U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent grafische techniek

Docent grafische techniek worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent grafische techniek? Lees de functieomschrijving.

De docent grafische techniek geeft les in het vak grafische techniek.

De docent grafische techniek geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting grafische techniek of een andere soortgelijke technische opleiding. De voornaamste taak van de docent grafische techniek is zijn leerlingen/studenten opleiden tot en voorbereiden op een beroep binnen de grafische techniek. Hij geeft zijn leerlingen/studenten les in de verschillende facetten van de grafische techniek waaronder het voorbereiden van drukwerk, het drukken van drukwerk, kleurmanagement, digitaal printen, bedrijfskunde, moderne media en datapresentatie.

De docent grafische techniek ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten praktijk en theorieopdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens ook zelf nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en eventueel becijfert. Na aanleiding van de resultaten kijkt de docent grafische techniek naar de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten, bespreekt deze met ze en kijkt of hun ontwikkeling goed gaat of dat hij eventueel individuele begeleiding of extra tips en adviezen aan die leerlingen/studenten moet geven.

De docent grafische techniek heeft verstand van het vak grafische techniek en weet dit op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer leerlingen/studenten vervelend zijn om de orde in de klas te bewaken en/of te herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent grafische techniek ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken, de opleiding en de school te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleidingen en de school en is hij aanwezig tijdens ouderavonden om met de ouders van leerlingen/studenten de studievoortgang van hun kind te bespreken.

Mensen vonden ons op: Job Docent grafische techniek, Baan Docent grafische techniek, Docent grafische techniek Worden, Functie-eisen Docent grafische techniek, Verantwoordelijkheden Docent grafische techniek, Functieprofiel Docent grafische techniek, Wat doet een Docent grafische techniek, Werken als Docent grafische techniek.

Docent grafische techniek worden: Opleiding tot docent grafische techniek

De docent grafische techniek heeft een opleiding ''Lerarenopleiding 2e graad Grafische Techniek I en II'' of ''Leraar Grafische Techniek'' gevolgd (Hbo, vierjarig).

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent grafische techniek, Docent grafische techniek Worden, Opleidingsniveau Docent grafische techniek, Scholing Docent grafische techniek, Studie Docent grafische techniek, Bijscholing Docent grafische techniek, Omscholing Docent grafische techniek.

Organisaties waar een docent grafische techniek doorgaans werkzaam is

De docent grafische techniek werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent grafische techniek, Docent grafische techniek Worden, Opleidingsniveau Docent grafische techniek, Scholing Docent grafische techniek, Studie Docent grafische techniek, Bijscholing Docent grafische techniek, Omscholing Docent grafische techniek.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent grafische techniek

De docent grafische techniek verdient tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

 

Mensen vonden ons op: Salaris Docent grafische techniek, Loon Docent grafische techniek, Wat verdien je als Docent grafische techniek, Salarisschaal Docent grafische techniek, Salarisindicatie Docent grafische techniek, Bonus Docent grafische techniek, CAO Docent grafische techniek, Brutoloon Docent grafische techniek, Nettoloon Docent grafische techniek, Vakantiedagen Docent grafische techniek, Pensioen Docent grafische techniek.

Competenties, skills & vaardigheden docent grafische techniek

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Verstand van grafische techniek
Mensen vonden ons op: Kennis Docent grafische techniek, Vaardigheden Docent grafische techniek, Attitude Docent grafische techniek, Kwalificaties Docent grafische techniek, Competentieprofiel Docent grafische techniek.

Boeken voor het beroep docent grafische techniek

Wil je meer weten over het beroep docent grafische techniek? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent grafische techniek bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent grafische techniek te komen.

Effectief lesgeven met NLP | Richard Churches

praktische oefeningen en technieken voor docenten om optimaal te functioneren in de klas - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789088400490 | 200 pagina's

Praktische oefeningen en technieken voor docenten om optimaal te functioneren in de klas. Dit boek is bedoeld voor alle docenten in alle vormen van onderwijs: basisschool, VMBO, HAVO, VWO tot en met HBO. Ervan uitgaande dat je het gedrag terug krijgt dat ...

Het Complete Handboek Etsen | J. Catafal

En Andere Grafische Technieken - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789043910460 | 160 pagina's

Dit boek is de meest volledige uitgave over de etstechniek. Het bevat honderden illustraties van de meest representatieve werken met gedetailleerde beschrijvingen. Het vertelt de bijzonderheden en de ontwikkeling van elk techniekonderdeel zoals o.a. het s...

Grafische technieken. Linosnede, houtsnede, zeefdruk, lithografie, droge naald, lijnets, aquatint, typografie. | Marleen Buddemeijer

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789065330871 | 368 pagina's

Dit boek is onder hetzelfde ISBN zowel gebonden als in ringband verschenen. In dit praktische boek worden een groot aantal grafische technieken behandeld. Technieken die U vrij gemakkelijk thuis kunt uitvoeren zoals: materiaaldruk, stempelen, lino- en hou...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent grafische techniek, Docent grafische techniek ebooks, boek Docent grafische techniek.

Persoonstypen docent grafische techniek

De docent grafische techniek is een gever. Hij weet zijn kennis en visie op het gebied van het vak grafische techniek op zijn leerlingen over te brengen en over te geven. Daarnaast is de docent grafische techniek een waarnemer. Hij let goed op de leerlingen/studenten tijdens lessen en let goed op hun studievoortgang zodat hij hun studievoortgang en studieresultaten goed in de gaten kan houden.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent grafische techniek, Karakter Docent grafische techniek.

Netwerk docent grafische techniek

Het netwerk van de docent grafische techniek bestaat uit de directeur van de school, zijn leerlingen/studenten, de ouders van de leerlingen/studenten tijdens ouderavonden, mensen uit het vak die op school komen spreken en zijn collega's.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent grafische techniek, Medewerkers Docent grafische techniek.

Is het beroep docent grafische techniek iets voor jou?

Zou je graag docent grafische techniek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent grafische techniek bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent grafische techniek, beroepskeuzetest Docent grafische techniek, beroep Docent grafische techniek kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent grafische techniek

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent grafische techniek is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid binnen de verschillende opleidingen. Daarnaast kan de docent grafische techniek naast zijn werkzaamheden als docent ook een andere rol of taak binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent grafische techniek

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent grafische techniek. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent grafische techniek, Promotie mogelijkheden Docent grafische techniek, Carriere Docent grafische techniek.

Solliciteren op de functie docent grafische techniek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent grafische techniek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent grafische techniek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent grafische techniek. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent grafische techniek, CV Docent grafische techniek, sollicitatie Docent grafische techniek.

Interviews met docent grafische techniek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent grafische techniek

Vacatures docent grafische techniek

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent grafische techniek? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent grafische techniek. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent grafische techniek geeft les in het vak grafische techniek. De docent grafische techniek geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting grafische techniek of een andere soortgelijke technische opleiding. De voornaamste taak van de docent grafische techniek is zijn leerlingen/studenten opleiden tot en voorbereiden op een beroep binnen de grafische techniek.

Beoordeling Docent grafische techniek

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent grafische techniek' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent grafische techniek

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep