U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent etaleren

Docent etaleren worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent etaleren? Lees de functieomschrijving.

De docent etaleren geeft les in het vak etaleren.

De docent etaleren geeft les op een MBO of HBO opleiding waarin de leerlingen/studenten ook moeten leren hoe ze dingen moeten tentoonstellen/etaleren (bijvoorbeeld bij mode design, detailhandel of zakelijke dienstverlening met de uitstroom bibliotheek).

De docent etaleren geeft les in het vak etaleren. Hij leert zijn leerlingen/studenten hoe ze het beste producten, waren of diensten kunnen uitstallen en hoe een bepaalde stellage of tentoonstelling op de ene manier in het oog springt en klanten trekt en hoe een andere stellage juist klanten verjaagt. De docent etaleren legt het verschil uit tussen de verschillende etalages en hoe deze kunnen zijn ingericht. Vervolgens laat hij zijn leerlingen/studenten door middel van handvaardige praktijkopdrachten zelf etalages tekenen en/of maken voor een cijfer. Zo kan de docent etaleren kijken naar de ontwikkeling van zijn leerling/student en daarop anticiperen. Daarnaast geeft de docent etaleren ook theorieles.

De docent etaleren ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten ook zelf ontwikkelt huiswerk, toetsen en projecten, kijkt deze na en becijfert deze. Ook zal de docent etaleren naast zijn werkzaamheden in de klas ook aanwezig zijn bij vergaderingen met collega's om de opleidingen en leerlingen te bespreken.

De docent etaleren heeft zelf verstand van het vak etaleren en weet dit op een educatieve, leuke, en begrijpelijke manier uit te leggen aan zijn leerlingen/studenten. Daarnaast moet hij het niet erg vinden om, als er rumoer is in de klas of als een leerling/student zich vervelend gedraagt, streng op te treden om de orde in de klas te bewaren.

Mensen vonden ons op: Job Docent etaleren, Baan Docent etaleren, Docent etaleren Worden, Functie-eisen Docent etaleren, Verantwoordelijkheden Docent etaleren, Functieprofiel Docent etaleren, Wat doet een Docent etaleren, Werken als Docent etaleren.

Docent etaleren worden: Opleiding tot docent etaleren

De docent etaleren heeft over het algemeen een opleiding ''Leraar BVE'' gevolgd of heeft een opleiding ''Etaleur/Etaleuse'' (mbo en hbo, vierjarig) of Vormgever Reclame, Presentatie en Communicatie'' gevolgd (mbo, vierjarig).

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent etaleren, Docent etaleren Worden, Opleidingsniveau Docent etaleren, Scholing Docent etaleren, Studie Docent etaleren, Bijscholing Docent etaleren, Omscholing Docent etaleren.

Organisaties waar een docent etaleren doorgaans werkzaam is

De docent etaleren werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent etaleren, Docent etaleren Worden, Opleidingsniveau Docent etaleren, Scholing Docent etaleren, Studie Docent etaleren, Bijscholing Docent etaleren, Omscholing Docent etaleren.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent etaleren

De docent etaleren verdient tussen de €1300,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkt en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent etaleren, Loon Docent etaleren, Wat verdien je als Docent etaleren, Salarisschaal Docent etaleren, Salarisindicatie Docent etaleren, Bonus Docent etaleren, CAO Docent etaleren, Brutoloon Docent etaleren, Nettoloon Docent etaleren, Vakantiedagen Docent etaleren, Pensioen Docent etaleren.

Competenties, skills & vaardigheden docent etaleren

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Innovatief
 • Sociabiliteit
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Conflicten beheersen
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Overtuigen
 • Verstand van het vak etaleren
Mensen vonden ons op: Kennis Docent etaleren, Vaardigheden Docent etaleren, Attitude Docent etaleren, Kwalificaties Docent etaleren, Competentieprofiel Docent etaleren.

Boeken voor het beroep docent etaleren

Wil je meer weten over het beroep docent etaleren? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent etaleren bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent etaleren te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Doeltreffende didactiek | Walter Geerts

directe instructie en differentiatie voor de lerende leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046906194 | 175 pagina's

Doeltreffende didactiek 1e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046906194 Ervaren leraren weten intuïtief welke didactische handigheid ze moeten kiezen voor een bepaalde situatie of leerling. Maar hoe pak je het als beginne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent etaleren, Docent etaleren ebooks, boek Docent etaleren.

Persoonstypen docent etaleren

De docent etaleren is een waarnemer. Hij heeft verstand van etaleren/tentoonstellingen en weet wanneer een etalage voor klanten aantrekkelijk is. Daarnaast is hij ook een waarnemer in de klas en let hij op de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten.

De docent etaleren is ook een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak etaleren over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent etaleren, Karakter Docent etaleren.

Netwerk docent etaleren

Het netwerk van de docent etaleren bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school waar hij werkzaam is, de ouders van leerlingen/studenten op ouderavonden en zijn collega's. Daarnaast kan zijn netwerk ook bestaan uit etaleurs die hij vraagt om in de klas over hun vak te komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent etaleren, Medewerkers Docent etaleren.

Is het beroep docent etaleren iets voor jou?

Zou je graag docent etaleren willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent etaleren bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent etaleren, beroepskeuzetest Docent etaleren, beroep Docent etaleren kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent etaleren

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent etaleren is gemiddeld. Er zijn voldoende opleidingen waar een docent etaleren aan de slag kan maar hij moet wel (door middel van een behaald diploma of relevante werkervaring) op kunnen vallen en zichzelf in de markt zetten. Daarnaast kan de docent etaleren ook zelfstandig freelance cursussen/workshops etaleren gaan geven of doorgroeien binnen een andere rol in het onderwijs.

Arbeidsmarktperspectief score docent etaleren

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent etaleren. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent etaleren, Promotie mogelijkheden Docent etaleren, Carriere Docent etaleren.

Solliciteren op de functie docent etaleren

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent etaleren dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent etaleren belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent etaleren. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent etaleren, CV Docent etaleren, sollicitatie Docent etaleren.

Interviews met docent etaleren

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent etaleren

Vacatures docent etaleren

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent etaleren? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent etaleren. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent etaleren geeft les in het vak etaleren. De docent etaleren geeft les op een MBO of HBO opleiding waarin de leerlingen/studenten ook moeten leren hoe ze dingen moeten tentoonstellen/etaleren (bijvoorbeeld bij mode design, detailhandel of zakelijke dienstverlening met de uitstroom bibliotheek). De docent etaleren geeft les in het vak etaleren.

Beoordeling Docent etaleren

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent etaleren' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent etaleren

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep