U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent filmgeschiedenis

Docent filmgeschiedenis worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent filmgeschiedenis? Lees de functieomschrijving.

De docent filmgeschiedenis geeft les in het vak filmgeschiedenis.

De docent filmgeschiedenis geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting film en media, film, regie of een andere soortgelijke opleiding. De docent filmgeschiedenis geeft zijn leerlingen/studenten les in alle facetten van het vak filmgeschiedenis. Zijn voornaamste taak is zijn leerlingen/studenten wijzen op de filmgeschiedenis en ze hierover doceren zodat ze dit mee kunnen nemen in hun toekomstige beroep binnen de filmindustrie. Zo leert de docent filmgeschiedenis zijn leerlingen/studenten over de ontwikkeling van de verschillende genres, de opkomst en populariteit van de verschillende filmsoorten, de ontwikkeling die de film heeft gemaakt en de ontwikkeling binnen de verschillende filmtechnieken en filmapparatuur. De docent filmgeschiedenis geeft over het algemeen alleen theorieles en doet dit klassikaal.

De docent filmgeschiedenis ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruikt van bestaand lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten theorielessen, opdrachten, toetsen, tentamens en huiswerk en bekijkt deze, bespreekt deze en becijfert deze. Na aanleiding van al het ingeleverde werk en de inzet tijdens de les kan de docent filmgeschiedenis kijken naar de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten en na aanleiding hiervan kan de docent filmgeschiedenis met zijn leerlingen/studenten om de tafel om te praten over hun ontwikkeling en studieresultaten en waar nodig extra tips, adviezen en/of individuele begeleiding bieden.

De docent filmgeschiedenis heeft verstand van het vak filmgeschiedenis en weet dit op een interessante, en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Hij geeft klassikaal les en kan gebruik maken van filmclips en een powerpoint die hij aan zijn leerlingen/studenten toont en die hem kan/kunnen assisteren bij zijn lessen en zijn lessen een visueel aspect meegeven. De docent filmgeschiedenis geeft op een leuke manier les maar durft ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent filmgeschiedenis ook aanwezig bij vergaderingen met collega's (waar hij de leerlingen/studenten bespreekt en kijkt naar verbeterpunten binnen de school en opleiding) en is hij aanwezig bij ouderavonden om met ouders van leerlingen/studenten over de studievoortgang van hun kind te spreken.

Mensen vonden ons op: Job Docent filmgeschiedenis, Baan Docent filmgeschiedenis, Docent filmgeschiedenis Worden, Functie-eisen Docent filmgeschiedenis, Verantwoordelijkheden Docent filmgeschiedenis, Functieprofiel Docent filmgeschiedenis, Wat doet een Docent filmgeschiedenis, Werken als Docent filmgeschiedenis.

Docent filmgeschiedenis worden: Opleiding tot docent filmgeschiedenis

De docent filmgeschiedenis heeft een opleiding film en media, cultuurwetenschappen (MBO, HBO) of een andere soortgelijke opleiding gevolgd (of heeft een cursus ''Filmgeschiedenis'' gevolgd) en is eventueel na het behalen van een onderwijsbevoegdheid of na jaren werkervaring in de praktijk les gaan geven in het vak filmgeschiedenis.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent filmgeschiedenis, Docent filmgeschiedenis Worden, Opleidingsniveau Docent filmgeschiedenis, Scholing Docent filmgeschiedenis, Studie Docent filmgeschiedenis, Bijscholing Docent filmgeschiedenis, Omscholing Docent filmgeschiedenis.

Organisaties waar een docent filmgeschiedenis doorgaans werkzaam is

De docent filmgeschiedenis werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent filmgeschiedenis, Docent filmgeschiedenis Worden, Opleidingsniveau Docent filmgeschiedenis, Scholing Docent filmgeschiedenis, Studie Docent filmgeschiedenis, Bijscholing Docent filmgeschiedenis, Omscholing Docent filmgeschiedenis.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent filmgeschiedenis

De docent filmgeschiedenis verdient tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent filmgeschiedenis, Loon Docent filmgeschiedenis, Wat verdien je als Docent filmgeschiedenis, Salarisschaal Docent filmgeschiedenis, Salarisindicatie Docent filmgeschiedenis, Bonus Docent filmgeschiedenis, CAO Docent filmgeschiedenis, Brutoloon Docent filmgeschiedenis, Nettoloon Docent filmgeschiedenis, Vakantiedagen Docent filmgeschiedenis, Pensioen Docent filmgeschiedenis.

Competenties, skills & vaardigheden docent filmgeschiedenis

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Overtuigen
 • Verstand van filmgeschiedenis
Mensen vonden ons op: Kennis Docent filmgeschiedenis, Vaardigheden Docent filmgeschiedenis, Attitude Docent filmgeschiedenis, Kwalificaties Docent filmgeschiedenis, Competentieprofiel Docent filmgeschiedenis.

Boeken voor het beroep docent filmgeschiedenis

Wil je meer weten over het beroep docent filmgeschiedenis? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent filmgeschiedenis bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent filmgeschiedenis te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Doeltreffende didactiek | Walter Geerts

directe instructie en differentiatie voor de lerende leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046906194 | 175 pagina's

Doeltreffende didactiek 1e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046906194 Ervaren leraren weten intuïtief welke didactische handigheid ze moeten kiezen voor een bepaalde situatie of leerling. Maar hoe pak je het als beginne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent filmgeschiedenis, Docent filmgeschiedenis ebooks, boek Docent filmgeschiedenis.

Persoonstypen docent filmgeschiedenis

De docent filmgeschiedenis is een waarnemer. Hij let goed op de leerlingen/studenten en houdt hun studievoortgang nauwgezet bij om ze, waar nodig, extra les te bieden. Dit maakt de docent filmgeschiedenis ook een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van filmgeschiedenis over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent filmgeschiedenis, Karakter Docent filmgeschiedenis.

Netwerk docent filmgeschiedenis

Het netwerk van de docent filmgeschiedenis bestaat uit mensen uit het vak die op school komen spreken, zijn leerlingen/studenten, ouders van leerlingen/studenten, zijn collega's en de directeur van de school.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent filmgeschiedenis, Medewerkers Docent filmgeschiedenis.

Is het beroep docent filmgeschiedenis iets voor jou?

Zou je graag docent filmgeschiedenis willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent filmgeschiedenis bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent filmgeschiedenis, beroepskeuzetest Docent filmgeschiedenis, beroep Docent filmgeschiedenis kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent filmgeschiedenis

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent filmgeschiedenis is laag. Er is vrij weinig werkgelegenheid omdat er alleen op exacte specifieke opleidingen het vak filmgeschiedenis wordt gegeven. Wel kan de docent filmgeschiedenis zich ook specialiseren in een ander vak binnen de opleiding film en media, film (of een andere soortgelijke opleiding) en daarin les gaan geven of zelf freelance cursussen en workshops filmgeschiedenis gaan geven.

Naast zijn rol als docent kan de docent filmgeschiedenis ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent filmgeschiedenis

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent filmgeschiedenis. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent filmgeschiedenis, Promotie mogelijkheden Docent filmgeschiedenis, Carriere Docent filmgeschiedenis.

Solliciteren op de functie docent filmgeschiedenis

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent filmgeschiedenis dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent filmgeschiedenis belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent filmgeschiedenis. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent filmgeschiedenis, CV Docent filmgeschiedenis, sollicitatie Docent filmgeschiedenis.

Interviews met docent filmgeschiedenis

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Vacatures docent filmgeschiedenis

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent filmgeschiedenis? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent filmgeschiedenis. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent filmgeschiedenis geeft les in het vak filmgeschiedenis. De docent filmgeschiedenis geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting film en media, film, regie of een andere soortgelijke opleiding. De docent filmgeschiedenis geeft zijn leerlingen/studenten les in alle facetten van het vak filmgeschiedenis.

Beoordeling Docent filmgeschiedenis

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent filmgeschiedenis' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent filmgeschiedenis

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep