U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent financieel management

Docent financieel management worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent financieel management? Lees de functieomschrijving.

De docent financieel management geeft les in het vak financieel management.

De docent financieel management geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent financieel management is zijn kennis en visie op het gebied van het vak financieel management overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Hij geeft onder andere les in onderwerpen als financiële rekenkunde, investeren in duurzame activa, vermogensstructuur, planning van de financiële structuur en de financiële onderdelen van het opstellen van een financieel ondernemingsplan.

De docent financieel management ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent financieel management de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent financieel management heeft verstand van het vak financieel management en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent financieel management projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent financieel management ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.

Mensen vonden ons op: Job Docent financieel management, Baan Docent financieel management, Docent financieel management Worden, Functie-eisen Docent financieel management, Verantwoordelijkheden Docent financieel management, Functieprofiel Docent financieel management, Wat doet een Docent financieel management, Werken als Docent financieel management.

Docent financieel management worden: Opleiding tot docent financieel management

De docent financieel management heeft een WO opleiding ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'', ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'' of een andere soortgelijke WO opleiding gevolgd of heeft de opleiding ''Leraar Bedrijfseconomie'' gevolgd (HBO, vierjarig).

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent financieel management, Docent financieel management Worden, Opleidingsniveau Docent financieel management, Scholing Docent financieel management, Studie Docent financieel management, Bijscholing Docent financieel management, Omscholing Docent financieel management.

Organisaties waar een docent financieel management doorgaans werkzaam is

De docent financieel management geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent financieel management, Docent financieel management Worden, Opleidingsniveau Docent financieel management, Scholing Docent financieel management, Studie Docent financieel management, Bijscholing Docent financieel management, Omscholing Docent financieel management.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent financieel management

Het salaris van de docent financieel management die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent financieel management, Loon Docent financieel management, Wat verdien je als Docent financieel management, Salarisschaal Docent financieel management, Salarisindicatie Docent financieel management, Bonus Docent financieel management, CAO Docent financieel management, Brutoloon Docent financieel management, Nettoloon Docent financieel management, Vakantiedagen Docent financieel management, Pensioen Docent financieel management.

Competenties, skills & vaardigheden docent financieel management

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Overtuigen
 • Verstand van financieel management
 • Economisch inzicht
Mensen vonden ons op: Kennis Docent financieel management, Vaardigheden Docent financieel management, Attitude Docent financieel management, Kwalificaties Docent financieel management, Competentieprofiel Docent financieel management.

Boeken voor het beroep docent financieel management

Wil je meer weten over het beroep docent financieel management? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent financieel management bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent financieel management te komen.

Profit first | Mike Michalowicz

een simpel systeem om je bedrijf te transformeren van een cash-eating monster in een money-making machine - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789089653598 | 240 pagina's

Profit first 1e druk is een boek van Mike Michalowicz uitgegeven bij van Duuren Management. ISBN 9789089653598 Hoe zou het zijn als winst niet langer een restje is dat aan het eind van het jaar hopelijk overblijft? Als het in plaats daarvan een bedrag is ...

Financieel management en Financiering | P.A.M. de Keijzer

waardering, financiering en risicobeheersing - Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789001867164

Financieel management en Financiering 2e druk is een boek van P.A.M. de Keijzer uitgegeven bij Noordhoff Uitgevers. ISBN 9789001867164 Financieel management & Financiering geeft je een totaalbeeld van de wereld van investerings- en projectanalyse. Het boe...

NU Financieel Basisboek Bedrijfseconomie werkboek | Messeoud, A

Nederlands | Paperback | 9789001841683

"NU Financieel Basisboek Bedrijfseconomie werkboek...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent financieel management, Docent financieel management ebooks, boek Docent financieel management.

Persoonstypen docent financieel management

De docent financieel management is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent financieel management ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak financieel management over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent financieel management, Karakter Docent financieel management.

Netwerk docent financieel management

Het netwerk van de docent financieel management bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de economische sector die op school over hun vak komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent financieel management, Medewerkers Docent financieel management.

Is het beroep docent financieel management iets voor jou?

Zou je graag docent financieel management willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent financieel management bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent financieel management, beroepskeuzetest Docent financieel management, beroep Docent financieel management kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent financieel management

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent financieel management is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent financieel management de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent financieel management

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent financieel management. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent financieel management, Promotie mogelijkheden Docent financieel management, Carriere Docent financieel management.

Solliciteren op de functie docent financieel management

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent financieel management dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent financieel management belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent financieel management. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent financieel management, CV Docent financieel management, sollicitatie Docent financieel management.

Interviews met docent financieel management

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent financieel management

Vacatures docent financieel management

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent financieel management? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent financieel management. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent financieel management geeft les in het vak financieel management. De docent financieel management geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent financieel management is zijn kennis en visie op het gebied van het vak financieel management overbrengen op zijn leerlingen/studenten.

Beoordeling Docent financieel management

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent financieel management' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent financieel management

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep