U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent filmanalyse

Docent filmanalyse worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent filmanalyse? Lees de functieomschrijving.

De docent filmanalyse geeft les in het vak filmanalyse.

De docent filmanalyse geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting film en media, regie, scenarioschrijven, film of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent filmanalyse is zijn kennis en visie op het vak filmanalyse overbrengen op zijn leerlingen/studenten zodat zij deze kennis mee kunnen nemen binnen hun toekomstige beroep. De docent filmanalyse geeft les in alle facetten van het vak filmanalyse. Tijdens klassikale lessen kan hij gebruik maken van een beamer, een televisie met dvdspeler of een Powerpointpresentatie waarop hij video's kan laten zien. Ook kan de docent filmanalyse zijn leerlingen/studenten meenemen naar de bioscoop of het filmhuis om daar gezamenlijk een film te bekijken en die vervolgens klassikaal te analyseren. De docent filmanalyse geeft les in onderwerpen als het kijken naar en analyseren van de filmische vorm, het verhaal van de film (ontwikkelingsschema's, verhaalstructuur en tijdsverloop) en de cinematografische middelen (waaronder bijvoorbeeld mise-en-scène.) De docent filmanalyse leert zijn leerlingen/studenten alle kenmerken van de film kennen en leert ze hoe ze deze het beste kunnen analyseren.

De docent filmanalyse ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, projectopdrachten, toetsen, tentamens en huiswerk dat hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent filmanalyse de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er beter kan.

De docent filmanalyse heeft verstand van het vak filmanalyse en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer iemand in de klas zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden als docent zal de docent filmanalyse ook aanwezig zijn bij vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en de school. Ook kan de docent filmanalyse zijn leerlingen/studenten meenemen naar de bioscoop of het filmhuis om daar een film te bekijken.

Mensen vonden ons op: Job Docent filmanalyse, Baan Docent filmanalyse, Docent filmanalyse Worden, Functie-eisen Docent filmanalyse, Verantwoordelijkheden Docent filmanalyse, Functieprofiel Docent filmanalyse, Wat doet een Docent filmanalyse, Werken als Docent filmanalyse.

Docent filmanalyse worden: Opleiding tot docent filmanalyse

De docent filmanalyse heeft een WO opleiding film en literatuurwetenschap gevolgd of een HBO opleiding in de richting film en televisie en is (na het behalen van een onderwijsbevoegdheid/relevante jaren werkervaring) les gaan geven in het vak filmanalyse.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent filmanalyse, Docent filmanalyse Worden, Opleidingsniveau Docent filmanalyse, Scholing Docent filmanalyse, Studie Docent filmanalyse, Bijscholing Docent filmanalyse, Omscholing Docent filmanalyse.

Organisaties waar een docent filmanalyse doorgaans werkzaam is

De docent filmanalyse werkt op een MBO of HBO opleiding op een school of geeft freelance cursussen/lessen/workshops.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent filmanalyse, Docent filmanalyse Worden, Opleidingsniveau Docent filmanalyse, Scholing Docent filmanalyse, Studie Docent filmanalyse, Bijscholing Docent filmanalyse, Omscholing Docent filmanalyse.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent filmanalyse

De docent filmanalyse verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand. Daarnaast kan de docent filmanalyse ook freelance cursussen/lessen/workshops filmanalyse geven; voor de docent filmanalyse die alleen deze cursussen/lessen/workshops geeft (en niet werkzaam is op een school) valt gene precieze salarisindicatie te geven omdat hij zijn eigen (uur)tarief of cursuskosten mag bepalen.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent filmanalyse, Loon Docent filmanalyse, Wat verdien je als Docent filmanalyse, Salarisschaal Docent filmanalyse, Salarisindicatie Docent filmanalyse, Bonus Docent filmanalyse, CAO Docent filmanalyse, Brutoloon Docent filmanalyse, Nettoloon Docent filmanalyse, Vakantiedagen Docent filmanalyse, Pensioen Docent filmanalyse.

Competenties, skills & vaardigheden docent filmanalyse

 • Analytisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Accuratesse
 • Presenteren
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Docent filmanalyse, Vaardigheden Docent filmanalyse, Attitude Docent filmanalyse, Kwalificaties Docent filmanalyse, Competentieprofiel Docent filmanalyse.

Boeken voor het beroep docent filmanalyse

Wil je meer weten over het beroep docent filmanalyse? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent filmanalyse bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent filmanalyse te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent filmanalyse, Docent filmanalyse ebooks, boek Docent filmanalyse.

Persoonstypen docent filmanalyse

De docent filmanalyse is een waarnemer. Hij kan films goed analyseren en weet hoe hij dit het beste kan doen. Daarnaast let hij ook goed op de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten om ze zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden. Dit maakt de docent filmanalyse ook tot een gever. De docent filmanalyse geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak filmanalyse over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent filmanalyse, Karakter Docent filmanalyse.

Netwerk docent filmanalyse

Het netwerk van de docent filmanalyse bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de filmwereld die op school komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent filmanalyse, Medewerkers Docent filmanalyse.

Is het beroep docent filmanalyse iets voor jou?

Zou je graag docent filmanalyse willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent filmanalyse bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent filmanalyse, beroepskeuzetest Docent filmanalyse, beroep Docent filmanalyse kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent filmanalyse

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent filmanalyse is laag, dit omdat het vak alleen op echt specifieke opleidingen wordt gegeven. De docent filmanalyse kan de werkgelegenheid wel voor zichzelf vergroten door ook in andere soortgelijke vakken les te gaan geven (en zich hierin te specialiseren) of door ook freelance cursussen/workshops/lessen filmanalyse te gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent filmanalyse

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent filmanalyse. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent filmanalyse, Promotie mogelijkheden Docent filmanalyse, Carriere Docent filmanalyse.

Solliciteren op de functie docent filmanalyse

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent filmanalyse dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent filmanalyse belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent filmanalyse. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent filmanalyse, CV Docent filmanalyse, sollicitatie Docent filmanalyse.

Interviews met docent filmanalyse

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent filmanalyse

Vacatures docent filmanalyse

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent filmanalyse? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent filmanalyse. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent filmanalyse geeft les in het vak filmanalyse. De docent filmanalyse geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting film en media, regie, scenarioschrijven, film of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent filmanalyse is zijn kennis en visie op het vak filmanalyse overbrengen op zijn leerlingen/studenten zodat zij deze kennis mee kunnen nemen binnen hun toekomstige beroep.

Beoordeling Docent filmanalyse

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent filmanalyse' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent filmanalyse

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep