U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent externe verslaggeving

Docent externe verslaggeving worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent externe verslaggeving? Lees de functieomschrijving.

De docent externe verslaggeving geeft les in het vak externe verslaggeving.

De docent externe verslaggeving geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent externe verslaggeving is zijn kennis en visie op het gebied van het vak externe verslaggeving overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Hij geeft onder andere les in onderwerpen als het onderhouden van het financiële informatiesysteem voor het besturen van organisaties, bepalen en verstrekken van financieel-economische en fiscale informatie voor besluitvorming en hoe de leerlingen/studenten de verschillen in waardering tussen vennootschappelijke en de fiscale posten in de vennootschappelijke jaarrekening kunnen en moeten verwerken.

De docent externe verslaggeving ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent externe verslaggeving de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent externe verslaggeving heeft verstand van het vak externe verslaggeving en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent externe verslaggeving projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent externe verslaggeving ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.

Mensen vonden ons op: Job Docent externe verslaggeving, Baan Docent externe verslaggeving, Docent externe verslaggeving Worden, Functie-eisen Docent externe verslaggeving, Verantwoordelijkheden Docent externe verslaggeving, Functieprofiel Docent externe verslaggeving, Wat doet een Docent externe verslaggeving, Werken als Docent externe verslaggeving.

Docent externe verslaggeving worden: Opleiding tot docent externe verslaggeving

De docent externe verslaggeving heeft een WO opleiding ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'', ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'' of een andere soortgelijke WO opleiding gevolgd of heeft de opleiding ''Leraar Bedrijfseconomie'' gevolgd (HBO, vierjarig).

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent externe verslaggeving, Docent externe verslaggeving Worden, Opleidingsniveau Docent externe verslaggeving, Scholing Docent externe verslaggeving, Studie Docent externe verslaggeving, Bijscholing Docent externe verslaggeving, Omscholing Docent externe verslaggeving.

Organisaties waar een docent externe verslaggeving doorgaans werkzaam is

De docent externe verslaggeving geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent externe verslaggeving, Docent externe verslaggeving Worden, Opleidingsniveau Docent externe verslaggeving, Scholing Docent externe verslaggeving, Studie Docent externe verslaggeving, Bijscholing Docent externe verslaggeving, Omscholing Docent externe verslaggeving.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent externe verslaggeving

Het salaris van de docent externe verslaggeving die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent externe verslaggeving, Loon Docent externe verslaggeving, Wat verdien je als Docent externe verslaggeving, Salarisschaal Docent externe verslaggeving, Salarisindicatie Docent externe verslaggeving, Bonus Docent externe verslaggeving, CAO Docent externe verslaggeving, Brutoloon Docent externe verslaggeving, Nettoloon Docent externe verslaggeving, Vakantiedagen Docent externe verslaggeving, Pensioen Docent externe verslaggeving.

Competenties, skills & vaardigheden docent externe verslaggeving

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van externe verslaggeving
Mensen vonden ons op: Kennis Docent externe verslaggeving, Vaardigheden Docent externe verslaggeving, Attitude Docent externe verslaggeving, Kwalificaties Docent externe verslaggeving, Competentieprofiel Docent externe verslaggeving.

Boeken voor het beroep docent externe verslaggeving

Wil je meer weten over het beroep docent externe verslaggeving? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent externe verslaggeving bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent externe verslaggeving te komen.

Handboek Externe Verslaggeving 2019 | Wolters Kluwer Nederland B.V.

Een praktische handreiking voor toepassing NL GAAP - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789013152715 | 1360 pagina's

In een sterk door wet- en regelgeving gekaderd beroep # zoals het accountantsberoep # is het niet vreemd dat u zich in uw dagelijks werk af en toe afvraagt of u wel correct handelt conform de regelgeving. Met deze uitgave heeft u alle informatie bij de ha...

Externe verslaggeving | M.N. Hoogendoorn

Nederlands | Druk: 9 | Paperback | 9789001867263 | 416 pagina's

Externe verslaggeving 9e druk is een boek van M.N. Hoogendoorn uitgegeven bij Noordhoff Uitgevers B.V.. ISBN 9789001867263 Externe verslaggeving leert je wat er allemaal komt kijken bij jaarverslaggeving en welke economische en juridische aspecten een rol...

Externe verslaggeving opgaven | H.J. Drs. Bouwer

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789001867324 | 168 pagina's

Externe verslaggeving 3e druk is een boek van H.J. Drs. Bouwer uitgegeven bij Noordhoff Uitgevers B.V.. ISBN 9789001867324 Externe verslaggeving leert je wat er allemaal komt kijken bij jaarverslaggeving en welke economische en juridische aspecten een rol...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent externe verslaggeving, Docent externe verslaggeving ebooks, boek Docent externe verslaggeving.

Persoonstypen docent externe verslaggeving

De docent externe verslaggeving is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent externe verslaggeving ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak externe verslaggeving over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent externe verslaggeving, Karakter Docent externe verslaggeving.

Netwerk docent externe verslaggeving

Het netwerk van de docent externe verslaggeving bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de economische sector die op school over hun vak komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent externe verslaggeving, Medewerkers Docent externe verslaggeving.

Is het beroep docent externe verslaggeving iets voor jou?

Zou je graag docent externe verslaggeving willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent externe verslaggeving bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent externe verslaggeving, beroepskeuzetest Docent externe verslaggeving, beroep Docent externe verslaggeving kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent externe verslaggeving

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent externe verslaggeving is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent externe verslaggeving de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent externe verslaggeving

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent externe verslaggeving. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent externe verslaggeving, Promotie mogelijkheden Docent externe verslaggeving, Carriere Docent externe verslaggeving.

Solliciteren op de functie docent externe verslaggeving

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent externe verslaggeving dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent externe verslaggeving belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent externe verslaggeving. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent externe verslaggeving, CV Docent externe verslaggeving, sollicitatie Docent externe verslaggeving.

Interviews met docent externe verslaggeving

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent externe verslaggeving

Vacatures docent externe verslaggeving

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent externe verslaggeving? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent externe verslaggeving. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent externe verslaggeving geeft les in het vak externe verslaggeving. De docent externe verslaggeving geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent externe verslaggeving is zijn kennis en visie op het gebied van het vak externe verslaggeving overbrengen op zijn leerlingen/studenten.

Beoordeling Docent externe verslaggeving

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent externe verslaggeving' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent externe verslaggeving

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep