U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent cultuurwetenschappen

Docent cultuurwetenschappen worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent cultuurwetenschappen? Lees de functieomschrijving.

De docent cultuurwetenschappen geeft les in het vak cultuurwetenschappen.

De docent cultuurwetenschappen geeft les op een HBO opleiding algemene cultuurwetenschappen, cultuurwetenschappen of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent cultuurwetenschappen is zijn kennis op het gebied van cultuurwetenschappen overbrengen op zijn studenten zodat ze deze kennis mee kunnen nemen binnen hun toekomstige beroep. De docent cultuurwetenschappen geeft les in alle facetten van het vak cultuurwetenschappen waaronder lessen in de overeenkomsten tussen diverse kunst en cultuuruitingen, de relatie tussen woord en beeld, kunst en mediatheorie en beeldend taalgebruik.

De docent cultuurwetenschappen ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn studenten toetsen, tentamens, opdrachten, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van al deze gemaakte opdrachten en de inzet in de les kan de docent cultuurwetenschappen de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig individuele begeleiding bieden.

De docent cultuurwetenschappen heeft verstand van het vak cultuurwetenschappen en weet zijn kennis en visie op een leuke, educatieve en interessante manier op zijn studenten over te brengen. Ook durft hij streng op te treden wanneer de inzet van een student in de les te laag is of wanneer iemand zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent cultuurwetenschappen ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de opleidingen, de school en de studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten voor de opleidingen en de school.

Mensen vonden ons op: Job Docent cultuurwetenschappen, Baan Docent cultuurwetenschappen, Docent cultuurwetenschappen Worden, Functie-eisen Docent cultuurwetenschappen, Verantwoordelijkheden Docent cultuurwetenschappen, Functieprofiel Docent cultuurwetenschappen, Wat doet een Docent cultuurwetenschappen, Werken als Docent cultuurwetenschappen.

Docent cultuurwetenschappen worden: Opleiding tot docent cultuurwetenschappen

De docent cultuurwetenschappen heeft een opleiding ''Cultuurwetenschappen'' of ''Algemene Cultuurwetenschappen'' gevolgd (HBO, master of WO) en is (na het behalen van een onderwijsbevoegdheid of enkele jaren praktijkervaring) les in het vak cultuurwetenschappen gaan geven.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent cultuurwetenschappen, Docent cultuurwetenschappen Worden, Opleidingsniveau Docent cultuurwetenschappen, Scholing Docent cultuurwetenschappen, Studie Docent cultuurwetenschappen, Bijscholing Docent cultuurwetenschappen, Omscholing Docent cultuurwetenschappen.

Organisaties waar een docent cultuurwetenschappen doorgaans werkzaam is

De docent cultuurwetenschappen werkt op een HBO opleiding op school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent cultuurwetenschappen, Docent cultuurwetenschappen Worden, Opleidingsniveau Docent cultuurwetenschappen, Scholing Docent cultuurwetenschappen, Studie Docent cultuurwetenschappen, Bijscholing Docent cultuurwetenschappen, Omscholing Docent cultuurwetenschappen.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent cultuurwetenschappen

De docent cultuurwetenschappen verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent cultuurwetenschappen, Loon Docent cultuurwetenschappen, Wat verdien je als Docent cultuurwetenschappen, Salarisschaal Docent cultuurwetenschappen, Salarisindicatie Docent cultuurwetenschappen, Bonus Docent cultuurwetenschappen, CAO Docent cultuurwetenschappen, Brutoloon Docent cultuurwetenschappen, Nettoloon Docent cultuurwetenschappen, Vakantiedagen Docent cultuurwetenschappen, Pensioen Docent cultuurwetenschappen.

Competenties, skills & vaardigheden docent cultuurwetenschappen

 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van cultuurwetenschappen
Mensen vonden ons op: Kennis Docent cultuurwetenschappen, Vaardigheden Docent cultuurwetenschappen, Attitude Docent cultuurwetenschappen, Kwalificaties Docent cultuurwetenschappen, Competentieprofiel Docent cultuurwetenschappen.

Boeken voor het beroep docent cultuurwetenschappen

Wil je meer weten over het beroep docent cultuurwetenschappen? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent cultuurwetenschappen bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent cultuurwetenschappen te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Doeltreffende didactiek | Walter Geerts

directe instructie en differentiatie voor de lerende leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046906194 | 175 pagina's

Doeltreffende didactiek 1e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046906194 Ervaren leraren weten intuïtief welke didactische handigheid ze moeten kiezen voor een bepaalde situatie of leerling. Maar hoe pak je het als beginne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent cultuurwetenschappen, Docent cultuurwetenschappen ebooks, boek Docent cultuurwetenschappen.

Persoonstypen docent cultuurwetenschappen

De docent cultuurwetenschappen is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het vak van cultuurwetenschappen over op zijn studenten en biedt waar nodig extra tips, adviezen of individuele begeleiding. Ook is de docent cultuurwetenschappen een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn studenten zodat hij ze zo optimaal kan helpen bij hun ontwikkeling binnen het vak cultuurwetenschappen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent cultuurwetenschappen, Karakter Docent cultuurwetenschappen.

Netwerk docent cultuurwetenschappen

Het netwerk van de docent cultuurwetenschappen bestaat uit zijn studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit het vak die op school komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent cultuurwetenschappen, Medewerkers Docent cultuurwetenschappen.

Is het beroep docent cultuurwetenschappen iets voor jou?

Zou je graag docent cultuurwetenschappen willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent cultuurwetenschappen bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent cultuurwetenschappen, beroepskeuzetest Docent cultuurwetenschappen, beroep Docent cultuurwetenschappen kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent cultuurwetenschappen

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent cultuurwetenschappen is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende opleidingen. Ook kan de docent cultuurwetenschappen les in andere soortgelijke vakken gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent cultuurwetenschappen ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent cultuurwetenschappen

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent cultuurwetenschappen. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent cultuurwetenschappen, Promotie mogelijkheden Docent cultuurwetenschappen, Carriere Docent cultuurwetenschappen.

Solliciteren op de functie docent cultuurwetenschappen

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent cultuurwetenschappen dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent cultuurwetenschappen belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent cultuurwetenschappen. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent cultuurwetenschappen, CV Docent cultuurwetenschappen, sollicitatie Docent cultuurwetenschappen.

Interviews met docent cultuurwetenschappen

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent cultuurwetenschappen

Vacatures docent cultuurwetenschappen

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent cultuurwetenschappen? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent cultuurwetenschappen. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent cultuurwetenschappen geeft les in het vak cultuurwetenschappen. De docent cultuurwetenschappen geeft les op een HBO opleiding algemene cultuurwetenschappen, cultuurwetenschappen of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent cultuurwetenschappen is zijn kennis op het gebied van cultuurwetenschappen overbrengen op zijn studenten zodat ze deze kennis mee kunnen nemen binnen hun toekomstige beroep.

Beoordeling Docent cultuurwetenschappen

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent cultuurwetenschappen' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent cultuurwetenschappen

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep