U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent cultuurfilosofie

Docent cultuurfilosofie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent cultuurfilosofie? Lees de functieomschrijving.

De docent cultuurfilosofie geeft les in het vak cultuurfilosofie.

De docent cultuurfilosofie geeft les op een HBO of WO opleiding in de richting kunst, cultuur, media, filosofie, levensbeschouwing, literair of godsdienst. De docent cultuurfilosofie geeft zijn studenten theorieles in het vak cultuurfilosofie. Dit kan, afhankelijk van de opleiding of school waar het gegeven wordt, gaan om verschillende onderwerpen; van de verschillende meningen van filosofen over beeldende kunst en cultuur (voornamelijk op kunstopleidngen) tot meningen over godsdienst (opleiding levensbeschouwing), discussies over veranderende normen en waarden, eetcultuur, theatercultuur of nieuwe ontwikkelingen binnen de maatschappij.

De docent cultuurfilosofie ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens (die hij ook heeft geschreven) en bespreekt deze, kijkt deze na en becijfert deze. De docent cultuurfilosofie geeft vaak les of college met behulp van een powerpoint die de leerlingen kunnen overnemen of later kunnen downloaden om de onderwerpen nog eens na te lezen en te leren voor tentamens. Daarnaast gaat de docent cultuurfilosofie soms discussies met zijn studenten aan zodat deze hun meningen op het gebied van cultuurfilosofie kunnen ontwikkelen.

De docent cultuurfilosofie heeft veel kennis van de cultuurfilosofie, houdt ontwikkelingen bij en weet zijn kennis en visie op een interessante, educatieve maar (soms ook leuke) manier op zijn studenten over te brengen. Hij weet ten alle tijde de klas rustig te houden en treedt waar nodig streng op.

Mensen vonden ons op: Job Docent cultuurfilosofie, Baan Docent cultuurfilosofie, Docent cultuurfilosofie Worden, Functie-eisen Docent cultuurfilosofie, Verantwoordelijkheden Docent cultuurfilosofie, Functieprofiel Docent cultuurfilosofie, Wat doet een Docent cultuurfilosofie, Werken als Docent cultuurfilosofie.

Docent cultuurfilosofie worden: Opleiding tot docent cultuurfilosofie

De docent cultuurfilosofie heeft een opleiding ''Docent Filosofie'' (HBO of WO, vierjarig) gevolgd, de WO opleiding ''Wijsbegeerte'' of heeft enige jaren werkervaring als cultuurfilosoof.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent cultuurfilosofie, Docent cultuurfilosofie Worden, Opleidingsniveau Docent cultuurfilosofie, Scholing Docent cultuurfilosofie, Studie Docent cultuurfilosofie, Bijscholing Docent cultuurfilosofie, Omscholing Docent cultuurfilosofie.

Organisaties waar een docent cultuurfilosofie doorgaans werkzaam is

De docent cultuurfilosofie geeft les op een HBO of WO opleiding op een HBO school of universiteit.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent cultuurfilosofie, Docent cultuurfilosofie Worden, Opleidingsniveau Docent cultuurfilosofie, Scholing Docent cultuurfilosofie, Studie Docent cultuurfilosofie, Bijscholing Docent cultuurfilosofie, Omscholing Docent cultuurfilosofie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent cultuurfilosofie

De docent cultuurfilosofie verdient tussen de €1300,- en €2100,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent cultuurfilosofie, Loon Docent cultuurfilosofie, Wat verdien je als Docent cultuurfilosofie, Salarisschaal Docent cultuurfilosofie, Salarisindicatie Docent cultuurfilosofie, Bonus Docent cultuurfilosofie, CAO Docent cultuurfilosofie, Brutoloon Docent cultuurfilosofie, Nettoloon Docent cultuurfilosofie, Vakantiedagen Docent cultuurfilosofie, Pensioen Docent cultuurfilosofie.

Competenties, skills & vaardigheden docent cultuurfilosofie

 • Analytisch
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Oordeelsvorming
 • Innovatief
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Inzicht in omgeving
 • Overtuigen
 • Anticiperen
 • Verstand van cultuurfilosofie
Mensen vonden ons op: Kennis Docent cultuurfilosofie, Vaardigheden Docent cultuurfilosofie, Attitude Docent cultuurfilosofie, Kwalificaties Docent cultuurfilosofie, Competentieprofiel Docent cultuurfilosofie.

Boeken voor het beroep docent cultuurfilosofie

Wil je meer weten over het beroep docent cultuurfilosofie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent cultuurfilosofie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent cultuurfilosofie te komen.

Waar kunnen we landen? | Bruno Latour

Politieke oriëntatie in het Nieuwe Klimaatregime - Nederlands | 1e druk | Paperback | 9789490334253 | 120 pagina's

We begrijpen niets van de politiek van de laatste decennia als we het vraagstuk van het klimaat niet centraal stellen, dat is de prikkelende hypothese van filosoof Bruno Latour. De klimaatkwestie behoort tot de kern van de geopolitiek en is rechtstreeks v...

Waarover men niet spreekt | Wim van Rooy

bezonken gedachten over postmodernisme, Europa, Islam - Nederlands | 1e druk | Hardcover | 9789492161031 | 670 pagina's

De vijfde druk verschijnt begin oktober 2016. Belangrijk is dat daarbij de een uitgebreid naam en zaakregister van 40 pagina's is opgenomen. Tegelijk wordt ook de prijs aangepast van dit boek naar 35,00 euro. Al maanden voor het verschijnen veroorzaakte d...

Erfenissen van de verlichting | Rene Boomkens

basisboek cultuurfilosofie - Nederlands | 1e druk | Paperback | 9789461050014 | 376 pagina's

Erfenissen van de verlichting 1e druk is een boek van Rene Boomkens uitgegeven bij Boom uitgevers Amsterdam. ISBN 9789461050014 Cultuurfilosofie is een vakgebied waarvoor de belangstelling de afgelopen jaren sterk is toegenomen. Met dit boek, Erfenissen v...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent cultuurfilosofie, Docent cultuurfilosofie ebooks, boek Docent cultuurfilosofie.

Persoonstypen docent cultuurfilosofie

De docent cultuurfilosofie is een waarnemer. Hij let op de klas, geeft waar nodig individuele begeleiding en houdt de ontwikkelingen van zijn studenten nauwgezet bij. Daarnaast let hij ook op ontwikkelingen in de cultuur en de actualiteit.

Ook is de docent cultuurfilosofie een gever. Hij weet zijn kennis en visie op het gebied van cultuurfilosofie op een interessante manier aan zijn leerlingen over te brengen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent cultuurfilosofie, Karakter Docent cultuurfilosofie.

Netwerk docent cultuurfilosofie

Het netwerk van de docent cultuurfilosofie bestaat uit zijn studenten, zijn collega's en zijn werkgever.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent cultuurfilosofie, Medewerkers Docent cultuurfilosofie.

Is het beroep docent cultuurfilosofie iets voor jou?

Zou je graag docent cultuurfilosofie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent cultuurfilosofie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent cultuurfilosofie, beroepskeuzetest Docent cultuurfilosofie, beroep Docent cultuurfilosofie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent cultuurfilosofie

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent cultuurfilosofie is gemiddeld. Het vak is erg specifiek en daarom moet hij wel goed kijken naar een school waar hij zijn kennis op het gebied van cultuurfilosofie in het vakgebied waarin de leerlingen studeren (bijvoorbeeld kunst) kan gebruiken en waar hij kan gaan lesgeven. Daarnaast kan hij ook werken als cultuurfilosoof.

Arbeidsmarktperspectief score docent cultuurfilosofie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent cultuurfilosofie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent cultuurfilosofie, Promotie mogelijkheden Docent cultuurfilosofie, Carriere Docent cultuurfilosofie.

Solliciteren op de functie docent cultuurfilosofie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent cultuurfilosofie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent cultuurfilosofie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent cultuurfilosofie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent cultuurfilosofie, CV Docent cultuurfilosofie, sollicitatie Docent cultuurfilosofie.

Interviews met docent cultuurfilosofie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent cultuurfilosofie

Vacatures docent cultuurfilosofie

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent cultuurfilosofie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent cultuurfilosofie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent cultuurfilosofie geeft les in het vak cultuurfilosofie. De docent cultuurfilosofie geeft les op een HBO of WO opleiding in de richting kunst, cultuur, media, filosofie, levensbeschouwing, literair of godsdienst. De docent cultuurfilosofie geeft zijn studenten theorieles in het vak cultuurfilosofie.

Beoordeling Docent cultuurfilosofie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent cultuurfilosofie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent cultuurfilosofie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep