U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent gamedesign

Docent gamedesign worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent gamedesign? Lees de functieomschrijving.

De docent gamedesign geeft les in het vak gamedesign.

De docent gamedesign geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting van gamedesign of game development. De docent gamedesign geeft les in alle facetten van het vak gamedesign, waaronder het tekenen en digitaliseren van gamecharacters, het maken van animaties, 3D modelling, het verzinnen van concepten voor games en het programmeren van de game en games. Hij geeft les in een computerlokaal waar de leerlingen/studenten meteen met praktijkopdrachten aan de slag kunnen. De voornaamste taak van de docent gamedesign is de leerlingen/studenten leren hoe ze een leuke en technisch goede game kunnen maken en zich zo op dit gebied laten ontwikkelen.

De docent gamedesign ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, projecten, en praktijktoetsen/tentamens, bekijkt deze, bespreekt deze en becijfert deze. De docent gamedesign let daarnaast op de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, bespreekt ideeën en concepten voor nieuwe games en zal daarnaast eventueel individuele begeleiding geven wanneer een leerling/student een bepaald onderwerp moeilijker onder de knie krijgt.

De docent gamedesign heeft zelf veel verstand van gamedesign en weet zijn kennis op een leuke, educatieve en interessante manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Ook durft hij streng op te treden wanneer iemand het niet met hem eens is of als iemand de orde in de klas verstoort.

Daarnaast is de docent gamedesign ook aanwezig bij vergaderingen met collega's om de opleidingen en leerlingen/studenten te bespreken.

Mensen vonden ons op: Job Docent gamedesign, Baan Docent gamedesign, Docent gamedesign Worden, Functie-eisen Docent gamedesign, Verantwoordelijkheden Docent gamedesign, Functieprofiel Docent gamedesign, Wat doet een Docent gamedesign, Werken als Docent gamedesign.

Docent gamedesign worden: Opleiding tot docent gamedesign

De docent gamedesign heeft een opleiding ''Gamedesign'' of ''ICT & Gamedesign & Technology gevolgd'', en/of is na enige jaren werkervaring binnen de game industrie les gaan geven. Over het algemeen heeft de docent gamedesign ook een onderwijsbevoegdheid behaald.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent gamedesign, Docent gamedesign Worden, Opleidingsniveau Docent gamedesign, Scholing Docent gamedesign, Studie Docent gamedesign, Bijscholing Docent gamedesign, Omscholing Docent gamedesign.

Organisaties waar een docent gamedesign doorgaans werkzaam is

De docent gamedesign werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent gamedesign, Docent gamedesign Worden, Opleidingsniveau Docent gamedesign, Scholing Docent gamedesign, Studie Docent gamedesign, Bijscholing Docent gamedesign, Omscholing Docent gamedesign.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent gamedesign

De docent gamedesign verdient tussen de €1200,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent gamedesign, Loon Docent gamedesign, Wat verdien je als Docent gamedesign, Salarisschaal Docent gamedesign, Salarisindicatie Docent gamedesign, Bonus Docent gamedesign, CAO Docent gamedesign, Brutoloon Docent gamedesign, Nettoloon Docent gamedesign, Vakantiedagen Docent gamedesign, Pensioen Docent gamedesign.

Competenties, skills & vaardigheden docent gamedesign

 • Energie
 • Resultaatgerichtheid
 • Creativiteit
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Innovatief
 • Omgaan met details
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Verstand van gamedesign en game development
Mensen vonden ons op: Kennis Docent gamedesign, Vaardigheden Docent gamedesign, Attitude Docent gamedesign, Kwalificaties Docent gamedesign, Competentieprofiel Docent gamedesign.

Boeken voor het beroep docent gamedesign

Wil je meer weten over het beroep docent gamedesign? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent gamedesign bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent gamedesign te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Doeltreffende didactiek | Walter Geerts

directe instructie en differentiatie voor de lerende leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046906194 | 175 pagina's

Doeltreffende didactiek 1e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046906194 Ervaren leraren weten intuïtief welke didactische handigheid ze moeten kiezen voor een bepaalde situatie of leerling. Maar hoe pak je het als beginne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent gamedesign, Docent gamedesign ebooks, boek Docent gamedesign.

Persoonstypen docent gamedesign

De docent gamedesign is een waarnemer. Hij let goed op zijn leerlingen/studenten en let goed op hun ontwikkeling. Daarnaast let hij goed op de actuele ontwikkelingen binnen de game industrie.

Ook is de docent gamedesign een gever en een levensgenieter. Hij geeft zijn leerlingen/studenten les en eventueel individuele begeleiding en geeft les in het vak waar hij van houdt; gamedesign. Hij heeft dus in principe van zijn hobby zijn beroep gemaakt.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent gamedesign, Karakter Docent gamedesign.

Netwerk docent gamedesign

Het netwerk van de docent gamedesign bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, mensen uit de game industrie die gastlessen kunnen komen geven en de directeur van de school.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent gamedesign, Medewerkers Docent gamedesign.

Is het beroep docent gamedesign iets voor jou?

Zou je graag docent gamedesign willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent gamedesign bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent gamedesign, beroepskeuzetest Docent gamedesign, beroep Docent gamedesign kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent gamedesign

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent gamedesign is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid. Daarnaast kan de docent gamedesign ook een andere rol in het onderwijs op zich nemen, waaronder bijvoorbeeld een mentorrol.

Arbeidsmarktperspectief score docent gamedesign

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent gamedesign. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent gamedesign, Promotie mogelijkheden Docent gamedesign, Carriere Docent gamedesign.

Solliciteren op de functie docent gamedesign

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent gamedesign dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent gamedesign belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent gamedesign. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent gamedesign, CV Docent gamedesign, sollicitatie Docent gamedesign.

Interviews met docent gamedesign

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent gamedesign

Vacatures docent gamedesign

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent gamedesign? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent gamedesign. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent gamedesign geeft les in het vak gamedesign. De docent gamedesign geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting van gamedesign of game development. De docent gamedesign geeft les in alle facetten van het vak gamedesign, waaronder het tekenen en digitaliseren van gamecharacters, het maken van animaties, 3D modelling, het verzinnen van concepten voor games en het programmeren van de game en games.

Beoordeling Docent gamedesign

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent gamedesign' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent gamedesign

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep