U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent essay

Docent essay worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent essay? Lees de functieomschrijving.

De docent essay geeft les in het vak essay.

De docent essay geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting Nederlands of op één van de schrijfopleidingen doorheen Nederland (waaronder bijvoorbeeld op de schrijversvakschool). Daarnaast kan de docent essay ook freelance workshops, cursussen en lessen geven. De voornaamste taak van de docent essay is zijn kennis en visie op het gebied van het schrijven van een essay overbrengen op zijn leerlingen/studenten zodat zij deze kennis mee kunnen nemen binnen hun toekomstige beroep. Zo leert hij zijn leerlingen/studenten welke fascinaties tot een essay kunnen leiden, hoe ze materiaal verzamelen en uitbreiden, welke rol associaties in de essay/betoog kunnen spelen en alles over de spanningsboog binnen de essay en hoe de leerlingen/studenten de lezer van hun essay geboeid kunnen houden.

De docent essay ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens en huiswerk dat hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al het gemaakte werk en de inzet tijdens de les kan de docent essay de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er beter kan, wat er fout gaat en waar hij bij kan helpen (door bijvoorbeeld individuele begeleiding te bieden).

De docent essay heeft verstand van schrijven van een essay en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas ten alle tijde te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent essay ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de opleiding en de school te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten.

Mensen vonden ons op: Job Docent essay, Baan Docent essay, Docent essay Worden, Functie-eisen Docent essay, Verantwoordelijkheden Docent essay, Functieprofiel Docent essay, Wat doet een Docent essay, Werken als Docent essay.

Docent essay worden: Opleiding tot docent essay

De docent essay heeft zelf een schrijfopleiding gevolgd (waaronder bijvoorbeeld op de schrijversvakschool, vierjarig, hbo) of heeft werkervaring als essayist en weet zijn kennis en visie (eventueel na het behalen van een onderwijsbevoegdheid) op het gebied van het schrijven van essays over te brengen op zijn leerlingen/studenten.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent essay, Docent essay Worden, Opleidingsniveau Docent essay, Scholing Docent essay, Studie Docent essay, Bijscholing Docent essay, Omscholing Docent essay.

Organisaties waar een docent essay doorgaans werkzaam is

De docent essay werkt op een MBO of HBO opleiding of geeft freelance cursussen/lessen/workshops.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent essay, Docent essay Worden, Opleidingsniveau Docent essay, Scholing Docent essay, Studie Docent essay, Bijscholing Docent essay, Omscholing Docent essay.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent essay

De docent essay die werkzaam is op een school verdient tussen de €1300,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is. De docent essay die freelance cursussen/workshops/lessen geeft mag zijn eigen tarief bepalen; hiervoor valt dus geen specifieke salarisindicatie te geven.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent essay, Loon Docent essay, Wat verdien je als Docent essay, Salarisschaal Docent essay, Salarisindicatie Docent essay, Bonus Docent essay, CAO Docent essay, Brutoloon Docent essay, Nettoloon Docent essay, Vakantiedagen Docent essay, Pensioen Docent essay.

Competenties, skills & vaardigheden docent essay

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Visie
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Docent essay, Vaardigheden Docent essay, Attitude Docent essay, Kwalificaties Docent essay, Competentieprofiel Docent essay.

Boeken voor het beroep docent essay

Wil je meer weten over het beroep docent essay? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent essay bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent essay te komen.

Essays over de leraar en de toekomst van de lerarenopleiding | Melissa Tuytens

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789038222257 | 286 pagina's

Essays over de leraar en de toekomst van de lerarenopleiding 1e druk is een boek van Melissa Tuytens uitgegeven bij Academia Press. ISBN 9789038222257 ?In dit boek presenteren 35 auteurs in 23 essays hun persoonlijke reflectie bij een aantal actuele thema...

Academic Students Planner 2018-2019 | Deana Delisioss

Academic Students Planner 2018-2019 Daily Weekly and Monthly of Calendar Schedule Organizer Memo Short Note for August 2018 - July 2019 - Engels | Paperback | 9781724516855 | 158 pagina's

...

Matando El Tiempo | Etto Barnet

Vivencias y Conjeturas de la Actividad Docente - Spaanstalig | Paperback | 9781547151325 | 134 pagina's

Matando El Tiempo: Vivencias y Conjeturas de la Actividad Docente is een boek van Etto Barnet...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent essay, Docent essay ebooks, boek Docent essay.

Persoonstypen docent essay

De docent essay is een waarnemer. Hij let goed op actuele ontwikkelingen binnen de maatschappij om deze in essays en lesmateriaal mee te kunnen nemen. Daarnaast let hij ook goed op de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en hun inzet tijdens de les.

Ook is de docent essay een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het schrijven van een essay over op zijn leerlingen/studenten en biedt waar nodig individuele begeleiding.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent essay, Karakter Docent essay.

Netwerk docent essay

Het netwerk van de docent essay die werkzaam is op een school bestaat uit zijn leerlingen/studenten, collega's, de directeur van de school en essayisten die op school komen spreken. Het netwerk van de docent essay die freelance cursussen/workshops/lessen geeft bestaat uit zijn leerlingen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent essay, Medewerkers Docent essay.

Is het beroep docent essay iets voor jou?

Zou je graag docent essay willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent essay bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent essay, beroepskeuzetest Docent essay, beroep Docent essay kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent essay

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent essay is gemiddeld. Er is relatief voldoende werkgelegenheid op de verschillende schrijfopleidingen en daarnaast kan de docent essay ook freelance cursussen/workshops/lessen essay geven of zich specialiseren in een ander schrijfvak en ook hierin les gaan geven om de werkgelegenheid voor zichzelf te vergroten.

Arbeidsmarktperspectief score docent essay

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent essay. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent essay, Promotie mogelijkheden Docent essay, Carriere Docent essay.

Solliciteren op de functie docent essay

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent essay dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent essay belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent essay. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent essay, CV Docent essay, sollicitatie Docent essay.

Interviews met docent essay

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Vacatures docent essay

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent essay? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent essay. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent essay geeft les in het vak essay. De docent essay geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting Nederlands of op één van de schrijfopleidingen doorheen Nederland (waaronder bijvoorbeeld op de schrijversvakschool). Daarnaast kan de docent essay ook freelance workshops, cursussen en lessen geven.

Beoordeling Docent essay

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent essay' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent essay

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep