U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent fysiotechniek

Docent fysiotechniek worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent fysiotechniek? Lees de functieomschrijving.

De docent fysiotechniek geeft les in het vak fysiotechniek.

De docent fysiotechniek geeft les op een HBO opleiding in de richting fysiotechniek, fysiotherapie of een andere soortgelijke richting. De voornaamste taak van de docent fysiotechniek is zijn studenten opleiden tot en voorbereiden op een beroep als fysiotherapeut. De docent fysiotechniek geeft les in de verschillende facetten van het vak fysiotechniek en richt zich tijdens lessen onder andere op het bedienen van apparatuur die in de fysiotherapie gebruikt worden. Ook wordt er aandacht besteedt aan nieuwe ontwikkelingen op dit gebied.

De docent fysiotechniek ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten toetsen, tentamens, praktijk en theorieopdrachten, huiswerk, werkstukopdrachten en projectopdrachten. Daarnaast begeleidt de docent fysiotechniek zijn studenten naar een stage toe en gaat hij wanneer zij stage lopen ook op stagebezoek om met de leerlingen/studenten en de stagebegeleider hun stageperiode te evalueren en te bespreken. Na aanleiding van al deze resultaten kijkt de docent fysiotechniek naar de studievoortgang van zijn studenten en spreekt ze waar nodig op hun ontwikkeling aan op te kijken wat er eventueel beter kan en of hij daarbij kan helpen.

De docent fysiotechniek heeft verstand van het vak fysiotechniek en weet zijn kennis op een leuke, educatieve, verantwoordelijke en interessante manier op zijn studenten over te brengen. Ook durft de docent fysiotechniek streng op te treden wanneer een student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaken en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas en het stagebezoek zal de docent fysiotechniek ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's (om de studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en school). 

Mensen vonden ons op: Job Docent fysiotechniek, Baan Docent fysiotechniek, Docent fysiotechniek Worden, Functie-eisen Docent fysiotechniek, Verantwoordelijkheden Docent fysiotechniek, Functieprofiel Docent fysiotechniek, Wat doet een Docent fysiotechniek, Werken als Docent fysiotechniek.

Docent fysiotechniek worden: Opleiding tot docent fysiotechniek

De docent fysiotechniek heeft een opleiding ''Fysiotherapeut'', ''Fysiotherapie'', ''Manuele therapie'' (HBO, vierjarig) of ''Fysiotherapiewetenschap'' gevolgd en is (eventueel na het behalen van een onderwijsbevoegdheid) les gaan geven als docent fysiotechniek.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent fysiotechniek, Docent fysiotechniek Worden, Opleidingsniveau Docent fysiotechniek, Scholing Docent fysiotechniek, Studie Docent fysiotechniek, Bijscholing Docent fysiotechniek, Omscholing Docent fysiotechniek.

Organisaties waar een docent fysiotechniek doorgaans werkzaam is

De docent fysiotechniek werkt op een HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent fysiotechniek, Docent fysiotechniek Worden, Opleidingsniveau Docent fysiotechniek, Scholing Docent fysiotechniek, Studie Docent fysiotechniek, Bijscholing Docent fysiotechniek, Omscholing Docent fysiotechniek.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent fysiotechniek

De docent fysiotechniek verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent fysiotechniek, Loon Docent fysiotechniek, Wat verdien je als Docent fysiotechniek, Salarisschaal Docent fysiotechniek, Salarisindicatie Docent fysiotechniek, Bonus Docent fysiotechniek, CAO Docent fysiotechniek, Brutoloon Docent fysiotechniek, Nettoloon Docent fysiotechniek, Vakantiedagen Docent fysiotechniek, Pensioen Docent fysiotechniek.

Competenties, skills & vaardigheden docent fysiotechniek

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van het vak fysiotechniek
Mensen vonden ons op: Kennis Docent fysiotechniek, Vaardigheden Docent fysiotechniek, Attitude Docent fysiotechniek, Kwalificaties Docent fysiotechniek, Competentieprofiel Docent fysiotechniek.

Boeken voor het beroep docent fysiotechniek

Wil je meer weten over het beroep docent fysiotechniek? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent fysiotechniek bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent fysiotechniek te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent fysiotechniek, Docent fysiotechniek ebooks, boek Docent fysiotechniek.

Persoonstypen docent fysiotechniek

De docent fysiotechniek is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak fysiotechniek over op zijn studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Daarnaast is de docent fysiotechniek ook een waarnemer. Hij let erop dat zijn studenten verantwoordelijk werken en let op hun studievoortgang en studieontwikkeling.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent fysiotechniek, Karakter Docent fysiotechniek.

Netwerk docent fysiotechniek

Het netwerk van de docent fysiotechniek bestaat uit zijn studenten, zijn collega's, stagebegeleiders van de stagebedrijven waar zijn studenten stage lopen, de directeur van de school en mensen uit het vak die op school komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent fysiotechniek, Medewerkers Docent fysiotechniek.

Is het beroep docent fysiotechniek iets voor jou?

Zou je graag docent fysiotechniek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent fysiotechniek bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent fysiotechniek, beroepskeuzetest Docent fysiotechniek, beroep Docent fysiotechniek kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent fysiotechniek

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent fysiotechniek is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende opleidingen rondom fysiotherapie. Daarnaast kan de docent fysiotechniek zich ook in andere vakken specialiseren en daarin les gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent fysiotechniek ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent fysiotechniek

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent fysiotechniek. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent fysiotechniek, Promotie mogelijkheden Docent fysiotechniek, Carriere Docent fysiotechniek.

Solliciteren op de functie docent fysiotechniek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent fysiotechniek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent fysiotechniek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent fysiotechniek. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent fysiotechniek, CV Docent fysiotechniek, sollicitatie Docent fysiotechniek.

Interviews met docent fysiotechniek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent fysiotechniek

Vacatures docent fysiotechniek

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent fysiotechniek? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent fysiotechniek. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent fysiotechniek geeft les in het vak fysiotechniek. De docent fysiotechniek geeft les op een HBO opleiding in de richting fysiotechniek, fysiotherapie of een andere soortgelijke richting. De voornaamste taak van de docent fysiotechniek is zijn studenten opleiden tot en voorbereiden op een beroep als fysiotherapeut.

Beoordeling Docent fysiotechniek

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent fysiotechniek' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent fysiotechniek

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep