U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent ethiek

Docent ethiek worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent ethiek? Lees de functieomschrijving.

De docent ethiek geeft les in het vak ethiek.

De docent ethiek geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent ethiek is zijn kennis en visie op het gebied van het vak ethiek overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Hij geeft onder andere les over de basisbegrippen van ethiek, gedrags en beroepsregels van de accountant en illustratieve tuchtrechtcases en geeft les in/over onderwerpen als boekhoudschandalen, de werking van tuchtrecht en het grijze gebied waarin de accountant zijn werkzaamheden uitvoert en (actuele) ethische dilemma's binnen het accountantsberoep.

De docent ethiek ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent ethiek de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent ethiek heeft verstand van het vak ethiek en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent ethiek projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent ethiek ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.

Mensen vonden ons op: Job Docent ethiek, Baan Docent ethiek, Docent ethiek Worden, Functie-eisen Docent ethiek, Verantwoordelijkheden Docent ethiek, Functieprofiel Docent ethiek, Wat doet een Docent ethiek, Werken als Docent ethiek.

Docent ethiek worden: Opleiding tot docent ethiek

De docent ethiek heeft een WO opleiding ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'', ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'' of een andere soortgelijke WO opleiding gevolgd of heeft de opleiding ''Leraar Bedrijfseconomie'' gevolgd (HBO, vierjarig).

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent ethiek, Docent ethiek Worden, Opleidingsniveau Docent ethiek, Scholing Docent ethiek, Studie Docent ethiek, Bijscholing Docent ethiek, Omscholing Docent ethiek.

Organisaties waar een docent ethiek doorgaans werkzaam is

De docent ethiek geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent ethiek, Docent ethiek Worden, Opleidingsniveau Docent ethiek, Scholing Docent ethiek, Studie Docent ethiek, Bijscholing Docent ethiek, Omscholing Docent ethiek.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent ethiek

Het salaris van de docent ethiek die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent ethiek, Loon Docent ethiek, Wat verdien je als Docent ethiek, Salarisschaal Docent ethiek, Salarisindicatie Docent ethiek, Bonus Docent ethiek, CAO Docent ethiek, Brutoloon Docent ethiek, Nettoloon Docent ethiek, Vakantiedagen Docent ethiek, Pensioen Docent ethiek.

Competenties, skills & vaardigheden docent ethiek

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Visie
 • Luisteren
 • Overtuigen
 • Verstand van het vak ethiek
Mensen vonden ons op: Kennis Docent ethiek, Vaardigheden Docent ethiek, Attitude Docent ethiek, Kwalificaties Docent ethiek, Competentieprofiel Docent ethiek.

Boeken voor het beroep docent ethiek

Wil je meer weten over het beroep docent ethiek? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent ethiek bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent ethiek te komen.

Een Waardevolle Leraar | Rob Boerman

praktische ethiek voor het basisonderwijs - Nederlands | Druk: 1 | Onbekende bindwijze | 9789055743186 | 163 pagina's

Een waardevolle leraar biedt (aankomende) leerkrachten in het basisonderwijs een praktische handreiking om te reflecteren op de centrale waarden van hun beroep. Daarvoor bestaan nog geen gezaghebbende uitgaven. Aan de orde komen morele waarden die in het ...

De levende leraar | Z.H. Sri Chandrasekharendra Sarasvati

gesprekken met Z.H. Sri Chandrasekharendra Sarasvati Swamigal, Shankaracharya van Kanchi Kamakoti Peetham - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789072141156 | 107 pagina's

Zijne Heiligheid Sri Chandrasekharendra Sarasvati was een groot filosoof en spiritueel leider. Gedurende 87 jaar stond hij als de 68e Shankaracharya aan het hoofd van het klooster van Kanchi Kamakoti Peetham, bij Madras. Hij stond alom bekend als de Wijze...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent ethiek, Docent ethiek ebooks, boek Docent ethiek.

Persoonstypen docent ethiek

De docent ethiek is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent ethiek ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak ethiek over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent ethiek, Karakter Docent ethiek.

Netwerk docent ethiek

Het netwerk van de docent ethiek bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de economische sector die op school over hun vak komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent ethiek, Medewerkers Docent ethiek.

Is het beroep docent ethiek iets voor jou?

Zou je graag docent ethiek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent ethiek bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent ethiek, beroepskeuzetest Docent ethiek, beroep Docent ethiek kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent ethiek

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent ethiek is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent ethiek de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent ethiek

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent ethiek. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent ethiek, Promotie mogelijkheden Docent ethiek, Carriere Docent ethiek.

Solliciteren op de functie docent ethiek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent ethiek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent ethiek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent ethiek. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent ethiek, CV Docent ethiek, sollicitatie Docent ethiek.

Interviews met docent ethiek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Vacatures docent ethiek

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent ethiek? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent ethiek. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent ethiek geeft les in het vak ethiek. De docent ethiek geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent ethiek is zijn kennis en visie op het gebied van het vak ethiek overbrengen op zijn leerlingen/studenten.

Beoordeling Docent ethiek

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent ethiek' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent ethiek

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep