U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent digitale werkvormen

Docent digitale werkvormen worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent digitale werkvormen? Lees de functieomschrijving.

De docent digitale werkvormen geeft les in het vak digitale werkvormen.

De docent digitale werkvormen geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting kunst, kunst en cultuur, media, webdesign, animatie, gamedesign of een andere soortgelijke opleiding of geeft zelf freelance cursussen/lessen/workshops. De docent digitale werkvormen geeft les in alle facetten van het vak digitale werkvormen. Zijn lessen kunnen wel per opleiding verschillen (afhankelijk van wat de leerlingen/studenten voor het vak waarvoor zij studeren moeten leren). Zo kan de docent digitale werkvormen les geven in webdesign en in digitale fotografie maar ook in het tekenen en maken van animaties voor films, cartoons of games, het maken van een stop motion film of het werken met een programma als Vectorworks (waarin technische tekeningen worden gemaakt).

De docent digitale werkvormen geeft zijn leerlingen/studenten zowel theorieles als praktijkles en doet dit over het algemeen in een klaslokaal met computers. Hier kunnen de leerlingen/studenten aan de slag met de verschillende opdrachten om bijvoorbeeld dingen te animeren of om te leren werken met verschillende computerprogramma's.

De docent digitale werkvormen ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal met behulp van de bestaande computerprogramma's. Hij geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, projecten en tentamens die hij vervolgens nakijkt, bespreekt en eventueel becijfert. De voornaamste taak van de docent digitale werkvormen is lesgeven in het vak digitale werkvormen en daarbij letten op de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten en waar nodig de leerlingen/studenten extra hulp bieden door middel van individuele begeleiding.

De docent digitale werkvormen heeft verstand van het vak digitale werkvormen en weet dit op een interessante, educatieve en begrijpelijke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden mocht een leerling/student de orde in de klas verstoren om zo de orde in de klas te bewaken of weer hersteld te krijgen.

Naast zijn werk als docent digitale werkvormen zal de docent digitale werkvormen ook aanwezig zijn bij vergaderingen met collega's om de opleiding en de leerlingen/studenten te bespreken.

Mensen vonden ons op: Job Docent digitale werkvormen, Baan Docent digitale werkvormen, Docent digitale werkvormen Worden, Functie-eisen Docent digitale werkvormen, Verantwoordelijkheden Docent digitale werkvormen, Functieprofiel Docent digitale werkvormen, Wat doet een Docent digitale werkvormen, Werken als Docent digitale werkvormen.

Docent digitale werkvormen worden: Opleiding tot docent digitale werkvormen

De docent digitale werkvormen heeft over het algemeen een algemene onderwijsbevoegdheid gehaald op één van de docentenopleidingen en is na jaren werkervaring binnen de digitale werkvormen les gaan geven op de MBO of HBO opleiding (of cursussen/lessen/workshops gaan geven).

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent digitale werkvormen, Docent digitale werkvormen Worden, Opleidingsniveau Docent digitale werkvormen, Scholing Docent digitale werkvormen, Studie Docent digitale werkvormen, Bijscholing Docent digitale werkvormen, Omscholing Docent digitale werkvormen.

Organisaties waar een docent digitale werkvormen doorgaans werkzaam is

De docent digitale werkvormen werkt op een MBO of HBO opleiding of geeft freelance cursussen/workshops/lessen digitale werkvormen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent digitale werkvormen, Docent digitale werkvormen Worden, Opleidingsniveau Docent digitale werkvormen, Scholing Docent digitale werkvormen, Studie Docent digitale werkvormen, Bijscholing Docent digitale werkvormen, Omscholing Docent digitale werkvormen.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent digitale werkvormen

De docent digitale werkvormen verdient (afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en opleiding) op een MBO of HBO opleiding tussen de €1200,- en €1900,- bruto per maand. De docent digitale werkvormen die freelance cursussen/lessen/workshops geeft mag zelf zijn uurtarief bepalen; hier valt dus geen specifieke salarisindicatie voor te geven.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent digitale werkvormen, Loon Docent digitale werkvormen, Wat verdien je als Docent digitale werkvormen, Salarisschaal Docent digitale werkvormen, Salarisindicatie Docent digitale werkvormen, Bonus Docent digitale werkvormen, CAO Docent digitale werkvormen, Brutoloon Docent digitale werkvormen, Nettoloon Docent digitale werkvormen, Vakantiedagen Docent digitale werkvormen, Pensioen Docent digitale werkvormen.

Competenties, skills & vaardigheden docent digitale werkvormen

 • Creativiteit
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Innovatief
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Luisteren
 • Verstand van digitale werkvormen
Mensen vonden ons op: Kennis Docent digitale werkvormen, Vaardigheden Docent digitale werkvormen, Attitude Docent digitale werkvormen, Kwalificaties Docent digitale werkvormen, Competentieprofiel Docent digitale werkvormen.

Boeken voor het beroep docent digitale werkvormen

Wil je meer weten over het beroep docent digitale werkvormen? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent digitale werkvormen bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent digitale werkvormen te komen.

Een cursus in wonderen / deel tekstboek werkboek handboek voor leraren aanvullingen | Helen Schucman

Nederlands | Druk: 9 | E-book | 9789020209143 | 1274 pagina's

Een Cursus in Wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

DigiTaal | Masja Mesie

werkvormen voor het talenonderwijs - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046905517 | 150 pagina's

DigiTaal 1e druk is een boek van Masja Mesie, Guus Perry en Patricia Rose, uitgegeven bij Coutinho. isbn 9789046905517. Bij het boek is online extra studiemateriaal te raadplegen. Digitale middelen kunnen een geweldige toevoeging zijn voor je taalles. Ze ...

Wie heeft er wel een boek bij zich? | Johan Goossens

een jaar lang leraar op een ROC - Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789400401297 | 176 pagina's

‘Heb je ervaring?’ vraagt de manager. ‘Nee.’ ‘Een diploma?’ ‘Nee.’ ‘Aangenomen, je kunt morgen beginnen. Je hebt dertien klassen.’ Als cabaretier Johan Goossens leraar Nederlands wordt op een ROC in Amsterdam, proberen zijn nieuwe collega’s hem moed in te...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent digitale werkvormen, Docent digitale werkvormen ebooks, boek Docent digitale werkvormen.

Persoonstypen docent digitale werkvormen

De docent digitale werkvormen is een waarnemer. Hij let goed op zijn leerlingen/studenten en kijkt naar hun ontwikkeling. De docent digitale werkvormen weet van elke leerling/student waar deze zich in het lesprogramma bevindt en of er leerlingen/studenten zijn die eventueel individuele begeleiding nodig hebben.

Daarnaast is de docent digitale werkvormen een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van digitale werkvormen over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent digitale werkvormen, Karakter Docent digitale werkvormen.

Netwerk docent digitale werkvormen

Het netwerk van de docent digitale werkvormen bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school (als hij op een school werkt) en de ouders van leerlingen tijdens ouderavonden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent digitale werkvormen, Medewerkers Docent digitale werkvormen.

Is het beroep docent digitale werkvormen iets voor jou?

Zou je graag docent digitale werkvormen willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent digitale werkvormen bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent digitale werkvormen, beroepskeuzetest Docent digitale werkvormen, beroep Docent digitale werkvormen kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent digitale werkvormen

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent digitale werkvormen is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid voor de docent digitale werkvormen omdat er op veel opleidingen les in digitale werkvormen moet worden gegeven.

Daarnaast kan de docent digitale werkvormen ook een andere rol op zich nemen in het onderwijs door zich te specialiseren in één vak (bijvoorbeeld Photoshop) en daarin les te gaan geven of door een mentorrol op zich te nemen.

Arbeidsmarktperspectief score docent digitale werkvormen

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent digitale werkvormen. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent digitale werkvormen, Promotie mogelijkheden Docent digitale werkvormen, Carriere Docent digitale werkvormen.

Solliciteren op de functie docent digitale werkvormen

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent digitale werkvormen dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent digitale werkvormen belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent digitale werkvormen. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent digitale werkvormen, CV Docent digitale werkvormen, sollicitatie Docent digitale werkvormen.

Interviews met docent digitale werkvormen

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Vacatures docent digitale werkvormen

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent digitale werkvormen? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent digitale werkvormen. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent digitale werkvormen geeft les in het vak digitale werkvormen. De docent digitale werkvormen geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting kunst, kunst en cultuur, media, webdesign, animatie, gamedesign of een andere soortgelijke opleiding of geeft zelf freelance cursussen/lessen/workshops. De docent digitale werkvormen geeft les in alle facetten van het vak digitale werkvormen.

Beoordeling Docent digitale werkvormen

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent digitale werkvormen' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent digitale werkvormen

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep