U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent filmtheorie

Docent filmtheorie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent filmtheorie? Lees de functieomschrijving.

De docent filmtheorie geeft les in het vak filmtheorie.

De docent filmtheorie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting film en media, regie, beeldende kunsten, scenarioschrijven, film of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent filmtheorie is zijn kennis en visie op het vak filmtheorie overbrengen op zijn leerlingen/studenten zodat zij deze kennis mee kunnen nemen binnen hun toekomstige beroep. De docent filmtheorie geeft les in alle facetten van het vak filmtheorie. De docent filmtheorie behandelt in zijn lessen de verschillende theoretische benaderingen in hun historische opeenvolging en geeft onder ander les over onderwerpen als de klassieke filmtheorie, de verschillende narratieve theorieën en de psychoanalytisch georiënteerde apparatustheorie.

De docent filmtheorie ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, presentatieopdrachten, tentamens en huiswerk dat hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent filmtheorie de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er beter kan.

De docent filmtheorie heeft verstand van het vak filmtheorie en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer iemand in de klas zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden als docent zal de docent filmtheorie ook aanwezig zijn bij vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en de school.

De docent filmtheorie geeft klassikaal les en kan tijdens zijn les gebruik maken van een Powerpointpresentatie of van films en video's op de televisie, videorecorder of dvdspeler.

Mensen vonden ons op: Job Docent filmtheorie, Baan Docent filmtheorie, Docent filmtheorie Worden, Functie-eisen Docent filmtheorie, Verantwoordelijkheden Docent filmtheorie, Functieprofiel Docent filmtheorie, Wat doet een Docent filmtheorie, Werken als Docent filmtheorie.

Docent filmtheorie worden: Opleiding tot docent filmtheorie

De docent filmtheorie heeft een WO opleiding film en literatuurwetenschap gevolgd of een HBO opleiding in de richting film en televisie en is (na het behalen van een onderwijsbevoegdheid/relevante jaren werkervaring) les gaan geven in het vak filmtheorie.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent filmtheorie, Docent filmtheorie Worden, Opleidingsniveau Docent filmtheorie, Scholing Docent filmtheorie, Studie Docent filmtheorie, Bijscholing Docent filmtheorie, Omscholing Docent filmtheorie.

Organisaties waar een docent filmtheorie doorgaans werkzaam is

De docent filmtheorie werkt op een MBO of HBO opleiding op een school of geeft freelance cursussen/lessen/workshops.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent filmtheorie, Docent filmtheorie Worden, Opleidingsniveau Docent filmtheorie, Scholing Docent filmtheorie, Studie Docent filmtheorie, Bijscholing Docent filmtheorie, Omscholing Docent filmtheorie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent filmtheorie

De docent filmtheorie verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand. Daarnaast kan de docent filmtheorie ook freelance cursussen/lessen/workshops filmtheorie geven; voor de docent filmtheorie die alleen deze cursussen/lessen/workshops geeft (en niet werkzaam is op een school) valt gene precieze salarisindicatie te geven omdat hij zijn eigen (uur)tarief of cursuskosten mag bepalen.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent filmtheorie, Loon Docent filmtheorie, Wat verdien je als Docent filmtheorie, Salarisschaal Docent filmtheorie, Salarisindicatie Docent filmtheorie, Bonus Docent filmtheorie, CAO Docent filmtheorie, Brutoloon Docent filmtheorie, Nettoloon Docent filmtheorie, Vakantiedagen Docent filmtheorie, Pensioen Docent filmtheorie.

Competenties, skills & vaardigheden docent filmtheorie

 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Verstand van het vak filmtheorie
Mensen vonden ons op: Kennis Docent filmtheorie, Vaardigheden Docent filmtheorie, Attitude Docent filmtheorie, Kwalificaties Docent filmtheorie, Competentieprofiel Docent filmtheorie.

Boeken voor het beroep docent filmtheorie

Wil je meer weten over het beroep docent filmtheorie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent filmtheorie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent filmtheorie te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent filmtheorie, Docent filmtheorie ebooks, boek Docent filmtheorie.

Persoonstypen docent filmtheorie

De docent filmtheorie is een waarnemer. Hij kan films goed analyseren en weet hoe hij dit het beste kan doen. Daarnaast let hij ook goed op de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten om ze zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden. Dit maakt de docent filmtheorie ook tot een gever. De docent filmtheorie geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak filmtheorie over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent filmtheorie, Karakter Docent filmtheorie.

Netwerk docent filmtheorie

Het netwerk van de docent filmtheorie bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de filmwereld die op school komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent filmtheorie, Medewerkers Docent filmtheorie.

Is het beroep docent filmtheorie iets voor jou?

Zou je graag docent filmtheorie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent filmtheorie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent filmtheorie, beroepskeuzetest Docent filmtheorie, beroep Docent filmtheorie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent filmtheorie

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent filmtheorie is laag, dit omdat het vak alleen op echt specifieke opleidingen wordt gegeven. De docent filmtheorie kan de werkgelegenheid wel voor zichzelf vergroten door ook in andere soortgelijke vakken les te gaan geven (en zich hierin te specialiseren) (waaronder filmgeschiedenis of filmanalyse) of door ook freelance cursussen/workshops/lessen filmtheorie te gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent filmtheorie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent filmtheorie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent filmtheorie, Promotie mogelijkheden Docent filmtheorie, Carriere Docent filmtheorie.

Solliciteren op de functie docent filmtheorie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent filmtheorie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent filmtheorie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent filmtheorie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent filmtheorie, CV Docent filmtheorie, sollicitatie Docent filmtheorie.

Interviews met docent filmtheorie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent filmtheorie

Vacatures docent filmtheorie

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent filmtheorie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent filmtheorie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent filmtheorie geeft les in het vak filmtheorie. De docent filmtheorie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting film en media, regie, beeldende kunsten, scenarioschrijven, film of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent filmtheorie is zijn kennis en visie op het vak filmtheorie overbrengen op zijn leerlingen/studenten zodat zij deze kennis mee kunnen nemen binnen hun toekomstige beroep.

Beoordeling Docent filmtheorie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent filmtheorie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent filmtheorie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep