Docent culturele en kunstzinnige vormgeving worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent culturele en kunstzinnige vormgeving? Lees de functieomschrijving.

De docent culturele en kunstzinnige vormgeving geeft les op een middelbare school. Hij geeft les aan VMBO,HAVO, VWO klassen, aan leerlingen binnen het hogere beroepsonderwijs en op de volwasseneneducatie. De docent culturele en kunstzinnige vormgeving geeft CKV. De docent culturele en kunstzinnige vormgeving leert zijn leerlingen kennis maken met de verschillende aspecten rondom kunst en cultuur. Hij neemt zijn leerlingen mee op bezoek naar musea, bioscopen, tentoonstellingen en het theater om ze daar in aanraking met (beeldende) kunst, verschillende soorten films en cabaret, dans en theatervoorstellingen te laten komen.

De docent culturele en kunstzinnige vormgeving geeft zijn leerlingen opdrachten en toetsen, ontwikkelt lesmateriaal voor in zijn lessen, en geeft de leerlingen individueel en groepsgericht les. Hij praat met ze over kunst en cultuur, laat ze (zowel op bezoeken aan cultuurinstellingen als op een televisie in de klas) verschillende soorten kunst en cultuur zien en probeert zijn leerlingen op deze manier enthousiast te krijgen voor de verschillende vormen en genres binnen de kunst en cultuur.

De voornaamste en belangrijkste taak van de docent culturele en kunstzinnige vormgeving is de leerling laten ervaren wat kunst en cultuur is, ze op deze manier te laten zien welke vormen er allemaal zijn en ze enthousiast te maken. De docent culturele en kunstzinnige vormgeving laat zijn leerlingen samen met hem of zelfstandig voorstellingen, musea, films en tentoonstellingen bezoeken en laat ze literaire boeken lezen. Daarnaast maakt en ontwikkelt hij lesmateriaal en controleert hij opdrachten en kijkt hij deze na.

De docent culturele en kunstzinnige vormgeving heeft verstand van kunst en cultuur en kan zijn kennis en enthousiasme op zijn leerlingen overbrengen. Daarnaast kan hij goed met leerlingen omgaan en waar nodig streng optreden.

Mensen vonden ons op: Job Docent culturele en kunstzinnige vormgeving, Baan Docent culturele en kunstzinnige vormgeving, Docent culturele en kunstzinnige vormgeving Worden, Functie-eisen Docent culturele en kunstzinnige vormgeving, Verantwoordelijkheden Docent culturele en kunstzinnige vormgeving, Functieprofiel Docent culturele en kunstzinnige vormgeving, Wat doet een Docent culturele en kunstzinnige vormgeving, Werken als Docent culturele en kunstzinnige vormgeving.

Docent culturele en kunstzinnige vormgeving worden: Opleiding tot docent culturele en kunstzinnige vormgeving

De docent culturele en kunstzinnige vormgeving heeft een opleiding ''docent beeldende kunst en vormgeving'' (hbo, vierjarig) of ''voorbereidend hoger onderwijs kunstgeschiedenis en culturele kunstzinnige vorming/kunst'' (wo, vierjarig) gevolgd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent culturele en kunstzinnige vormgeving, Docent culturele en kunstzinnige vormgeving Worden, Opleidingsniveau Docent culturele en kunstzinnige vormgeving, Scholing Docent culturele en kunstzinnige vormgeving, Studie Docent culturele en kunstzinnige vormgeving, Bijscholing Docent culturele en kunstzinnige vormgeving, Omscholing Docent culturele en kunstzinnige vormgeving.

Organisaties waar een docent culturele en kunstzinnige vormgeving doorgaans werkzaam is

De docent culturele en kunstzinnige vormgeving werkt op een middelbare school of op het hoger beroepsonderwijs.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent culturele en kunstzinnige vormgeving, Docent culturele en kunstzinnige vormgeving Worden, Opleidingsniveau Docent culturele en kunstzinnige vormgeving, Scholing Docent culturele en kunstzinnige vormgeving, Studie Docent culturele en kunstzinnige vormgeving, Bijscholing Docent culturele en kunstzinnige vormgeving, Omscholing Docent culturele en kunstzinnige vormgeving.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent culturele en kunstzinnige vormgeving

De docent culturele en kunstzinnige vormgeving verdient tussen de €1500,- en €1900,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent culturele en kunstzinnige vormgeving, Loon Docent culturele en kunstzinnige vormgeving, Wat verdien je als Docent culturele en kunstzinnige vormgeving, Salarisschaal Docent culturele en kunstzinnige vormgeving, Salarisindicatie Docent culturele en kunstzinnige vormgeving, Bonus Docent culturele en kunstzinnige vormgeving, CAO Docent culturele en kunstzinnige vormgeving, Brutoloon Docent culturele en kunstzinnige vormgeving, Nettoloon Docent culturele en kunstzinnige vormgeving, Vakantiedagen Docent culturele en kunstzinnige vormgeving, Pensioen Docent culturele en kunstzinnige vormgeving.

Competenties, skills & vaardigheden docent culturele en kunstzinnige vormgeving

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Creativiteit
 • Kritisch
 • Ambitie
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Conflicten beheersen
 • Aanpassingsvermogen
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Overtuigen
 • Sociaal vaardig
 • Goed met leerlingen
Mensen vonden ons op: Kennis Docent culturele en kunstzinnige vormgeving, Vaardigheden Docent culturele en kunstzinnige vormgeving, Attitude Docent culturele en kunstzinnige vormgeving, Kwalificaties Docent culturele en kunstzinnige vormgeving, Competentieprofiel Docent culturele en kunstzinnige vormgeving.

Boeken voor het beroep docent culturele en kunstzinnige vormgeving

Wil je meer weten over het beroep docent culturele en kunstzinnige vormgeving? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent culturele en kunstzinnige vormgeving bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent culturele en kunstzinnige vormgeving te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent culturele en kunstzinnige vormgeving, Docent culturele en kunstzinnige vormgeving ebooks, boek Docent culturele en kunstzinnige vormgeving.

Persoonstypen docent culturele en kunstzinnige vormgeving

De docent culturele en kunstzinnige vormgeving is een gever. Hij weet zijn enthousiasme en zijn kennis op het gebied van kunst en cultuur op zijn leerlingen over te geven om ze zo met kunst en cultuur kennis te laten maken en ze enthousiast te maken.

Daarnaast is de docent culturele en kunstzinnige vormgeving een waarnemer. Hij bezoekt van tevoren voorstellingen om te kijken of deze geschikt zijn, heeft verstand van kunst en cultuur, let op details en werkt accuraat om zo iedere leerling groepsgericht een goede les te geven en eventueel individueel te helpen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent culturele en kunstzinnige vormgeving, Karakter Docent culturele en kunstzinnige vormgeving.

Netwerk docent culturele en kunstzinnige vormgeving

Het netwerk van de docent culturele en kunstzinnige vormgeving bestaat uit zijn leerlingen, de directeur van de school, zijn collega's en eventueel kunstenaars, cabaretiers, acteurs, dansers en schrijvers die op school op bezoek komen en over hun vak vertellen aan de leerlingen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent culturele en kunstzinnige vormgeving, Medewerkers Docent culturele en kunstzinnige vormgeving.

Is het beroep docent culturele en kunstzinnige vormgeving iets voor jou?

Zou je graag docent culturele en kunstzinnige vormgeving willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent culturele en kunstzinnige vormgeving bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent culturele en kunstzinnige vormgeving, beroepskeuzetest Docent culturele en kunstzinnige vormgeving, beroep Docent culturele en kunstzinnige vormgeving kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent culturele en kunstzinnige vormgeving

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent culturele en kunstzinnige vormgeving is voldoende en gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid voor de docent culturele en kunstzinnige vormgeving.

Daarnaast kan de docent culturele en kunstzinnige vormgeving doorgroeien binnen zijn vakgebied door ook andere lessen te geven (binnen de creatieve vakken) of de rol van mentor op zich te nemen.

Arbeidsmarktperspectief score docent culturele en kunstzinnige vormgeving

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent culturele en kunstzinnige vormgeving. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent culturele en kunstzinnige vormgeving, Promotie mogelijkheden Docent culturele en kunstzinnige vormgeving, Carriere Docent culturele en kunstzinnige vormgeving.

Solliciteren op de functie docent culturele en kunstzinnige vormgeving

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent culturele en kunstzinnige vormgeving dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent culturele en kunstzinnige vormgeving belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent culturele en kunstzinnige vormgeving. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent culturele en kunstzinnige vormgeving, CV Docent culturele en kunstzinnige vormgeving, sollicitatie Docent culturele en kunstzinnige vormgeving.

Interviews met docent culturele en kunstzinnige vormgeving

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent culturele en kunstzinnige vormgeving

Vacatures docent culturele en kunstzinnige vormgeving

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent culturele en kunstzinnige vormgeving? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent culturele en kunstzinnige vormgeving. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent culturele en kunstzinnige vormgeving geeft les op een middelbare school. Hij geeft les aan VMBO,HAVO, VWO klassen, aan leerlingen binnen het hogere beroepsonderwijs en op de volwasseneneducatie. De docent culturele en kunstzinnige vormgeving geeft CKV.

Beoordeling Docent culturele en kunstzinnige vormgeving

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent culturele en kunstzinnige vormgeving' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent culturele en kunstzinnige vormgeving

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep