U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent financiële communicatie

Docent financiële communicatie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent financiële communicatie? Lees de functieomschrijving.

De docent financiële communicatie geeft les in het vak financiële communicatie.

De docent financiële communicatie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting communicatie, communicatiemanagement, of een andere soortgelijke opleiding. De docent financiële communicatie geeft zowel theorie als praktijklessen over alle facetten van het vak financiële communicatie.

De docent financiële communicatie ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, projecten, toetsen en tentamens en bekijkt deze, bespreekt deze en becijfert deze. Na aanleiding van al deze opdrachten kijkt de docent financiële communicatie naar de studievoortgang en ontwikkelingen van de leerlingen/studenten, bespreekt deze met hen en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

De docent financiële communicatie heeft verstand van het vak financiële communicatie en weet dit op een interessante, leuke en educatieve manier over te brengen op zijn leerlingen/studenten. Hij let goed op hun studievoortgang en let daarnaast op hun houding en gedrag in de klas en treedt waar nodig streng op wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te bewaren of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent financiële communicatie de leerlingen/studenten ook op stage bezoeken om te kijken hoe het daar met ze gaat en om hun vordering met de stagebegeleider te bespreken. Ook zal hij aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om de school, de opleiding en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleiding en school.

Mensen vonden ons op: Job Docent financiële communicatie, Baan Docent financiële communicatie, Docent financiële communicatie Worden, Functie-eisen Docent financiële communicatie, Verantwoordelijkheden Docent financiële communicatie, Functieprofiel Docent financiële communicatie, Wat doet een Docent financiële communicatie, Werken als Docent financiële communicatie.

Docent financiële communicatie worden: Opleiding tot docent financiële communicatie

De docent financiële communicatie heeft zelf een WO of HBO opleiding communicatie gedaan (bijvoorbeeld ''communicatiewetenschap'', ''communicatie'', ''communicatie en Informatiewetenschappen'' of ''Tekst en communicatie'' en is na enige jaren praktijkervaring les gaan geven als docent financiële communicatie.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent financiële communicatie, Docent financiële communicatie Worden, Opleidingsniveau Docent financiële communicatie, Scholing Docent financiële communicatie, Studie Docent financiële communicatie, Bijscholing Docent financiële communicatie, Omscholing Docent financiële communicatie.

Organisaties waar een docent financiële communicatie doorgaans werkzaam is

De docent financiële communicatie werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent financiële communicatie, Docent financiële communicatie Worden, Opleidingsniveau Docent financiële communicatie, Scholing Docent financiële communicatie, Studie Docent financiële communicatie, Bijscholing Docent financiële communicatie, Omscholing Docent financiële communicatie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent financiële communicatie

De docent financiële communicatie verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent financiële communicatie, Loon Docent financiële communicatie, Wat verdien je als Docent financiële communicatie, Salarisschaal Docent financiële communicatie, Salarisindicatie Docent financiële communicatie, Bonus Docent financiële communicatie, CAO Docent financiële communicatie, Brutoloon Docent financiële communicatie, Nettoloon Docent financiële communicatie, Vakantiedagen Docent financiële communicatie, Pensioen Docent financiële communicatie.

Competenties, skills & vaardigheden docent financiële communicatie

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Docent financiële communicatie, Vaardigheden Docent financiële communicatie, Attitude Docent financiële communicatie, Kwalificaties Docent financiële communicatie, Competentieprofiel Docent financiële communicatie.

Boeken voor het beroep docent financiële communicatie

Wil je meer weten over het beroep docent financiële communicatie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent financiële communicatie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent financiële communicatie te komen.

Windesheim OSO-boeken 4: Communicatie en coaching in het onderwijs | Elly Scheeren

investeren in de leraar en in de leerling - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789044117776 | 67 pagina's

De ondertitel van deze publicatie is Investeren in de leraar en in de leerling. Lezers worden uitgenodigd de communicatie in de klas door hun eigen mentale bril te bekakken. Zij kunnen vervolgens beter beslissen hoede afstemming en de participatie met de ...

Een leraar voor een lege klas? | Andre Mottart

Handelingsoriëntaties voor educatieve interactie en communicatie - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789038218960 | 125 pagina's

Een leraar voor een lege klas? 1e druk is een boek van Andre Mottart uitgegeven bij Academia Press. ISBN 9789038218960 ?Communicatie hangt samen met de persoonlijkheid, de professionele identiteit van de professional en de institutionele context waarbinne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent financiële communicatie, Docent financiële communicatie ebooks, boek Docent financiële communicatie.

Persoonstypen docent financiële communicatie

De docent financiële communicatie is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en daarnaast op de ontwikkelingen binnen de huidige maatschappij en cultuur. Daarnaast is de docent financiële communicatie een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak financiële communicatie over op zijn leerlingen/studenten en geeft waar nodig individuele begeleiding of extra adviezen en/of tips.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent financiële communicatie, Karakter Docent financiële communicatie.

Netwerk docent financiële communicatie

Het netwerk van de docent financiële communicatie bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, zijn leerlingen/studenten, de stagebegeleiders op de stagebedrijven en mensen uit het vak.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent financiële communicatie, Medewerkers Docent financiële communicatie.

Is het beroep docent financiële communicatie iets voor jou?

Zou je graag docent financiële communicatie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent financiële communicatie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent financiële communicatie, beroepskeuzetest Docent financiële communicatie, beroep Docent financiële communicatie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent financiële communicatie

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent financiële communicatie is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent financiële communicatie ook een mentorrol op zich nemen op de opleiding waar hij werkt.

Arbeidsmarktperspectief score docent financiële communicatie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent financiële communicatie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent financiële communicatie, Promotie mogelijkheden Docent financiële communicatie, Carriere Docent financiële communicatie.

Solliciteren op de functie docent financiële communicatie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent financiële communicatie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent financiële communicatie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent financiële communicatie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent financiële communicatie, CV Docent financiële communicatie, sollicitatie Docent financiële communicatie.

Interviews met docent financiële communicatie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent financiële communicatie

Vacatures docent financiële communicatie

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent financiële communicatie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent financiële communicatie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent financiële communicatie geeft les in het vak financiële communicatie. De docent financiële communicatie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting communicatie, communicatiemanagement, of een andere soortgelijke opleiding. De docent financiële communicatie geeft zowel theorie als praktijklessen over alle facetten van het vak financiële communicatie.

Beoordeling Docent financiële communicatie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent financiële communicatie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent financiële communicatie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep