U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent dierverzorging

Docent dierverzorging worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent dierverzorging? Lees de functieomschrijving.

De docent dierverzorging geeft les in het vak dierverzorging.

De docent dierverzorging geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting van dierverzorging, dierenwelzijn, landbouw of een andere soortgelijke opleiding. De docent dierverzorging geeft les in alle facetten van het vak dierverzorging. Zo geeft hij zijn leerlingen/studenten (afhankelijk van de opleiding) bijvoorbeeld vakken als mens en dier relaties (zo zal een docent op een opleiding voor paardenverzorging aandacht besteden aan de relatie tussen mens en paard maar zal de docent dierverzorging die op een opleiding voor recreatie en gezelschapsdieren lesgeeft zich op gezelschapsdieren richten), dierethiek, natuurbehoud en ecologie. De voornaamste taak van de docent dierverzorging is zijn leerlingen/studenten zich laten ontwikkelen en laten voorbereiden op een beroep in de dierensector.

De docent dierverzorging ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen, tentamens en projecten die hij vervolgens zelf nakijkt, bespreekt en becijfert. De docent dierverzorging let nauwgezet op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

De docent dierverzorging heeft verstand van het vak dierverzorging en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich niet goed gedragen om zo de orde in de klas te herstellen en bewaren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent dierverzorging ook aanwezig zijn bij vergaderingen met collega's om de opleidingen en voortgang van leerlingen/studenten te bespreken.

Mensen vonden ons op: Job Docent dierverzorging, Baan Docent dierverzorging, Docent dierverzorging Worden, Functie-eisen Docent dierverzorging, Verantwoordelijkheden Docent dierverzorging, Functieprofiel Docent dierverzorging, Wat doet een Docent dierverzorging, Werken als Docent dierverzorging.

Docent dierverzorging worden: Opleiding tot docent dierverzorging

De docent dierverzorging heeft één van de docentenopleidingen dierverzorging gevolgd. Er zijn voor de verschillende opleidingen verschillende docentenopleidingen (bijvoorbeeld voor de paardensport of voor recreatie en gezelschapsdieren) waarvan de meeste op de Stoas Hogeschool te volgen zijn.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent dierverzorging, Docent dierverzorging Worden, Opleidingsniveau Docent dierverzorging, Scholing Docent dierverzorging, Studie Docent dierverzorging, Bijscholing Docent dierverzorging, Omscholing Docent dierverzorging.

Organisaties waar een docent dierverzorging doorgaans werkzaam is

De docent dierverzorging geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent dierverzorging, Docent dierverzorging Worden, Opleidingsniveau Docent dierverzorging, Scholing Docent dierverzorging, Studie Docent dierverzorging, Bijscholing Docent dierverzorging, Omscholing Docent dierverzorging.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent dierverzorging

Het salaris van de docent dierverzorging ligt tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent dierverzorging, Loon Docent dierverzorging, Wat verdien je als Docent dierverzorging, Salarisschaal Docent dierverzorging, Salarisindicatie Docent dierverzorging, Bonus Docent dierverzorging, CAO Docent dierverzorging, Brutoloon Docent dierverzorging, Nettoloon Docent dierverzorging, Vakantiedagen Docent dierverzorging, Pensioen Docent dierverzorging.

Competenties, skills & vaardigheden docent dierverzorging

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Overtuigen
 • Verstand van dierverzorging
Mensen vonden ons op: Kennis Docent dierverzorging, Vaardigheden Docent dierverzorging, Attitude Docent dierverzorging, Kwalificaties Docent dierverzorging, Competentieprofiel Docent dierverzorging.

Boeken voor het beroep docent dierverzorging

Wil je meer weten over het beroep docent dierverzorging? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent dierverzorging bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent dierverzorging te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Doeltreffende didactiek | Walter Geerts

directe instructie en differentiatie voor de lerende leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046906194 | 175 pagina's

Doeltreffende didactiek 1e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046906194 Ervaren leraren weten intuïtief welke didactische handigheid ze moeten kiezen voor een bepaalde situatie of leerling. Maar hoe pak je het als beginne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent dierverzorging, Docent dierverzorging ebooks, boek Docent dierverzorging.

Persoonstypen docent dierverzorging

De docent dierverzorging is een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van dierverzorging over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Ook is de docent dierverzorging een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkeling en de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent dierverzorging, Karakter Docent dierverzorging.

Netwerk docent dierverzorging

Het netwerk van de docent dierverzorging bestaat uit zijn collega's, zijn leerlingen/studenten, de ouders van de leerlingen/studenten tijdens ouderavonden en de directeur van de school. Daarnaast kan het netwerk ook bestaan uit mensen uit het vak die op school komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent dierverzorging, Medewerkers Docent dierverzorging.

Is het beroep docent dierverzorging iets voor jou?

Zou je graag docent dierverzorging willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent dierverzorging bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent dierverzorging, beroepskeuzetest Docent dierverzorging, beroep Docent dierverzorging kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent dierverzorging

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent dierverzorging is gemiddeld. Er zijn voldoende opleidingen waar het vak dierverzorging wordt gegeven en waar de docent dierverzorging werkzaam kan zijn.

Arbeidsmarktperspectief score docent dierverzorging

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent dierverzorging. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent dierverzorging, Promotie mogelijkheden Docent dierverzorging, Carriere Docent dierverzorging.

Solliciteren op de functie docent dierverzorging

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent dierverzorging dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent dierverzorging belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent dierverzorging. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent dierverzorging, CV Docent dierverzorging, sollicitatie Docent dierverzorging.

Interviews met docent dierverzorging

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent dierverzorging

Vacatures docent dierverzorging

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent dierverzorging? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent dierverzorging. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent dierverzorging geeft les in het vak dierverzorging. De docent dierverzorging geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting van dierverzorging, dierenwelzijn, landbouw of een andere soortgelijke opleiding. De docent dierverzorging geeft les in alle facetten van het vak dierverzorging.

Beoordeling Docent dierverzorging

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent dierverzorging' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent dierverzorging

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep