U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent film en media

Docent film en media worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent film en media? Lees de functieomschrijving.

De docent film en media geeft les in het vak film en media.

De docent film en media geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting film en media, film, televisie of een andere soortgelijke opleiding. Daarnaast kan de docent film en media ook freelance cursussen/workshops/lessen geven. De docent film en media geeft zowel theorie als praktijkles in alle facetten van het vak film en media. Hij leert zijn leerlingen/studenten onder andere hoe ze met een film en fotocamera moeten werken, hoe ze de camera moeten bijstellen, hoe ze shots moeten monteren, hoe een shotlist werkt, en hoe ze de beelden moeten monteren en editen.

De docent film en media ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, praktijkopdrachten, huiswerk, projecten, toetsen en tentamens, bekijkt deze, bespreekt deze en becijfert deze. De docent film en media let middels deze opdrachten op de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig extra tips en adviezen of individuele of groepsgerichte begeleiding. Ook zal de docent film en media films die zijn leerlingen/studenten maken bekijken en beoordelen en zal hij les geven in een computerruimte waar de leerlingen/studenten met verschillende computerprogramma's leren monteren en editen.

De docent film en media heeft zelf verstand van het vak film en media en weet zijn kennis en visie op een interessante, educatieve en leuke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft de docent film en media streng op te treden wanneer een leerling zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent film en media ook op stagebezoek gaan als zijn leerlingen/studenten stage lopen en zal hij aanwezig zijn bij vergaderingen om de opleidingen, de school en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de school en opleiding.

Mensen vonden ons op: Job Docent film en media, Baan Docent film en media, Docent film en media Worden, Functie-eisen Docent film en media, Verantwoordelijkheden Docent film en media, Functieprofiel Docent film en media, Wat doet een Docent film en media, Werken als Docent film en media.

Docent film en media worden: Opleiding tot docent film en media

De docent film en media heeft zelf een opleiding ''film en media'' of een andere soortgelijke film, televisie of media opleiding gevolgd en is na enige jaren werkervaring les gaan geven op de MBO of HBO opleiding om zo zijn kennis en visie op het vak docent film en media op leerlingen/studenten over te brengen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent film en media, Docent film en media Worden, Opleidingsniveau Docent film en media, Scholing Docent film en media, Studie Docent film en media, Bijscholing Docent film en media, Omscholing Docent film en media.

Organisaties waar een docent film en media doorgaans werkzaam is

De docent film en media werkt op een MBO of HBO opleiding op een school of geeft freelance cursussen/workshops/lessen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent film en media, Docent film en media Worden, Opleidingsniveau Docent film en media, Scholing Docent film en media, Studie Docent film en media, Bijscholing Docent film en media, Omscholing Docent film en media.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent film en media

De docent film en media die werkzaam is op een school verdient tussen de €1200,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkt. De docent film en media die freelance cursussen/lessen/workshops geeft mag zijn eigen (uur)tarief bepalen; hier valt dus geen specifieke indicatie voor te geven.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent film en media, Loon Docent film en media, Wat verdien je als Docent film en media, Salarisschaal Docent film en media, Salarisindicatie Docent film en media, Bonus Docent film en media, CAO Docent film en media, Brutoloon Docent film en media, Nettoloon Docent film en media, Vakantiedagen Docent film en media, Pensioen Docent film en media.

Competenties, skills & vaardigheden docent film en media

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Creativiteit
 • Kritisch
 • Organiseren
 • Coachen
 • Motiveren
 • Oordeelsvorming
 • Innovatief
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Accuratesse
 • Presenteren
 • Visie
 • Luisteren
 • Verstand van film en media
Mensen vonden ons op: Kennis Docent film en media, Vaardigheden Docent film en media, Attitude Docent film en media, Kwalificaties Docent film en media, Competentieprofiel Docent film en media.

Boeken voor het beroep docent film en media

Wil je meer weten over het beroep docent film en media? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent film en media bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent film en media te komen.

#Sendnudes | Mendo

Mendo - Engels | Druk: 1 | Hardcover | 9783961711161 | 224 pagina's

- Eine verführerische, kokette und humorvolle Interpretation der traditionellen Aktfotografie und eine pulsierende Hommage an die Weiblichkeit im 21. Jahrhundert - Ein optisch überwältigender Bildband, der sich dem Thema erotische Fotografie aus weibliche...

Star Wars Box Set | Daniel Wallace

The Jedi Path And Book Of Sith - Engels | Druk: 1 | Pocket | 9781452126418 | Star Wars | 320 pagina's

Learn the ways of the light and dark sides of the force... This box set brings the light and dark sides of the Force together for the first time. The Jedi Path is the ancient Jedi training handbook that has educated and enlightened generations of Jedi, in...

Harry Potter Film Wizardry (Revised and expanded) | Brian Sibley

(revised and expanded) - Engels | Druk: Revised and expanded edition | Hardcover | 9780593071717 | Harry Potter | 160 pagina's

Harry Potter Film Wizardry was the first book to delve into the fascinating and intriguing world of an enormously successful film franchise. The book features interviews with cast members, including: Daniel Radcliffe (Harry Potter), Emma Watson (Hermione ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent film en media, Docent film en media ebooks, boek Docent film en media.

Persoonstypen docent film en media

De docent film en media is een waarnemer. Hij kijkt op een bepaalde manier naar de wereld die hem helpt bij het maken van films en kan deze visie en kennis op zijn leerlingen/studenten overbrengen. Ook let hij goed op in de klas op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten.

Daarnaast is de docent film en media een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het vak film en media over op zijn leerlingen/studenten en geeft waar nodig individuele begeleiding.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent film en media, Karakter Docent film en media.

Netwerk docent film en media

Het netwerk van de docent film en media bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school, de mensen van het stagebedrijf en de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden. Daarnaast kan zijn netwerk ook bestaan uit mensen uit het vak die op school komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent film en media, Medewerkers Docent film en media.

Is het beroep docent film en media iets voor jou?

Zou je graag docent film en media willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent film en media bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent film en media, beroepskeuzetest Docent film en media, beroep Docent film en media kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent film en media

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent film en media is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende opleidingen in de richting film, media, cultuur en televisie.

Daarnaast kan de docent film en media als hij niet als docent aan de slag kan ook werkzaam zijn binnen de sector film en media.

De docent film en media kan naast zijn werk als docent ook een andere rol op zich nemen binnen het onderwijs (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent film en media

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent film en media. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent film en media, Promotie mogelijkheden Docent film en media, Carriere Docent film en media.

Solliciteren op de functie docent film en media

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent film en media dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent film en media belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent film en media. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent film en media, CV Docent film en media, sollicitatie Docent film en media.

Interviews met docent film en media

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent film en media

Vacatures docent film en media

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent film en media? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent film en media. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent film en media geeft les in het vak film en media. De docent film en media geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting film en media, film, televisie of een andere soortgelijke opleiding. Daarnaast kan de docent film en media ook freelance cursussen/workshops/lessen geven.

Beoordeling Docent film en media

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent film en media' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent film en media

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep