U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent dansfilosofie

Docent dansfilosofie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent dansfilosofie? Lees de functieomschrijving.

De docent dansfilosofie geeft les in het vak dansfilosofie.

De docent dansfilosofie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting dans, choreografie of of een andere soortgelijke opleiding. Hij geeft onder andere les over onderwerpen als de definitie van dans, de emoties die een dansvoorstelling kunnen oproepen en wat een dansvoorstelling kan doen met je geest, de geschiedenis van dans en de invloed hiervan op de samenleving en de wereld en het analyseren van bekende choreografen, dansvoorstellingen en dansfilosofieën. De docent dansfilosofie geeft klassikaal les en kan gebruik maken van filmpjes (om aan zijn leerlingen/studenten te laten zien) of van een Powerpoint presentatie (om zijn les te versterken).

De belangrijkste taak van de docent dansfilosofie is zijn kennis en visie op het gebied van het vak dansfilosofie overbrengen op zijn leerlingen/studenten en ze helpen ontwikkelen binnen dit vak zodat ze de opgedane kennis kunnen meenemen binnen hun toekomstige vakgebied.

De docent dansfilosofie ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en becijfert. Na aanleiding van al deze opdrachten kan de docent dansfilosofie de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bij houden en waar nodig met ze om de tafel om te kijken wat er beter kan en om ze waar nodig individuele hulp en tips en advies te bieden.

De docent dansfilosofie heeft verstand van het vak dansfilosofie en weet zijn kennis op een leuke, educatieve en interessante manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te kunnen bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent dansfilosofie ook aanwezig zijn bij ouderavonden (om daar met de ouders van leerlingen/studenten over de studieontwikkeling en studievoortgang van hun kind te spreken) en is hij aanwezig bij vergaderingen om de opleiding, de school en de leerlingen/studenten met collega's te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en school.

Mensen vonden ons op: Job Docent dansfilosofie, Baan Docent dansfilosofie, Docent dansfilosofie Worden, Functie-eisen Docent dansfilosofie, Verantwoordelijkheden Docent dansfilosofie, Functieprofiel Docent dansfilosofie, Wat doet een Docent dansfilosofie, Werken als Docent dansfilosofie.

Docent dansfilosofie worden: Opleiding tot docent dansfilosofie

De docent dansfilosofie heeft een opleiding ''Docent Dans'' of een andere soortgelijke theateropleiding gevolgd. Deze opleidingen zijn over het algemeen HBO en vierjarig. Ook kan het zijn dat de docent dansfilosofie na jaren praktijkervaring als choreograaf of danser les is gaan geven in het vak dansfilosofie.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent dansfilosofie, Docent dansfilosofie Worden, Opleidingsniveau Docent dansfilosofie, Scholing Docent dansfilosofie, Studie Docent dansfilosofie, Bijscholing Docent dansfilosofie, Omscholing Docent dansfilosofie.

Organisaties waar een docent dansfilosofie doorgaans werkzaam is

De docent dansfilosofie werkt op een MBO of HBO opleiding op een school of geeft freelance cursussen/lessen/workshops dansfilosofie.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent dansfilosofie, Docent dansfilosofie Worden, Opleidingsniveau Docent dansfilosofie, Scholing Docent dansfilosofie, Studie Docent dansfilosofie, Bijscholing Docent dansfilosofie, Omscholing Docent dansfilosofie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent dansfilosofie

De docent dansfilosofie verdient tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is. Ook kan de docent dansfilosofie freelance cursussen/workshops/lessen dansfilosofie geven. Voor hem valt geen specifieke salarisindicatie te geven omdat hij zijn eigen prijs mag bepalen.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent dansfilosofie, Loon Docent dansfilosofie, Wat verdien je als Docent dansfilosofie, Salarisschaal Docent dansfilosofie, Salarisindicatie Docent dansfilosofie, Bonus Docent dansfilosofie, CAO Docent dansfilosofie, Brutoloon Docent dansfilosofie, Nettoloon Docent dansfilosofie, Vakantiedagen Docent dansfilosofie, Pensioen Docent dansfilosofie.

Competenties, skills & vaardigheden docent dansfilosofie

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van dansfilosofie
Mensen vonden ons op: Kennis Docent dansfilosofie, Vaardigheden Docent dansfilosofie, Attitude Docent dansfilosofie, Kwalificaties Docent dansfilosofie, Competentieprofiel Docent dansfilosofie.

Boeken voor het beroep docent dansfilosofie

Wil je meer weten over het beroep docent dansfilosofie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent dansfilosofie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent dansfilosofie te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent dansfilosofie, Docent dansfilosofie ebooks, boek Docent dansfilosofie.

Persoonstypen docent dansfilosofie

De docent dansfilosofie is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak dansfilosofie over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig extra tips, adviezen of zelfs individuele begeleiding. Daarnaast is de docent dansfilosofie ook een waarnemer. Hij let goed op ontwikkelingen binnen de danswereld om dit mee te nemen in zijn lessen en houdt daarnaast ook de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bij.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent dansfilosofie, Karakter Docent dansfilosofie.

Netwerk docent dansfilosofie

Het netwerk van de docent dansfilosofie bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, mensen uit het vak die op school komen spreken, ouders van leerlingen/studenten en de leerlingen/studenten.

 

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent dansfilosofie, Medewerkers Docent dansfilosofie.

Is het beroep docent dansfilosofie iets voor jou?

Zou je graag docent dansfilosofie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent dansfilosofie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent dansfilosofie, beroepskeuzetest Docent dansfilosofie, beroep Docent dansfilosofie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent dansfilosofie

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent dansfilosofie is weinig. Dit komt omdat het een zeer specifiek vak is en alleen op exacte en specifieke opleidingen wordt gegeven. Wel kan de docent dansfilosofie zijn arbeidsmarktperspectief vergroten door ook te gaan werken als docent dans of een andere soortgelijke dansopleiding. Ook kan de docent dansfilosofie freelance cursussen/workshops/lessen dansfilosofie gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent dansfilosofie ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent dansfilosofie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent dansfilosofie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent dansfilosofie, Promotie mogelijkheden Docent dansfilosofie, Carriere Docent dansfilosofie.

Solliciteren op de functie docent dansfilosofie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent dansfilosofie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent dansfilosofie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent dansfilosofie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent dansfilosofie, CV Docent dansfilosofie, sollicitatie Docent dansfilosofie.

Interviews met docent dansfilosofie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent dansfilosofie

Overzicht

Vacatures docent dansfilosofie

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent dansfilosofie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent dansfilosofie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent dansfilosofie geeft les in het vak dansfilosofie. De docent dansfilosofie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting dans, choreografie of of een andere soortgelijke opleiding. Hij geeft onder andere les over onderwerpen als de definitie van dans, de emoties die een dansvoorstelling kunnen oproepen en wat een dansvoorstelling kan doen met je geest, de geschiedenis van dans en de invloed hiervan op de samenleving en de wereld en het analyseren van bekende choreografen, dansvoorstellingen en dansfilosofieën.

Beoordeling Docent dansfilosofie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent dansfilosofie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent dansfilosofie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep