U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent fysiopathologie

Docent fysiopathologie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent fysiopathologie? Lees de functieomschrijving.

De docent fysiopathologie geeft les in het vak fysiopathologie.

De docent fysiopathologie geeft les op een HBO opleiding in de richting fysiotherapie, gezondheidszorg en welzijn, fysiologie, pathologie, anatomie of een andere soortgelijke opleiding. De docent fysiopathologie geeft les in de verschillende facetten van het vak fysiopathologie en richt zich in het algemeen op het benaderen van ziektes vanuit het standpunt van een verstoorde fysiologie. Hierdoor worden de oorzaken, pathogenese en klinische verschijnselen van een ziekte met elkaar in verband gebracht waardoor de principes van de behandeling van een ziekte duidelijk worden.

De docent fysiopathologie ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten toetsen, tentamens, praktijk en theorieopdrachten, huiswerk, werkstukopdrachten en projectopdrachten. Daarnaast begeleidt de docent fysiopathologie zijn studenten naar een stage toe en gaat hij wanneer zij stage lopen ook op stagebezoek om met de leerlingen/studenten en de stagebegeleider hun stageperiode te evalueren en te bespreken. Na aanleiding van al deze resultaten kijkt de docent fysiopathologie naar de studievoortgang van zijn studenten en spreekt ze waar nodig op hun ontwikkeling aan op te kijken wat er eventueel beter kan en of hij daarbij kan helpen.

De docent fysiopathologie heeft verstand van het vak fysiopathologie en weet zijn kennis op een leuke, educatieve, verantwoordelijke en interessante manier op zijn studenten over te brengen. Ook durft de docent fysiopathologie streng op te treden wanneer een student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaken en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas en het stagebezoek zal de docent fysiopathologie ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's (om de studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en school).

Mensen vonden ons op: Job Docent fysiopathologie, Baan Docent fysiopathologie, Docent fysiopathologie Worden, Functie-eisen Docent fysiopathologie, Verantwoordelijkheden Docent fysiopathologie, Functieprofiel Docent fysiopathologie, Wat doet een Docent fysiopathologie, Werken als Docent fysiopathologie.

Docent fysiopathologie worden: Opleiding tot docent fysiopathologie

De docent fysiopathologie heeft een opleiding ''Fysiotherapeut'', ''Fysiotherapie'', ''Fysiologie'', ''Pathologie (WO)'', ''Anatomie ''(WO), ''Manuele therapie'' (HBO, vierjarig) of ''Fysiotherapiewetenschap'' gevolgd en is (eventueel na het behalen van een onderwijsbevoegdheid) les gaan geven als docent fysiopathologie.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent fysiopathologie, Docent fysiopathologie Worden, Opleidingsniveau Docent fysiopathologie, Scholing Docent fysiopathologie, Studie Docent fysiopathologie, Bijscholing Docent fysiopathologie, Omscholing Docent fysiopathologie.

Organisaties waar een docent fysiopathologie doorgaans werkzaam is

De docent fysiopathologie werkt op een HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent fysiopathologie, Docent fysiopathologie Worden, Opleidingsniveau Docent fysiopathologie, Scholing Docent fysiopathologie, Studie Docent fysiopathologie, Bijscholing Docent fysiopathologie, Omscholing Docent fysiopathologie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent fysiopathologie

De docent fysiopathologie verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent fysiopathologie, Loon Docent fysiopathologie, Wat verdien je als Docent fysiopathologie, Salarisschaal Docent fysiopathologie, Salarisindicatie Docent fysiopathologie, Bonus Docent fysiopathologie, CAO Docent fysiopathologie, Brutoloon Docent fysiopathologie, Nettoloon Docent fysiopathologie, Vakantiedagen Docent fysiopathologie, Pensioen Docent fysiopathologie.

Competenties, skills & vaardigheden docent fysiopathologie

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van het vak fysiopathologie
Mensen vonden ons op: Kennis Docent fysiopathologie, Vaardigheden Docent fysiopathologie, Attitude Docent fysiopathologie, Kwalificaties Docent fysiopathologie, Competentieprofiel Docent fysiopathologie.

Boeken voor het beroep docent fysiopathologie

Wil je meer weten over het beroep docent fysiopathologie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent fysiopathologie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent fysiopathologie te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent fysiopathologie, Docent fysiopathologie ebooks, boek Docent fysiopathologie.

Persoonstypen docent fysiopathologie

De docent fysiopathologie is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak fysiopathologie over op zijn studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Daarnaast is de docent fysiopathologie ook een waarnemer. Hij let erop dat zijn studenten verantwoordelijk werken en let op hun studievoortgang en studieontwikkeling om ze zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden en lesgeven.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent fysiopathologie, Karakter Docent fysiopathologie.

Netwerk docent fysiopathologie

Het netwerk van de docent fysiopathologie bestaat uit zijn studenten, zijn collega's, stagebegeleiders van de stagebedrijven waar zijn studenten stage lopen, de directeur van de school en mensen uit het vak die op school komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent fysiopathologie, Medewerkers Docent fysiopathologie.

Is het beroep docent fysiopathologie iets voor jou?

Zou je graag docent fysiopathologie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent fysiopathologie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent fysiopathologie, beroepskeuzetest Docent fysiopathologie, beroep Docent fysiopathologie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent fysiopathologie

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent fysiopathologie is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende opleidingen fysiopathologie. Daarnaast kan de docent fysiopathologie zich ook in andere vakken specialiseren en daarin les gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent fysiopathologie ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent fysiopathologie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent fysiopathologie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent fysiopathologie, Promotie mogelijkheden Docent fysiopathologie, Carriere Docent fysiopathologie.

Solliciteren op de functie docent fysiopathologie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent fysiopathologie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent fysiopathologie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent fysiopathologie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent fysiopathologie, CV Docent fysiopathologie, sollicitatie Docent fysiopathologie.

Interviews met docent fysiopathologie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent fysiopathologie

Vacatures docent fysiopathologie

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent fysiopathologie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent fysiopathologie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent fysiopathologie geeft les in het vak fysiopathologie. De docent fysiopathologie geeft les op een HBO opleiding in de richting fysiotherapie, gezondheidszorg en welzijn, fysiologie, pathologie, anatomie of een andere soortgelijke opleiding. De docent fysiopathologie geeft les in de verschillende facetten van het vak fysiopathologie en richt zich in het algemeen op het benaderen van ziektes vanuit het standpunt van een verstoorde fysiologie.

Beoordeling Docent fysiopathologie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent fysiopathologie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent fysiopathologie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep