U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent game programmeren

Docent game programmeren worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent game programmeren? Lees de functieomschrijving.

De docent game programmeren geeft les in het vak game programmeren.

De docent game programmeren geeft les op een MBO of HBO opleiding gamedevelopment, gamedesign and development, of een andere soortgelijke opleiding. De docent game programmeren geeft les in het vak gameprogrammering. Zijn voornaamste taak is zijn leerlingen/studenten opleiden en voorbereiden op een beroep binnen de game industrie.

De docent game programmeren geeft les in onder andere het gebruik maken van verschillende technische computerprogramma's (waaronder Java en C++) waarmee de games kunnen worden geprogrammeerd. Daarnaast leert de docent game programmeren zijn leerlingen/studenten samenwerken met de leerlingen/studenten die bijvoorbeeld de opleiding gamedesign doen en met de mensen die het geluid voor de game maken. De docent game programmeren geeft over het algemeen les in een computerlokaal zodat zijn leerlingen/studenten meteen aan de slag kunnen.

De docent game programmeren ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten zowel theorie als praktijkles, opdrachten, toetsen, huiswerk en projecten die hij vervolgens nakijkt, bespreekt en eventueel een cijfer geeft. Naar aanleiding van deze opdrachten kijkt de docent game programmeren naar de studievoortgang en de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, bespreekt deze met ze en kijkt eventueel (als de leerlingen/student er slecht voorstaat) wat er moet gebeuren.

De docent game programmeren heeft verstand van het vak gameprogrammering en weet dit op een interessante, educatieve en leuke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te bewaren. Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent game programmeren ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om de opleiding, studenten/leerlingen en de school te bespreken en gaat hij eventueel op stagebezoek wanneer zijn leerlingen/studenten stage lopen.

Mensen vonden ons op: Job Docent game programmeren, Baan Docent game programmeren, Docent game programmeren Worden, Functie-eisen Docent game programmeren, Verantwoordelijkheden Docent game programmeren, Functieprofiel Docent game programmeren, Wat doet een Docent game programmeren, Werken als Docent game programmeren.

Docent game programmeren worden: Opleiding tot docent game programmeren

De docent game programmeren heeft zelf een opleiding gamedevelopment of een andere soortgelijke opleiding afgerond en heeft na jaren werkervaring besloten om zijn kennis en visie ook op leerlingen/studenten over te brengen en is daarom gaan lesgeven (of gaan lesgeven naast het praktijkwerk).

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent game programmeren, Docent game programmeren Worden, Opleidingsniveau Docent game programmeren, Scholing Docent game programmeren, Studie Docent game programmeren, Bijscholing Docent game programmeren, Omscholing Docent game programmeren.

Organisaties waar een docent game programmeren doorgaans werkzaam is

De docent game programmeren werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent game programmeren, Docent game programmeren Worden, Opleidingsniveau Docent game programmeren, Scholing Docent game programmeren, Studie Docent game programmeren, Bijscholing Docent game programmeren, Omscholing Docent game programmeren.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent game programmeren

Het salaris van de docent game programmeren ligt tussen de €1200,- en €2000,-, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent game programmeren, Loon Docent game programmeren, Wat verdien je als Docent game programmeren, Salarisschaal Docent game programmeren, Salarisindicatie Docent game programmeren, Bonus Docent game programmeren, CAO Docent game programmeren, Brutoloon Docent game programmeren, Nettoloon Docent game programmeren, Vakantiedagen Docent game programmeren, Pensioen Docent game programmeren.

Competenties, skills & vaardigheden docent game programmeren

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Creativiteit
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Innovatief
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Verstand van games programmeren
Mensen vonden ons op: Kennis Docent game programmeren, Vaardigheden Docent game programmeren, Attitude Docent game programmeren, Kwalificaties Docent game programmeren, Competentieprofiel Docent game programmeren.

Boeken voor het beroep docent game programmeren

Wil je meer weten over het beroep docent game programmeren? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent game programmeren bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent game programmeren te komen.

Minecraft 1 - Minecraft: In de Game - 1 | Nick Eliopulos

Avonturen op Woodsword - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789030504429 | 144 pagina's

Onderdeel van de serie Minecraft. Wanneer Doc Culpepper aan Morgan vraagt of ze haar nieuwe VR Minecraft Project willen testen, komen ze in de problemen en is Ash de enige persoon die ze kan helpen! Het is Ash haar eerste dag op Woodford Middelbare School...

Roblox | Meis & Maas

De beste avonturengames - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789030503910 | 96 pagina's

Dit Roblox-handboek gaat helemaal over de beste en meest avontuurlijk spellen in Roblox. Het staat boordevol tips, uitleg en sneak previews in de Roblox wereld. Dit handboek gaat helemaal over de beste en meest avontuurlijke spellen in Roblox. Het staat b...

Minecraft - De Nether & de End Stickerboek | Kinderboeken

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789030503774

Onderdeel van de serie Minecraft. Het tweede Minecraft stickerboek dat gemaakt is in samenwerking met Mojang! Het boek is prachtig uitgevoerd en staat garant voor urenlang lees- en speelplezier! Na het eerste officiële Minecraft: Survival stickerboek volg...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent game programmeren, Docent game programmeren ebooks, boek Docent game programmeren.

Persoonstypen docent game programmeren

De docent game programmeren is een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten en let goed op hun studievoortgang en spreekt ze waar nodig daarop aan. Ook is de docent game programmeren een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van gameprogrammering over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent game programmeren, Karakter Docent game programmeren.

Netwerk docent game programmeren

Het netwerk van de docent game programmeren bestaat uit mensen uit het vak, leerlingen/studenten, eventueel stagebegeleiders, de directeur van de school en zijn collega's.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent game programmeren, Medewerkers Docent game programmeren.

Is het beroep docent game programmeren iets voor jou?

Zou je graag docent game programmeren willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent game programmeren bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent game programmeren, beroepskeuzetest Docent game programmeren, beroep Docent game programmeren kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent game programmeren

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent game programmeren is gemiddeld. Er komen steeds meer opleiding in de richting gamedevelopment bij omdat de gameindustrie blijft groeien en er veel mensen werkzaam willen zijn binnen deze sector. De werkgelegenheid is nu gemiddeld maar kan blijven groeien.

Arbeidsmarktperspectief score docent game programmeren

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent game programmeren. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent game programmeren, Promotie mogelijkheden Docent game programmeren, Carriere Docent game programmeren.

Solliciteren op de functie docent game programmeren

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent game programmeren dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent game programmeren belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent game programmeren. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent game programmeren, CV Docent game programmeren, sollicitatie Docent game programmeren.

Interviews met docent game programmeren

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent game programmeren

Vacatures docent game programmeren

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent game programmeren? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent game programmeren. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent game programmeren geeft les in het vak game programmeren. De docent game programmeren geeft les op een MBO of HBO opleiding gamedevelopment, gamedesign and development, of een andere soortgelijke opleiding. De docent game programmeren geeft les in het vak gameprogrammering.

Beoordeling Docent game programmeren

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent game programmeren' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent game programmeren

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep