U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent fysiotherapie

Docent fysiotherapie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent fysiotherapie? Lees de functieomschrijving.

De docent fysiotherapie geeft les in de verschillende vakken en onderdelen rondom het vak fysiotherapie.

De docent fysiotherapie geeft les op een HBO opleiding in de richting fysiotherapie of een andere soortgelijke richting. De voornaamste taak van de docent fysiotherapie is zijn studenten opleiden tot en voorbereiden op een beroep als fysiotherapeut. De docent fysiotherapie geeft les in de verschillende facetten van het vak fysiotherapie en richt zich tijdens lessen op vakken als fysiotherapie, massagetherapie, fysische therapie en onderwerpen als het voorkomen en herstellen van bewegingsstoornissen en blessures en het geven van fysiotherapeutische voorlichting, adviezen en tips.

De docent fysiotherapie ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten toetsen, tentamens, praktijk en theorieopdrachten, huiswerk, werkstukopdrachten en projectopdrachten. Daarnaast begeleidt de docent fysiotherapie zijn studenten naar een stage toe en gaat hij wanneer zij stage lopen ook op stagebezoek om met de leerlingen/studenten en de stagebegeleider hun stageperiode te evalueren en te bespreken. Na aanleiding van al deze resultaten kijkt de docent fysiotherapie naar de studievoortgang van zijn studenten en spreekt ze waar nodig op hun ontwikkeling aan op te kijken wat er eventueel beter kan en of hij daarbij kan helpen.

De docent fysiotherapie heeft verstand van het vak fysiotherapie en weet zijn kennis op een leuke, educatieve, verantwoordelijke en interessante manier op zijn studenten over te brengen. Daarnaast moet hij zijn studenten duidelijk maken dat het een zeer verantwoordelijk beroep is en dat ze het niet erg moeten vinden om lichamelijk contact te hebben wanneer zij mensen moeten helpen en behandelen. Ook durft de docent fysiotherapie streng op te treden wanneer een student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaken en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas en het stagebezoek zal de docent fysiotherapie ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's (om de studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en school) en is hij aanwezig tijdens ouderavonden om met de ouders van studenten de studievoortgang van hun kinderen te bespreken.

Mensen vonden ons op: Job Docent fysiotherapie, Baan Docent fysiotherapie, Docent fysiotherapie Worden, Functie-eisen Docent fysiotherapie, Verantwoordelijkheden Docent fysiotherapie, Functieprofiel Docent fysiotherapie, Wat doet een Docent fysiotherapie, Werken als Docent fysiotherapie.

Docent fysiotherapie worden: Opleiding tot docent fysiotherapie

De docent fysiotherapie heeft een opleiding ''Fysiotherapeut'', ''Fysiotherapie'', ''Manuele therapie'' (HBO, vierjarig) of ''Fysiotherapiewetenschap'' gevolgd en is (eventueel na het behalen van een onderwijsbevoegdheid) les gaan geven als docent fysiotherapie.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent fysiotherapie, Docent fysiotherapie Worden, Opleidingsniveau Docent fysiotherapie, Scholing Docent fysiotherapie, Studie Docent fysiotherapie, Bijscholing Docent fysiotherapie, Omscholing Docent fysiotherapie.

Organisaties waar een docent fysiotherapie doorgaans werkzaam is

De docent fysiotherapie werkt op een HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent fysiotherapie, Docent fysiotherapie Worden, Opleidingsniveau Docent fysiotherapie, Scholing Docent fysiotherapie, Studie Docent fysiotherapie, Bijscholing Docent fysiotherapie, Omscholing Docent fysiotherapie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent fysiotherapie

De docent fysiotherapie verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent fysiotherapie, Loon Docent fysiotherapie, Wat verdien je als Docent fysiotherapie, Salarisschaal Docent fysiotherapie, Salarisindicatie Docent fysiotherapie, Bonus Docent fysiotherapie, CAO Docent fysiotherapie, Brutoloon Docent fysiotherapie, Nettoloon Docent fysiotherapie, Vakantiedagen Docent fysiotherapie, Pensioen Docent fysiotherapie.

Competenties, skills & vaardigheden docent fysiotherapie

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Flexibiliteit
 • Motiveren
 • Sociabiliteit
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Sensitiviteit
 • Presenteren
 • Inzicht in omgeving
 • Verstand van fysiotherapie
Mensen vonden ons op: Kennis Docent fysiotherapie, Vaardigheden Docent fysiotherapie, Attitude Docent fysiotherapie, Kwalificaties Docent fysiotherapie, Competentieprofiel Docent fysiotherapie.

Boeken voor het beroep docent fysiotherapie

Wil je meer weten over het beroep docent fysiotherapie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent fysiotherapie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent fysiotherapie te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent fysiotherapie, Docent fysiotherapie ebooks, boek Docent fysiotherapie.

Persoonstypen docent fysiotherapie

De docent fysiotherapie is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak fysiotherapie over op zijn studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Daarnaast is de docent fysiotherapie ook een waarnemer. Hij leert zijn studenten hoe ze goed moeten waarnemen, let erop dat zijn studenten verantwoordelijk werken en let op hun studievoortgang.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent fysiotherapie, Karakter Docent fysiotherapie.

Netwerk docent fysiotherapie

Het netwerk van de docent fysiotherapie bestaat uit zijn studenten, zijn collega's, stagebegeleiders van de stagebedrijven waar zijn studenten stage lopen, de directeur van de school, de ouders van studenten tijdens ouderavonden en mensen uit het vak die op school komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent fysiotherapie, Medewerkers Docent fysiotherapie.

Is het beroep docent fysiotherapie iets voor jou?

Zou je graag docent fysiotherapie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent fysiotherapie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent fysiotherapie, beroepskeuzetest Docent fysiotherapie, beroep Docent fysiotherapie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent fysiotherapie

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent fysiotherapie is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende opleidingen fysiotherapie. Daarnaast kan de docent fysiotherapie zich ook in andere vakken specialiseren en daarin les gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent fysiotherapie ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent fysiotherapie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent fysiotherapie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent fysiotherapie, Promotie mogelijkheden Docent fysiotherapie, Carriere Docent fysiotherapie.

Solliciteren op de functie docent fysiotherapie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent fysiotherapie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent fysiotherapie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent fysiotherapie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent fysiotherapie, CV Docent fysiotherapie, sollicitatie Docent fysiotherapie.

Interviews met docent fysiotherapie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent fysiotherapie

Vacatures docent fysiotherapie

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent fysiotherapie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent fysiotherapie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent fysiotherapie geeft les in de verschillende vakken en onderdelen rondom het vak fysiotherapie. De docent fysiotherapie geeft les op een HBO opleiding in de richting fysiotherapie of een andere soortgelijke richting. De voornaamste taak van de docent fysiotherapie is zijn studenten opleiden tot en voorbereiden op een beroep als fysiotherapeut.

Beoordeling Docent fysiotherapie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent fysiotherapie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent fysiotherapie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep