U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent dansdramaturgie

Docent dansdramaturgie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent dansdramaturgie? Lees de functieomschrijving.

De docent dansdramaturgie geeft les in het vak dansdramaturgie.

De docent dansdramaturgie geeft les op een MBO, WO of HBO opleiding in de richting dans, theater, choreografie of een andere soortgelijke dans of (eventueel) theateropleiding. De docent dansdramaturgie geeft les in het vak dansdramaturgie en leert zijn leerlingen alles over het vak dansdramaturgie (bijvoorbeeld over het kijken naar de context van een voorstelling en hoe deze te reflecteren), neemt zijn leerlingen mee naar dansvoorstellingen om deze na afloop te analyseren en geeft ze theorieles (soms met behulp van een Powerpoint presentatie). Daarnaast helpt de docent dansdramaturgie de leerlingen/studenten zich te ontwikkelen binnen hun dramaturgische ontwikkelingen en hun profilering naar de beroepspraktijk.

De docent dansdramaturgie ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal, geeft zijn klassen theorieles en geeft ze opdrachten, huiswerk en tentamens die hij ook nakijkt en eventueel becijfert. Hij geeft zijn leerlingen zowel individueel les als groepsgericht college en is altijd bereid om mensen extra te begeleiden en te helpen.

De docent dansdramaturgie heeft zelf veel verstand van dansdramaturgie (en heeft over het algemeen zelf ook een tijd als dramaturg gewerkt) en weet zijn kennis en visie op een educatieve en interessante manier op zijn leerlingen over te brengen. Daarnaast weet hij hoe hij binnen verschillende opleidingen op een verschillende manier les kan geven om de leerlingen zich zo goed mogelijk te laten ontwikkelen binnen hun vakgebied.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent dansdramaturgie ook aanwezig bij vergaderingen met collega's om de opleidingen en de school te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten en kan hij zijn leerlingen/studenten meenemen naar dansvoorstellingen om deze na afloop te reflecteren en te bespreken.

Mensen vonden ons op: Job Docent dansdramaturgie, Baan Docent dansdramaturgie, Docent dansdramaturgie Worden, Functie-eisen Docent dansdramaturgie, Verantwoordelijkheden Docent dansdramaturgie, Functieprofiel Docent dansdramaturgie, Wat doet een Docent dansdramaturgie, Werken als Docent dansdramaturgie.

Docent dansdramaturgie worden: Opleiding tot docent dansdramaturgie

De docent dansdramaturgie heeft over het algemeen een opleiding ''Docent Dans'' of een WO opleiding ''Dramaturgie'' gevolgd en is, na enige jaren als dansdramaturg gewerkt te hebben, les gaan geven in het vak dansdramaturgie.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent dansdramaturgie, Docent dansdramaturgie Worden, Opleidingsniveau Docent dansdramaturgie, Scholing Docent dansdramaturgie, Studie Docent dansdramaturgie, Bijscholing Docent dansdramaturgie, Omscholing Docent dansdramaturgie.

Organisaties waar een docent dansdramaturgie doorgaans werkzaam is

De docent dansdramaturgie werkt op een MBO, HBO of WO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent dansdramaturgie, Docent dansdramaturgie Worden, Opleidingsniveau Docent dansdramaturgie, Scholing Docent dansdramaturgie, Studie Docent dansdramaturgie, Bijscholing Docent dansdramaturgie, Omscholing Docent dansdramaturgie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent dansdramaturgie

De docent dansdramaturgie verdient tussen de €1300,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkt en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent dansdramaturgie, Loon Docent dansdramaturgie, Wat verdien je als Docent dansdramaturgie, Salarisschaal Docent dansdramaturgie, Salarisindicatie Docent dansdramaturgie, Bonus Docent dansdramaturgie, CAO Docent dansdramaturgie, Brutoloon Docent dansdramaturgie, Nettoloon Docent dansdramaturgie, Vakantiedagen Docent dansdramaturgie, Pensioen Docent dansdramaturgie.

Competenties, skills & vaardigheden docent dansdramaturgie

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van dansdramaturgie
Mensen vonden ons op: Kennis Docent dansdramaturgie, Vaardigheden Docent dansdramaturgie, Attitude Docent dansdramaturgie, Kwalificaties Docent dansdramaturgie, Competentieprofiel Docent dansdramaturgie.

Boeken voor het beroep docent dansdramaturgie

Wil je meer weten over het beroep docent dansdramaturgie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent dansdramaturgie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent dansdramaturgie te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent dansdramaturgie, Docent dansdramaturgie ebooks, boek Docent dansdramaturgie.

Persoonstypen docent dansdramaturgie

De docent dansdramaturgie is een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van het vak dansdramaturgie over op zijn leerlingen, weet op een interessante en educatieve manier les te geven en geeft zijn leerlingen/studenten zowel groepsgericht als individueel les.

Daarnaast is de docent dansdramaturgie een waarnemer. Hij houdt de ontwikkelingen binnen de danswereld nauwgezet bij om mee te nemen in zijn lesmateriaal en houdt de studieontwikkeling en studievoortgang van de leerlingen/studenten nauwgezet bij en weet hoe hij ze kan helpen zich nog beter te ontwikkelen binnen hun vakgebied.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent dansdramaturgie, Karakter Docent dansdramaturgie.

Netwerk docent dansdramaturgie

Het netwerk van de docent dansdramaturgie bestaat uit zijn studenten/leerlingen, zijn collega's en de directeur van de school. Eventueel kan zijn netwerk ook uit ouders bestaan die langskomen op ouderavonden of open dagen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent dansdramaturgie, Medewerkers Docent dansdramaturgie.

Is het beroep docent dansdramaturgie iets voor jou?

Zou je graag docent dansdramaturgie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent dansdramaturgie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent dansdramaturgie, beroepskeuzetest Docent dansdramaturgie, beroep Docent dansdramaturgie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent dansdramaturgie

Het arbeidsmarktperspectief is gemiddeld. De docent dansdramaturgie moet actief op zoek naar een school waar het vak wordt gegeven en voldoende referenties hebben (en werkervaring) om daar op te vallen en aangenomen te worden. Daarnaast kan de docent dansdramaturgie ook werkzaam zijn als docent binnen een ander dansvak of werkzaam zijn als dansdramaturg.

Arbeidsmarktperspectief score docent dansdramaturgie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent dansdramaturgie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent dansdramaturgie, Promotie mogelijkheden Docent dansdramaturgie, Carriere Docent dansdramaturgie.

Solliciteren op de functie docent dansdramaturgie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent dansdramaturgie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent dansdramaturgie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent dansdramaturgie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent dansdramaturgie, CV Docent dansdramaturgie, sollicitatie Docent dansdramaturgie.

Interviews met docent dansdramaturgie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent dansdramaturgie

Vacatures docent dansdramaturgie

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent dansdramaturgie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent dansdramaturgie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent dansdramaturgie geeft les in het vak dansdramaturgie. De docent dansdramaturgie geeft les op een MBO, WO of HBO opleiding in de richting dans, theater, choreografie of een andere soortgelijke dans of (eventueel) theateropleiding. De docent dansdramaturgie geeft les in het vak dansdramaturgie en leert zijn leerlingen alles over het vak dansdramaturgie (bijvoorbeeld over het kijken naar de context van een voorstelling en hoe deze te reflecteren), neemt zijn leerlingen mee naar dansvoorstellingen om deze na afloop te analyseren en geeft ze theorieles (soms met behulp van een Powerpoint presentatie).

Beoordeling Docent dansdramaturgie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent dansdramaturgie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent dansdramaturgie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep