U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent gezondheidskunde

Docent gezondheidskunde worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent gezondheidskunde? Lees de functieomschrijving.

De docent gezondheidskunde geeft les in het vak gezondheidskunde.

De docent gezondheidskunde werkt op een VMBO, HAVO of VWO opleiding, op het gymnasium, op het volwassenenonderwijs of op een MBO of HBO opleiding (bijvoorbeeld een opleiding verzorging of verzorging en gezondheidskunde).

De docent gezondheidskunde geeft les in alle facetten van het vak gezondheidskunde. De nadruk binnen deze opleiding ligt op ziekte, voeding, huisvesting en economie. De voornaamste taak van de docent gezondheidskunde is zijn kennis en visie van het vak gezondheidskunde overbrengen op zijn leerlingen/studenten zodat zij deze kennis mee kunnen nemen binnen hun toekomstige beroep.

De docent gezondheidskunde ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, bespreekt en becijfert. Naar aanleiding van al het ingeleverde werk en inzet tijdens de les kan de docent gezondheidskunde de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig extra tips, adviezen of individuele begeleiding bieden.

De docent gezondheidskunde heeft verstand van het vak gezondheidskunde en weet zijn kennis op een interessante, begrijpelijke en leuke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Ook durft hij streng op te treden wanneer leerlingen zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en de leerlingen/studenten te motiveren.

Naast zijn werk in de klas zal de docent gezondheidskunde ook aanwezig zijn bij vergaderingen met collega's om de opleiding en studenten/leerlingen te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en de school en kan hij eventueel ook op stagebezoek gaan wanneer zijn leerlingen/studenten stage lopen.

Mensen vonden ons op: Job Docent gezondheidskunde, Baan Docent gezondheidskunde, Docent gezondheidskunde Worden, Functie-eisen Docent gezondheidskunde, Verantwoordelijkheden Docent gezondheidskunde, Functieprofiel Docent gezondheidskunde, Wat doet een Docent gezondheidskunde, Werken als Docent gezondheidskunde.

Docent gezondheidskunde worden: Opleiding tot docent gezondheidskunde

De docent gezondheidskunde heeft een opleiding ''Leraar verzorging/gezondheidskunde'' gevolgd. Deze is HBO en vierjarig. Ook kan de docent gezondheidskunde de opleiding ''Public Health'' hebben gevolgd, deze opleiding is WO en vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent gezondheidskunde, Docent gezondheidskunde Worden, Opleidingsniveau Docent gezondheidskunde, Scholing Docent gezondheidskunde, Studie Docent gezondheidskunde, Bijscholing Docent gezondheidskunde, Omscholing Docent gezondheidskunde.

Organisaties waar een docent gezondheidskunde doorgaans werkzaam is

De docent gezondheidskunde werkt op het voortgezet onderwijs in een VMBO, HAVO of VWO klas, op het gymnasium of volwassenenonderwijs of op een MBO of HBO opleiding.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent gezondheidskunde, Docent gezondheidskunde Worden, Opleidingsniveau Docent gezondheidskunde, Scholing Docent gezondheidskunde, Studie Docent gezondheidskunde, Bijscholing Docent gezondheidskunde, Omscholing Docent gezondheidskunde.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent gezondheidskunde

Het salaris van de docent gezondheidskunde ligt tussen de €1300,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkt en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent gezondheidskunde, Loon Docent gezondheidskunde, Wat verdien je als Docent gezondheidskunde, Salarisschaal Docent gezondheidskunde, Salarisindicatie Docent gezondheidskunde, Bonus Docent gezondheidskunde, CAO Docent gezondheidskunde, Brutoloon Docent gezondheidskunde, Nettoloon Docent gezondheidskunde, Vakantiedagen Docent gezondheidskunde, Pensioen Docent gezondheidskunde.

Competenties, skills & vaardigheden docent gezondheidskunde

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van gezondheidskunde
Mensen vonden ons op: Kennis Docent gezondheidskunde, Vaardigheden Docent gezondheidskunde, Attitude Docent gezondheidskunde, Kwalificaties Docent gezondheidskunde, Competentieprofiel Docent gezondheidskunde.

Boeken voor het beroep docent gezondheidskunde

Wil je meer weten over het beroep docent gezondheidskunde? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent gezondheidskunde bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent gezondheidskunde te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Doeltreffende didactiek | Walter Geerts

directe instructie en differentiatie voor de lerende leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046906194 | 175 pagina's

Doeltreffende didactiek 1e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046906194 Ervaren leraren weten intuïtief welke didactische handigheid ze moeten kiezen voor een bepaalde situatie of leerling. Maar hoe pak je het als beginne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent gezondheidskunde, Docent gezondheidskunde ebooks, boek Docent gezondheidskunde.

Persoonstypen docent gezondheidskunde

De docent gezondheidskunde is een gever. Hij weet zijn kennis op het gebied van gezondheidskunde op zijn studenten/leerlingen over te brengen. Daarnaast is hij een waarnemer. Hij let op de individuele ontwikkeling van zijn leerlingen, houdt gegevens over de leerlingen goed bij, let op hun studieontwikkeling en studievoortgang en biedt waar nodig individuele begeleiding.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent gezondheidskunde, Karakter Docent gezondheidskunde.

Netwerk docent gezondheidskunde

Het netwerk van de docent gezondheidskunde bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's en de directeur van de school. Zijn netwerk kan eventueel bestaan uit mensen uit het vak die op school komen spreken en stagebegeleiders van de stagebedrijven waar zijn leerlingen/studenten stagelopen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent gezondheidskunde, Medewerkers Docent gezondheidskunde.

Is het beroep docent gezondheidskunde iets voor jou?

Zou je graag docent gezondheidskunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent gezondheidskunde bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent gezondheidskunde, beroepskeuzetest Docent gezondheidskunde, beroep Docent gezondheidskunde kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent gezondheidskunde

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid binnen de verschillende scholen voor de docent gezondheidskunde met een relevant diploma of relevante werkervaring. Daarnaast kan de docent gezondheidskunde ook een mentorrol op zich nemen of zich specialiseren in andere vakken rondom de gezondheidszorg en ook daarin les gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent gezondheidskunde

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent gezondheidskunde. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent gezondheidskunde, Promotie mogelijkheden Docent gezondheidskunde, Carriere Docent gezondheidskunde.

Solliciteren op de functie docent gezondheidskunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent gezondheidskunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent gezondheidskunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent gezondheidskunde. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent gezondheidskunde, CV Docent gezondheidskunde, sollicitatie Docent gezondheidskunde.

Interviews met docent gezondheidskunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent gezondheidskunde

Vacatures docent gezondheidskunde

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent gezondheidskunde? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent gezondheidskunde. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent gezondheidskunde geeft les in het vak gezondheidskunde. De docent gezondheidskunde werkt op een VMBO, HAVO of VWO opleiding, op het gymnasium, op het volwassenenonderwijs of op een MBO of HBO opleiding (bijvoorbeeld een opleiding verzorging of verzorging en gezondheidskunde). De docent gezondheidskunde geeft les in alle facetten van het vak gezondheidskunde.

Beoordeling Docent gezondheidskunde

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent gezondheidskunde' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent gezondheidskunde

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep