manier.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent creatieve therapie ook aanwezig zijn bij vergaderingen met collega's om de school, de opleidingen en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten voor de opleidingen en de school.

Mensen vonden ons op: Job Docent creatieve therapie, Baan Docent creatieve therapie, Docent creatieve therapie Worden, Functie-eisen Docent creatieve therapie, Verantwoordelijkheden Docent creatieve therapie, Functieprofiel Docent creatieve therapie, Wat doet een Docent creatieve therapie, Werken als Docent creatieve therapie.

Docent creatieve therapie worden: Opleiding tot docent creatieve therapie

De docent creatieve therapie heeft een opleiding ''Creatieve Therapie'', ''Manuele Therapie'' of ''Muziektherapie'' gevolgd. Deze opleidingen zijn HBO en vierjarig. Na het behalen van een diploma op één van deze opleidingen is de docent creatieve therapie meestal eerst zelf enige jaren als creatief therapeut werkzaam geweest om vervolgens het onderwijs in te gaan om zijn kennis en visie op het vak op leerlingen/studenten over te brengen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent creatieve therapie, Docent creatieve therapie Worden, Opleidingsniveau Docent creatieve therapie, Scholing Docent creatieve therapie, Studie Docent creatieve therapie, Bijscholing Docent creatieve therapie, Omscholing Docent creatieve therapie.

Organisaties waar een docent creatieve therapie doorgaans werkzaam is

De docent creatieve therapie werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent creatieve therapie, Docent creatieve therapie Worden, Opleidingsniveau Docent creatieve therapie, Scholing Docent creatieve therapie, Studie Docent creatieve therapie, Bijscholing Docent creatieve therapie, Omscholing Docent creatieve therapie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent creatieve therapie

Het salaris van de docent creatieve therapie ligt tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent creatieve therapie, Loon Docent creatieve therapie, Wat verdien je als Docent creatieve therapie, Salarisschaal Docent creatieve therapie, Salarisindicatie Docent creatieve therapie, Bonus Docent creatieve therapie, CAO Docent creatieve therapie, Brutoloon Docent creatieve therapie, Nettoloon Docent creatieve therapie, Vakantiedagen Docent creatieve therapie, Pensioen Docent creatieve therapie.

Competenties, skills & vaardigheden docent creatieve therapie

 • Resultaatgerichtheid
 • Creativiteit
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Innovatief
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Sensitiviteit
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Overtuigen
 • Verstand van creatieve therapie
Mensen vonden ons op: Kennis Docent creatieve therapie, Vaardigheden Docent creatieve therapie, Attitude Docent creatieve therapie, Kwalificaties Docent creatieve therapie, Competentieprofiel Docent creatieve therapie.

Boeken voor het beroep docent creatieve therapie

Wil je meer weten over het beroep docent creatieve therapie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent creatieve therapie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent creatieve therapie te komen.

Senioren Kleurboek | nvt

creatief kleuren zonder stress; art-therapie - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789461884251 | 128 pagina's

Kleuren voor senioren: Duidelijke lijnen en grote patronen. Steeds meer mensen ontdekken de leuke hobby van het inkleuren van mooie tekeningen. U hoeft hiervoor geen kunstenaar te zijn en heeft geen tekentalent nodig. Ook dure materialen zijn overbodig, k...

Handboek creatieve therapie | Henk Smeijsters

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789046901328 | 446 pagina's

Handboek creatieve therapie 3e druk is een boek van Henk Smeijsters uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046901328 Dit boek stelt de (toekomstige) beroepsbeoefenaar in staat binnen een multidisciplinair team te verantwoorden wat Creatieve Therapie (CT) is en ...

Creatieve therapie | Marieke Nijmanting

een praktische handleiding - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789066659230 | 134 pagina's

Creatieve therapie 1e druk is een boek van Marieke Nijmanting uitgegeven bij Uitgeverij S.W.P. B.V.. ISBN 9789066659230 Creatieve therapie is een positieve en inspirerende manier om problemen te lijf te gaan. Dit boek geeft bruikbare handvatten aan (poten...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent creatieve therapie, Docent creatieve therapie ebooks, boek Docent creatieve therapie.

Persoonstypen docent creatieve therapie

De docent creatieve therapie is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, gaat op stagebezoek en kijkt waar zij eventueel extra begeleiding nodig hebben. Daarnaast is de docent creatieve therapie een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak creatieve therapie over op zijn leerlingen/studenten en geeft waar nodig extra tips, adviezen of individuele begeleiding.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent creatieve therapie, Karakter Docent creatieve therapie.

Netwerk docent creatieve therapie

Het netwerk van de docent creatieve therapie bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school, de mensen van het stageadres waar de leerlingen/studenten stage lopen en de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent creatieve therapie, Medewerkers Docent creatieve therapie.

Is het beroep docent creatieve therapie iets voor jou?

Zou je graag docent creatieve therapie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent creatieve therapie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent creatieve therapie, beroepskeuzetest Docent creatieve therapie, beroep Docent creatieve therapie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent creatieve therapie

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent creatieve therapie is laag. Er is vrij weinig werkgelegenheid voor de docent creatieve therapie. Daarnaast heeft de docent creatieve therapie ook concurrentie van mensen die van creatieve of kunstopleidingen komen. Ook is er weinig werkgelegenheid binnen de sector creatieve therapie te vinden.

Arbeidsmarktperspectief score docent creatieve therapie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent creatieve therapie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent creatieve therapie, Promotie mogelijkheden Docent creatieve therapie, Carriere Docent creatieve therapie.

Solliciteren op de functie docent creatieve therapie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent creatieve therapie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent creatieve therapie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent creatieve therapie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent creatieve therapie, CV Docent creatieve therapie, sollicitatie Docent creatieve therapie.

Interviews met docent creatieve therapie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent creatieve therapie

Vacatures docent creatieve therapie

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent creatieve therapie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent creatieve therapie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent creatieve therapie geeft les in het vak creatieve therapie. De docent creatieve therapie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting creatieve therapie of een andere soortgelijke opleiding. De docent creatieve therapie geeft zowel theorie als praktijkles in alle facetten van het vak creatieve therapie en leidt zijn leerlingen/studenten op en laat ze ontwikkelen binnen dit vak zodat zij als ze hun studie hebben afgerond meteen aan de slag kunnen in een baan binnen deze sector.

Beoordeling Docent creatieve therapie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent creatieve therapie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent creatieve therapie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep