U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent fotografie

Docent fotografie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent fotografie? Lees de functieomschrijving.

De docent fotografie geeft les in het vak fotografie.

De docent fotografie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting fotografie, beeldende kunst of een andere soortgelijke opleiding. Daarnaast kan de docent fotografie ook freelance cursussen/lessen/workshops geven of op een centrum voor de kunsten werkzaam zijn. De docent fotografie geeft les in alle facetten van het vak fotografie en doet dat door zowel theorie als praktijklessen te geven. Hij geeft onder andere les over het gebruiken van ruimte, het gebruiken van kleur, de verschillende vormen en genres van fotografie, het gebruiken van licht en diepte, de omgang met een fotocamera en geeft les in perspectieven. Daarnaast geeft de docent fotografie ook les over de geschiedenis van fotografie en de culturele en sociale aspecten van fotografie.

De docent fotografie ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten praktijkopdrachten, theorieopdrachten, toetsen, tentamens en projecten en bekijkt deze, bespreekt deze en becijfert deze. Naar aanleiding van dit werk kan de docent fotografie de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet in de gaten houden, deze met hen bespreken en eventueel extra begeleiding of tips en adviezen geven of bieden.

De docent fotografie heeft verstand van het vak fotografie en weet zijn kennis op een leuke, interessante en educatie manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen om de orde in de klas te bewaken of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent fotografie ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de opleiding, de leerlingen/studenten en de school te bespreken en gaat hij eventueel op stagebezoek.

Mensen vonden ons op: Job Docent fotografie, Baan Docent fotografie, Docent fotografie Worden, Functie-eisen Docent fotografie, Verantwoordelijkheden Docent fotografie, Functieprofiel Docent fotografie, Wat doet een Docent fotografie, Werken als Docent fotografie.

Docent fotografie worden: Opleiding tot docent fotografie

De docent fotografie heeft een opleiding ''Docent Beeldende Kunst en Vormgeving'', ''Leraar 2de graad beeldende vorming'' of ''Vormgeving'' gevolgd (hbo, vierjarig), of de opleiding ''Film and Photographic Studies'' (wo, vierjarig) afgerond.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent fotografie, Docent fotografie Worden, Opleidingsniveau Docent fotografie, Scholing Docent fotografie, Studie Docent fotografie, Bijscholing Docent fotografie, Omscholing Docent fotografie.

Organisaties waar een docent fotografie doorgaans werkzaam is

De docent fotografie werkt op een MBO of HBO opleiding op een school of geeft freelance cursussen/workshops/lessen op locatie of geeft cursussen/workshops/lessenop een centrum voor de kunsten.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent fotografie, Docent fotografie Worden, Opleidingsniveau Docent fotografie, Scholing Docent fotografie, Studie Docent fotografie, Bijscholing Docent fotografie, Omscholing Docent fotografie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent fotografie

De docent fotografie die op een school werkt verdient tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van zijn werkervaring en de school waar hij werkt. De docent fotografie die freelance cursussen/workshops/lessen geeft mag zijn eigen prijs bepalen; hier valt geen specifieke indicatie voor te geven.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent fotografie, Loon Docent fotografie, Wat verdien je als Docent fotografie, Salarisschaal Docent fotografie, Salarisindicatie Docent fotografie, Bonus Docent fotografie, CAO Docent fotografie, Brutoloon Docent fotografie, Nettoloon Docent fotografie, Vakantiedagen Docent fotografie, Pensioen Docent fotografie.

Competenties, skills & vaardigheden docent fotografie

 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Overtuigen
 • Verstand van fotografie
Mensen vonden ons op: Kennis Docent fotografie, Vaardigheden Docent fotografie, Attitude Docent fotografie, Kwalificaties Docent fotografie, Competentieprofiel Docent fotografie.

Boeken voor het beroep docent fotografie

Wil je meer weten over het beroep docent fotografie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent fotografie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent fotografie te komen.

Early Reno | Nevada Historical Society Docent Council

Engels | Hardcover | 9781531654269 | 130 pagina's

In 1868, Reno was a rough railroad town located on the new Central Pacific railroad line and quickly became the transportation hub for the greatest silver strike in the world, the Comstock Lode in Virginia City. By the early 1900s, Reno was the state’s fi...

Early Reno | Nevada Historical Society Docent Council

Engels | E-book | 9781439625422

In 1868, Reno was a rough railroad town located on the new Central Pacific railroad line and quickly became the transportation hub for the greatest silver strike in the world, the Comstock Lode in Virginia City. By the early 1900s, Reno was the state’s fi...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent fotografie, Docent fotografie ebooks, boek Docent fotografie.

Persoonstypen docent fotografie

De docent fotografie is een echte waarnemer. Hij heeft verstand van het maken van goede foto's en let daarnaast ook goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten.

Daarnaast is de docent fotografie een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van fotografie over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent fotografie, Karakter Docent fotografie.

Netwerk docent fotografie

Het netwerk van de docent fotografie bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en eventueel de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden en stagebeleiders wanneer de leerlingen/studenten moeten stage lopen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent fotografie, Medewerkers Docent fotografie.

Is het beroep docent fotografie iets voor jou?

Zou je graag docent fotografie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent fotografie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent fotografie, beroepskeuzetest Docent fotografie, beroep Docent fotografie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent fotografie

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent fotografie met een relevant diploma of relevante werkervaring is gemiddeld. Er is gemiddeld veel werkgelegenheid op scholen en daarnaast kan de docent fotografie altijd freelance cursussen/workshops/lessen geven. Wel is het belangrijk dat hij zichzelf dan goed in de markt kan spelen en veel reclame maakt om potentiële leerlingen/workshopvolgers/cursusvolgers te werven.

Arbeidsmarktperspectief score docent fotografie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent fotografie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent fotografie, Promotie mogelijkheden Docent fotografie, Carriere Docent fotografie.

Solliciteren op de functie docent fotografie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent fotografie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent fotografie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent fotografie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent fotografie, CV Docent fotografie, sollicitatie Docent fotografie.

Interviews met docent fotografie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Vacatures docent fotografie

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent fotografie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent fotografie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent fotografie geeft les in het vak fotografie. De docent fotografie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting fotografie, beeldende kunst of een andere soortgelijke opleiding. Daarnaast kan de docent fotografie ook freelance cursussen/lessen/workshops geven of op een centrum voor de kunsten werkzaam zijn.

Beoordeling Docent fotografie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent fotografie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent fotografie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep