U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent erfrecht

Docent erfrecht worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent erfrecht? Lees de functieomschrijving.

De docent erfrecht geeft les in het vak erfrecht.

De docent erfrecht geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting rechten of een andere soortgelijke juridische opleiding. De docent erfrecht geeft theorieles over alle facetten van het vak erfrecht. De docent erfrecht geeft zijn leerlingen/studenten onder andere les in onderwerpen als erfopvolging bij versterf, wilsrechten, de regels van het codicil, en testament. De docent erfrecht leert zijn leerlingen/studenten alles over erfrecht zodat zij deze kennis binnen hun toekomstige beroep binnen de juridische sector kunnen gebruiken.

De docent erfrecht ontwikkelt over het algemeen met behulp van bestaand lesmateriaal zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, bespreekt en becijfert. De docent erfrecht kijkt naar aanleiding van deze resultaten naar de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, bespreekt deze met ze en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

De docent erfrecht heeft zelf verstand van het vak erfrecht en de juridische sector en weet zijn kennis op een interessante, begrijpelijke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich niet goed gedraagt om de orde in de klas te bewaren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent erfrecht ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's (waarin de opleiding, de leerlingen/studenten en de school worden besproken) en gaat hij op stagebezoek bij het bedrijf waar zijn studenten stage lopen tijdens de stageperiode.

Mensen vonden ons op: Job Docent erfrecht, Baan Docent erfrecht, Docent erfrecht Worden, Functie-eisen Docent erfrecht, Verantwoordelijkheden Docent erfrecht, Functieprofiel Docent erfrecht, Wat doet een Docent erfrecht, Werken als Docent erfrecht.

Docent erfrecht worden: Opleiding tot docent erfrecht

De docent erfrecht heeft een opleiding ''Arbeidsrecht'', ''Bedrijfsrecht'', ''Nederlands Recht'' of een andere soortgelijke juridische opleiding gevolgd (WO, vierjarig) en is na het behalen van een onderwijsbevoegdheid of na praktijkervaring les gaan geven.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent erfrecht, Docent erfrecht Worden, Opleidingsniveau Docent erfrecht, Scholing Docent erfrecht, Studie Docent erfrecht, Bijscholing Docent erfrecht, Omscholing Docent erfrecht.

Organisaties waar een docent erfrecht doorgaans werkzaam is

De docent erfrecht werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent erfrecht, Docent erfrecht Worden, Opleidingsniveau Docent erfrecht, Scholing Docent erfrecht, Studie Docent erfrecht, Bijscholing Docent erfrecht, Omscholing Docent erfrecht.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent erfrecht

Het salaris van de docent erfrecht ligt tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent erfrecht, Loon Docent erfrecht, Wat verdien je als Docent erfrecht, Salarisschaal Docent erfrecht, Salarisindicatie Docent erfrecht, Bonus Docent erfrecht, CAO Docent erfrecht, Brutoloon Docent erfrecht, Nettoloon Docent erfrecht, Vakantiedagen Docent erfrecht, Pensioen Docent erfrecht.

Competenties, skills & vaardigheden docent erfrecht

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van het vak erfrecht
Mensen vonden ons op: Kennis Docent erfrecht, Vaardigheden Docent erfrecht, Attitude Docent erfrecht, Kwalificaties Docent erfrecht, Competentieprofiel Docent erfrecht.

Boeken voor het beroep docent erfrecht

Wil je meer weten over het beroep docent erfrecht? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent erfrecht bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent erfrecht te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Hoofdstukken Personen-, Familie- en Erfrecht | T.J. Mellema-Kranenburg

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789013149340 | 90 pagina's

In deze uitgave staat het Personenvennootschapsrecht centraal. De focus ligt in dit compacte handboek op een verheldering van het positieve recht; verwijzingen naar literatuur en jurisprudentie zijn bondig. Bovendien wordt ieder hoofdstuk voorafgegaan doo...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent erfrecht, Docent erfrecht ebooks, boek Docent erfrecht.

Persoonstypen docent erfrecht

De docent erfrecht is een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkelingen binnen de maatschappij om dit te verwerken in zijn lesmateriaal en let daarnaast goed op de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten. Daarnaast is de docent erfrecht een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van erfrechten over op zijn leerlingen/studenten en biedt en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent erfrecht, Karakter Docent erfrecht.

Netwerk docent erfrecht

Het netwerk van de docent erfrecht bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school, mensen uit het vak die op school komen spreken en de stagebegeleiders op stagebedrijven waar zijn leerlingen/studenten stage lopen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent erfrecht, Medewerkers Docent erfrecht.

Is het beroep docent erfrecht iets voor jou?

Zou je graag docent erfrecht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent erfrecht bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent erfrecht, beroepskeuzetest Docent erfrecht, beroep Docent erfrecht kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent erfrecht

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent erfrecht is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen voor de docent erfrecht met relevante werkervaring of relevante diploma's.

Daarnaast kan de docent erfrecht doorgroeien binnen het onderwijs door naast zijn werkzaamheden in de klas ook een mentorrol op zich te nemen of kan hij nog een studie volgen/doorleren en vervolgens ook les op een Hogeschool erfrecht gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent erfrecht

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent erfrecht. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent erfrecht, Promotie mogelijkheden Docent erfrecht, Carriere Docent erfrecht.

Solliciteren op de functie docent erfrecht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent erfrecht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent erfrecht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent erfrecht. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent erfrecht, CV Docent erfrecht, sollicitatie Docent erfrecht.

Interviews met docent erfrecht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Vacatures docent erfrecht

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent erfrecht? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent erfrecht. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent erfrecht geeft les in het vak erfrecht. De docent erfrecht geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting rechten of een andere soortgelijke juridische opleiding. De docent erfrecht geeft theorieles over alle facetten van het vak erfrecht.

Beoordeling Docent erfrecht

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent erfrecht' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent erfrecht

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep