U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent eventmanagement

Docent eventmanagement worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent eventmanagement? Lees de functieomschrijving.

De docent eventmanagement geeft les in het vak eventmanagement.

De docent eventmanagement geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting Toerisme, Eventmanagement/Evenementenorganisatie, Cultuur of een soortgelijke beroepstak. De docent eventmanagement geeft les in alle facetten van het vak eventmanagement. Hij leert zijn leerlingen/studenten hoe ze een evenement op kunnen zetten en wat daar allemaal bij komt kijken. Zo leert hij zijn leerlingen/studenten onder andere een begroting maken (en het kijken naar het financiële plaatje), het zoeken naar een geschikte plek om het evenement te houden, het boeken van eventuele artiesten, communicatie, werken met medewerkers, het regelen van technische apparatuur en een technische crew en het eventueel vragen van vergunningen. De docent eventmanagement leidt zijn leerlingen/studenten door middel van opdrachten, toetsen, tentamens en projecten op tot volwaardige evenementenorganisatoren.

De docent eventmanagement ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, projecten, toetsen, tentamens en huiswerk dat hij vervolgens nakijkt, bespreekt en eventueel een cijfer geeft. Ook zal de docent eventmanagement de leerlingen/studenten bezoeken op het stagebedrijf tijdens het stagejaar om te kijken hoe het met ze gaat en om ze eventueel tips en adviezen te geven.

De docent eventmanagement heeft zelf verstand van eventmanagement en weet zijn kennis en visie op een interessante, educatieve, leuke en begrijpelijke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Ook durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student vervelend is om de orde in de klas te bewaren en geeft hij waar nodig leerlingen/studenten extra advies of individuele begeleiding.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent eventmanagement ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten en de opleidingen te bespreken en te kijken naar eventuele nieuwe stageplaatsen.

Mensen vonden ons op: Job Docent eventmanagement, Baan Docent eventmanagement, Docent eventmanagement Worden, Functie-eisen Docent eventmanagement, Verantwoordelijkheden Docent eventmanagement, Functieprofiel Docent eventmanagement, Wat doet een Docent eventmanagement, Werken als Docent eventmanagement.

Docent eventmanagement worden: Opleiding tot docent eventmanagement

De docent eventmanagement heeft over het algemeen zelf een opleiding ''Eventmanagement'' of ''Evenementenorganisatie'' gevolgd en heeft eventueel een onderwijsbevoegdheid gehaald. Daarnaast kan de docent eventmanagement ook na vele jaren werkervaring binnen de evenementenbranche les gaan geven om zijn kennis en visie op leerlingen/studenten over te brengen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent eventmanagement, Docent eventmanagement Worden, Opleidingsniveau Docent eventmanagement, Scholing Docent eventmanagement, Studie Docent eventmanagement, Bijscholing Docent eventmanagement, Omscholing Docent eventmanagement.

Organisaties waar een docent eventmanagement doorgaans werkzaam is

De docent eventmanagement werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent eventmanagement, Docent eventmanagement Worden, Opleidingsniveau Docent eventmanagement, Scholing Docent eventmanagement, Studie Docent eventmanagement, Bijscholing Docent eventmanagement, Omscholing Docent eventmanagement.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent eventmanagement

De docent eventmanagement verdient tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkt en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent eventmanagement, Loon Docent eventmanagement, Wat verdien je als Docent eventmanagement, Salarisschaal Docent eventmanagement, Salarisindicatie Docent eventmanagement, Bonus Docent eventmanagement, CAO Docent eventmanagement, Brutoloon Docent eventmanagement, Nettoloon Docent eventmanagement, Vakantiedagen Docent eventmanagement, Pensioen Docent eventmanagement.

Competenties, skills & vaardigheden docent eventmanagement

 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Creativiteit
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Innovatief
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Verstand van evenementen organiseren
Mensen vonden ons op: Kennis Docent eventmanagement, Vaardigheden Docent eventmanagement, Attitude Docent eventmanagement, Kwalificaties Docent eventmanagement, Competentieprofiel Docent eventmanagement.

Boeken voor het beroep docent eventmanagement

Wil je meer weten over het beroep docent eventmanagement? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent eventmanagement bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent eventmanagement te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Doeltreffende didactiek | Walter Geerts

directe instructie en differentiatie voor de lerende leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046906194 | 175 pagina's

Doeltreffende didactiek 1e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046906194 Ervaren leraren weten intuïtief welke didactische handigheid ze moeten kiezen voor een bepaalde situatie of leerling. Maar hoe pak je het als beginne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent eventmanagement, Docent eventmanagement ebooks, boek Docent eventmanagement.

Persoonstypen docent eventmanagement

De docent eventmanagement is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van eventmanagement over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig extra tips en individuele begeleiding.

Ook is de docent eventmanagement een waarnemer en levensgenieter. Hij geniet van het feit dat hij van zijn hobby (evenementen organiseren) zijn beroep heeft kunnen maken en let goed op de actuele ontwikkelingen binnen de evenementenbranche om hierop in zijn lessen te kunnen anticiperen. Ook let hij op ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten om zo hun voortgang in de gaten te blijven houden.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent eventmanagement, Karakter Docent eventmanagement.

Netwerk docent eventmanagement

Het netwerk van de docent eventmanagement bestaat uit zijn leerlingen/studenten, mensen uit de cultuurbranche (waaronder bijvoorbeeld muzikanten, theatermakers of dansers), zijn collega's, mensen uit de evenementenbranche, stagebedrijven en de directeur van de school. Ook kan hij te maken krijgen met ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent eventmanagement, Medewerkers Docent eventmanagement.

Is het beroep docent eventmanagement iets voor jou?

Zou je graag docent eventmanagement willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent eventmanagement bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent eventmanagement, beroepskeuzetest Docent eventmanagement, beroep Docent eventmanagement kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent eventmanagement

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent eventmanagement is gemiddeld. Er zijn voldoende scholen waar het vak wordt gegeven en er is voldoende werkgelegenheid. Daarnaast kan de docent eventmanagement ook andere rollen binnen het onderwijs op zich nemen (bijvoorbeeld een mentorrol) of kan hij evenementen (blijven) organiseren.

Arbeidsmarktperspectief score docent eventmanagement

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent eventmanagement. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent eventmanagement, Promotie mogelijkheden Docent eventmanagement, Carriere Docent eventmanagement.

Solliciteren op de functie docent eventmanagement

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent eventmanagement dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent eventmanagement belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent eventmanagement. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent eventmanagement, CV Docent eventmanagement, sollicitatie Docent eventmanagement.

Interviews met docent eventmanagement

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent eventmanagement

Vacatures docent eventmanagement

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent eventmanagement? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent eventmanagement. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent eventmanagement geeft les in het vak eventmanagement. De docent eventmanagement geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting Toerisme, Eventmanagement/Evenementenorganisatie, Cultuur of een soortgelijke beroepstak. De docent eventmanagement geeft les in alle facetten van het vak eventmanagement.

Beoordeling Docent eventmanagement

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent eventmanagement' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent eventmanagement

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep