U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent financiële rekenkunde

Docent financiële rekenkunde worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent financiële rekenkunde? Lees de functieomschrijving.

De docent financiële rekenkunde geeft les in het vak financiële rekenkunde.

De docent financiële rekenkunde geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent financiële rekenkunde is zijn kennis en visie op het gebied van het vak financiële rekenkunde overbrengen op zijn leerlingen/studenten.

De docent financiële rekenkunde ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent financiële rekenkunde de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent financiële rekenkunde heeft verstand van het vak financiële rekenkunde en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent financiële rekenkunde projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent financiële rekenkunde ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.

Mensen vonden ons op: Job Docent financiële rekenkunde, Baan Docent financiële rekenkunde, Docent financiële rekenkunde Worden, Functie-eisen Docent financiële rekenkunde, Verantwoordelijkheden Docent financiële rekenkunde, Functieprofiel Docent financiële rekenkunde, Wat doet een Docent financiële rekenkunde, Werken als Docent financiële rekenkunde.

Docent financiële rekenkunde worden: Opleiding tot docent financiële rekenkunde

De docent financiële rekenkunde heeft een WO opleiding ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'', ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'' of een andere soortgelijke WO opleiding gevolgd of heeft de opleiding ''Leraar Bedrijfseconomie'' gevolgd (HBO, vierjarig).

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent financiële rekenkunde, Docent financiële rekenkunde Worden, Opleidingsniveau Docent financiële rekenkunde, Scholing Docent financiële rekenkunde, Studie Docent financiële rekenkunde, Bijscholing Docent financiële rekenkunde, Omscholing Docent financiële rekenkunde.

Organisaties waar een docent financiële rekenkunde doorgaans werkzaam is

De docent financiële rekenkunde geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent financiële rekenkunde, Docent financiële rekenkunde Worden, Opleidingsniveau Docent financiële rekenkunde, Scholing Docent financiële rekenkunde, Studie Docent financiële rekenkunde, Bijscholing Docent financiële rekenkunde, Omscholing Docent financiële rekenkunde.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent financiële rekenkunde

Het salaris van de docent financiële rekenkunde die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent financiële rekenkunde, Loon Docent financiële rekenkunde, Wat verdien je als Docent financiële rekenkunde, Salarisschaal Docent financiële rekenkunde, Salarisindicatie Docent financiële rekenkunde, Bonus Docent financiële rekenkunde, CAO Docent financiële rekenkunde, Brutoloon Docent financiële rekenkunde, Nettoloon Docent financiële rekenkunde, Vakantiedagen Docent financiële rekenkunde, Pensioen Docent financiële rekenkunde.

Competenties, skills & vaardigheden docent financiële rekenkunde

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van het vak financiële rekenkunde
Mensen vonden ons op: Kennis Docent financiële rekenkunde, Vaardigheden Docent financiële rekenkunde, Attitude Docent financiële rekenkunde, Kwalificaties Docent financiële rekenkunde, Competentieprofiel Docent financiële rekenkunde.

Boeken voor het beroep docent financiële rekenkunde

Wil je meer weten over het beroep docent financiële rekenkunde? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent financiële rekenkunde bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent financiële rekenkunde te komen.

Financiele rekenkunde voor het HEO | J.C.M. Gruijters

met toepassingen voor Excel en grafische rekenmachine - Nederlands | Druk: 7 | Paperback | 9789001867287

Financiele rekenkunde voor het HEO 7e druk is een boek van Hans Gruijters uitgegeven bij Noordhoff Uitgevers. ISBN 9789001867287 Na bestudering van dit boek ben je in staat zelfstandig verschillende soorten interestberekeningen te maken. Je kunt zelf kiez...

Financiele rekenkunde en beslissingscalculaties | P. de Boer

Nederlands | Druk: 4 | Paperback | 9789001094072 | 372 pagina's

Financiele rekenkunde en beslissingscalculaties 4e druk is een boek van P. de Boer uitgegeven bij Noordhoff Uitgevers B.V.. ISBN 9789001094072 Financiële rekenkunde & beslissingscalculaties presenteert op systematische wijze de leerstof voor het vak bedri...

Financiele Rekenkunde | Rafael Liethof

in kort bestek - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789079564460

Financiele Rekenkunde 1e druk is een boek van Rafael Liethof uitgegeven bij Convoy Uitgevers Bv. ISBN 9789079564460 Vrijwel ieder mens heeft heel regelmatig te maken met 'rente'. Dit geldt dus ook voor u, bijvoorbeeld als u een spaarrekening heeft, of wel...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent financiële rekenkunde, Docent financiële rekenkunde ebooks, boek Docent financiële rekenkunde.

Persoonstypen docent financiële rekenkunde

De docent financiële rekenkunde is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent financiële rekenkunde ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak financiële rekenkunde over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent financiële rekenkunde, Karakter Docent financiële rekenkunde.

Netwerk docent financiële rekenkunde

Het netwerk van de docent financiële rekenkunde bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de economische sector die op school over hun vak komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent financiële rekenkunde, Medewerkers Docent financiële rekenkunde.

Is het beroep docent financiële rekenkunde iets voor jou?

Zou je graag docent financiële rekenkunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent financiële rekenkunde bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent financiële rekenkunde, beroepskeuzetest Docent financiële rekenkunde, beroep Docent financiële rekenkunde kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent financiële rekenkunde

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent financiële rekenkunde is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent financiële rekenkunde de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent financiële rekenkunde

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent financiële rekenkunde. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent financiële rekenkunde, Promotie mogelijkheden Docent financiële rekenkunde, Carriere Docent financiële rekenkunde.

Solliciteren op de functie docent financiële rekenkunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent financiële rekenkunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent financiële rekenkunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent financiële rekenkunde. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent financiële rekenkunde, CV Docent financiële rekenkunde, sollicitatie Docent financiële rekenkunde.

Interviews met docent financiële rekenkunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent financiële rekenkunde

Vacatures docent financiële rekenkunde

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent financiële rekenkunde? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent financiële rekenkunde. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent financiële rekenkunde geeft les in het vak financiële rekenkunde. De docent financiële rekenkunde geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent financiële rekenkunde is zijn kennis en visie op het gebied van het vak financiële rekenkunde overbrengen op zijn leerlingen/studenten.

Beoordeling Docent financiële rekenkunde

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent financiële rekenkunde' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent financiële rekenkunde

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep