U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent danswetenschap

Docent danswetenschap worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent danswetenschap? Lees de functieomschrijving.

De docent danswetenschap geeft les in het vak danswetenschap.

De docent danswetenschap geeft les op een HBO opleiding in de richting dans, danswetenschap, theaterwetenschap, choreografie of een andere soortgelijke opleiding. De docent danswetenschap geeft les in alle facetten van het vak danswetenschap. Zo geeft hij zijn studenten onder andere les over de oorsprong van de verschillende dansstijlen, de ontwikkeling van de dansstijlen door de jaren heen en leert hij ze alle facetten van het wetenschappelijk dansonderzoek (onderzoek, analyse, evaluatie e.d.). De voornaamste taak van de docent danswetenschap is zijn kennis en visie op het gebied van het vak danswetenschap overbrengen op zijn studenten en ze daarbij voorbereiden op hun toekomstige beroep.

De docent danswetenschap ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn studenten toetsen, tentamens, opdrachten en huiswerk dat hij vervolgens nakijkt, met de studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van de resultaten van deze opdrachten en de inzet van de studenten in de les kan de docent danswetenschap de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen bieden.

De docent danswetenschap heeft verstand van het vak danswetenschap en weet zijn kennis en visie op een leuke, interessante en educatieve manier op zijn studenten over te brengen. Ook durft hij streng op te treden wanneer een student zich vervelend gedraagt of zijn werk niet goed doet.

Naast zijn werkzaamheden als docent zal de docent danswetenschap ook aanwezig zijn bij eventuele ouderavonden (om met de ouders van studenten de studieontwikkeling en studievoortgang van hun kind te bespreken) en bij vergaderingen met collega's (om de opleidingen, de school en de studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en school). Ook kan de docent danswetenschap zijn leerlingen/studenten meenemen naar dansvoorstellingen om na afloop hierover te praten.

Mensen vonden ons op: Job Docent danswetenschap, Baan Docent danswetenschap, Docent danswetenschap Worden, Functie-eisen Docent danswetenschap, Verantwoordelijkheden Docent danswetenschap, Functieprofiel Docent danswetenschap, Wat doet een Docent danswetenschap, Werken als Docent danswetenschap.

Docent danswetenschap worden: Opleiding tot docent danswetenschap

De docent danswetenschap heeft een opleiding ''Theaterwetenschap'' of ''Docent Dans'' gevolgd (HBO of WO, vierjarig) en is (eventueel na jaren praktijkervaring) les gaan geven als docent.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent danswetenschap, Docent danswetenschap Worden, Opleidingsniveau Docent danswetenschap, Scholing Docent danswetenschap, Studie Docent danswetenschap, Bijscholing Docent danswetenschap, Omscholing Docent danswetenschap.

Organisaties waar een docent danswetenschap doorgaans werkzaam is

De docent danswetenschap werkt op een HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent danswetenschap, Docent danswetenschap Worden, Opleidingsniveau Docent danswetenschap, Scholing Docent danswetenschap, Studie Docent danswetenschap, Bijscholing Docent danswetenschap, Omscholing Docent danswetenschap.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent danswetenschap

De docent danswetenschap verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent danswetenschap, Loon Docent danswetenschap, Wat verdien je als Docent danswetenschap, Salarisschaal Docent danswetenschap, Salarisindicatie Docent danswetenschap, Bonus Docent danswetenschap, CAO Docent danswetenschap, Brutoloon Docent danswetenschap, Nettoloon Docent danswetenschap, Vakantiedagen Docent danswetenschap, Pensioen Docent danswetenschap.

Competenties, skills & vaardigheden docent danswetenschap

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van danswetenschap
Mensen vonden ons op: Kennis Docent danswetenschap, Vaardigheden Docent danswetenschap, Attitude Docent danswetenschap, Kwalificaties Docent danswetenschap, Competentieprofiel Docent danswetenschap.

Boeken voor het beroep docent danswetenschap

Wil je meer weten over het beroep docent danswetenschap? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent danswetenschap bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent danswetenschap te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Doeltreffende didactiek | Walter Geerts

directe instructie en differentiatie voor de lerende leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046906194 | 175 pagina's

Doeltreffende didactiek 1e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046906194 Ervaren leraren weten intuïtief welke didactische handigheid ze moeten kiezen voor een bepaalde situatie of leerling. Maar hoe pak je het als beginne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent danswetenschap, Docent danswetenschap ebooks, boek Docent danswetenschap.

Persoonstypen docent danswetenschap

De docent danswetenschap is een waarnemer. Hij let goed actuele ontwikkelingen binnen de danswereld om dit mee te nemen binnen zijn lesmateriaal en let op de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn studenten zodat hij ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en advies kan bieden. Dit maakt de docent danswetenschap ook een gever. Hij geeft waar nodig individuele begeleiding of extra tips en/of adviezen en brengt zijn kennis en visie op het vak danswetenschap over op zijn studenten.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent danswetenschap, Karakter Docent danswetenschap.

Netwerk docent danswetenschap

Het netwerk van de docent danswetenschap bestaat uit zijn studenten, zijn collega's, de ouders van studenten en de directeur van de school.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent danswetenschap, Medewerkers Docent danswetenschap.

Is het beroep docent danswetenschap iets voor jou?

Zou je graag docent danswetenschap willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent danswetenschap bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent danswetenschap, beroepskeuzetest Docent danswetenschap, beroep Docent danswetenschap kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent danswetenschap

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent danswetenschap is laag. Er is weinig werkgelegenheid omdat het vak alleen op exacte opleidingen wordt gegeven. Wel kan de docent danswetenschap zich na specialisatie ook les in het vak theaterwetenschap of dansgeschiedenis gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent danswetenschap ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent danswetenschap

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent danswetenschap. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent danswetenschap, Promotie mogelijkheden Docent danswetenschap, Carriere Docent danswetenschap.

Solliciteren op de functie docent danswetenschap

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent danswetenschap dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent danswetenschap belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent danswetenschap. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent danswetenschap, CV Docent danswetenschap, sollicitatie Docent danswetenschap.

Interviews met docent danswetenschap

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Vacatures docent danswetenschap

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent danswetenschap? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent danswetenschap. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent danswetenschap geeft les in het vak danswetenschap. De docent danswetenschap geeft les op een HBO opleiding in de richting dans, danswetenschap, theaterwetenschap, choreografie of een andere soortgelijke opleiding. De docent danswetenschap geeft les in alle facetten van het vak danswetenschap.

Beoordeling Docent danswetenschap

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent danswetenschap' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent danswetenschap

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep