U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent criminologie

Docent criminologie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent criminologie? Lees de functieomschrijving.

De docent criminologie geeft les in het vak criminologie.

De docent criminologie geeft les op een MBO/HBO opleiding in de richting integrale veiligheid, veiligheidskunde, criminologie of een andere soortgelijke opleiding. De docent criminologie geeft les in alle facetten van het vak criminologie. In dit vak wordt deze gedragswetenschap en de maatschappelijke reactie hierop behandelt.

De docent criminologie ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten toetsen, huiswerk, theorie en praktijkopdrachten en werkstukken die hij vervolgens nakijkt, met ze bespreekt en becijfert. Na aanleiding van deze resultaten kijkt de docent criminologie naar de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en bespreekt deze met ze. Als de resultaten er niet goed voorstaan kan de docent criminologie (na gekeken te hebben hoe hij de leerling/student in kwestie het beste kan helpen) eventueel individuele begeleiding aanbieden of de leerlingen/studenten extra tips en adviezen geven.

De docent criminologie heeft verstand van het vak criminologie en weet dit op een leuke, interessante en educatieve manier op zijn leerlingen over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om zo de orde in de klas te bewaren of te herstellen. Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent criminologie ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om te praten over de leerlingen/studenten en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en school. 

Mensen vonden ons op: Job Docent criminologie, Baan Docent criminologie, Docent criminologie Worden, Functie-eisen Docent criminologie, Verantwoordelijkheden Docent criminologie, Functieprofiel Docent criminologie, Wat doet een Docent criminologie, Werken als Docent criminologie.

Docent criminologie worden: Opleiding tot docent criminologie

De docent criminologie heeft de opleiding ''Criminologie'' gevolgd. Deze is WO en vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent criminologie, Docent criminologie Worden, Opleidingsniveau Docent criminologie, Scholing Docent criminologie, Studie Docent criminologie, Bijscholing Docent criminologie, Omscholing Docent criminologie.

Organisaties waar een docent criminologie doorgaans werkzaam is

De docent criminologie werkt op een MBO/HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent criminologie, Docent criminologie Worden, Opleidingsniveau Docent criminologie, Scholing Docent criminologie, Studie Docent criminologie, Bijscholing Docent criminologie, Omscholing Docent criminologie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent criminologie

De docent criminologie verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent criminologie, Loon Docent criminologie, Wat verdien je als Docent criminologie, Salarisschaal Docent criminologie, Salarisindicatie Docent criminologie, Bonus Docent criminologie, CAO Docent criminologie, Brutoloon Docent criminologie, Nettoloon Docent criminologie, Vakantiedagen Docent criminologie, Pensioen Docent criminologie.

Competenties, skills & vaardigheden docent criminologie

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van het vak criminologie
Mensen vonden ons op: Kennis Docent criminologie, Vaardigheden Docent criminologie, Attitude Docent criminologie, Kwalificaties Docent criminologie, Competentieprofiel Docent criminologie.

Boeken voor het beroep docent criminologie

Wil je meer weten over het beroep docent criminologie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent criminologie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent criminologie te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Doeltreffende didactiek | Walter Geerts

directe instructie en differentiatie voor de lerende leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046906194 | 175 pagina's

Doeltreffende didactiek 1e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046906194 Ervaren leraren weten intuïtief welke didactische handigheid ze moeten kiezen voor een bepaalde situatie of leerling. Maar hoe pak je het als beginne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent criminologie, Docent criminologie ebooks, boek Docent criminologie.

Persoonstypen docent criminologie

De docent criminologie is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten om hun studieontwikkeling bij te houden en te kijken waar hij ze extra kan helpen. Daarnaast is de docent criminologie een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak criminologie over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of tips en adviezen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent criminologie, Karakter Docent criminologie.

Netwerk docent criminologie

Het netwerk van de docent criminologie bestaat uit zijn collega's, de leerlingen/studenten, de directeur van de school, de ouders van leerlingen tijdens ouderavonden en eventueel mensen uit het vak die op school komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent criminologie, Medewerkers Docent criminologie.

Is het beroep docent criminologie iets voor jou?

Zou je graag docent criminologie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent criminologie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent criminologie, beroepskeuzetest Docent criminologie, beroep Docent criminologie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent criminologie

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent criminologie is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO/HBO opleidingen.

Arbeidsmarktperspectief score docent criminologie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent criminologie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent criminologie, Promotie mogelijkheden Docent criminologie, Carriere Docent criminologie.

Solliciteren op de functie docent criminologie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent criminologie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent criminologie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent criminologie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent criminologie, CV Docent criminologie, sollicitatie Docent criminologie.

Interviews met docent criminologie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent criminologie

Vacatures docent criminologie

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent criminologie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent criminologie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent criminologie geeft les in het vak criminologie. De docent criminologie geeft les op een MBO/HBO opleiding in de richting integrale veiligheid, veiligheidskunde, criminologie of een andere soortgelijke opleiding. De docent criminologie geeft les in alle facetten van het vak criminologie.

Beoordeling Docent criminologie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent criminologie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent criminologie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep