U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent hiphopgeschiedenis

Docent hiphopgeschiedenis worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent hiphopgeschiedenis? Lees de functieomschrijving.

De docent hiphopgeschiedenis geeft les in het vak hiphopgeschiedenis.

De docent hiphopgeschiedenis geeft les op een MBO of HBO opleiding muziek, op de popacademie of op een andere soortgelijke (muziek)opleiding. De docent hiphopgeschiedenis geeft les in alle facetten van het vak hiphopgeschiedenis. Zijn voornaamste taak is zijn kennis en visie op het gebied van het vak hiphopgeschiedenis overbrengen op zijn leerlingen/studenten. De docent hiphopgeschiedenis geeft onder andere les over de hedendaagse hiphopmuziek, de oorsprong van de hiphopmuziek, de ontwikkeling van de hiphopmuziek en leert zijn leerlingen/studenten kennismaken met verschillende bekende rap en hiphopmuzikanten, gebeurtenissen in de hiphopwereld en bekende raps en hiphopnummers.

Na aanleiding van zijn klassikale lessen geeft de docent hiphopgeschiedenis zijn leerlingen/studenten opdrachten, en huiswerk dat/die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van al deze resultaten kan de docent hiphopgeschiedenis de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken naar wat er beter kan en hoe hij ze daarbij het beste kan helpen. Ook biedt de docent hiphopgeschiedenis waar nodig extra tips, adviezen en/of individuele begeleiding.

De docent hiphopgeschiedenis heeft verstand van het vak hiphopgeschiedenis en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen. De docent hiphopgeschiedenis geeft klassikaal les en kan tijdens zijn lessen gebruik maken van muziekfragmenten, muziek en een powerpoint.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent hiphopgeschiedenis ook aanwezig bij vergaderingen met collega's (waar hij de leerlingen/studenten bespreekt en kijkt naar verbeterpunten binnen de opleidingen en de school) en bij ouderavonden (waar hij de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten met hun ouders bespreekt en kijkt naar eventuele verbeterpunten).

Mensen vonden ons op: Job Docent hiphopgeschiedenis, Baan Docent hiphopgeschiedenis, Docent hiphopgeschiedenis Worden, Functie-eisen Docent hiphopgeschiedenis, Verantwoordelijkheden Docent hiphopgeschiedenis, Functieprofiel Docent hiphopgeschiedenis, Wat doet een Docent hiphopgeschiedenis, Werken als Docent hiphopgeschiedenis.

Docent hiphopgeschiedenis worden: Opleiding tot docent hiphopgeschiedenis

De docent hiphopgeschiedenis heeft een opleiding ''Docent Muziek'' (HBO, vierjarig) gevolgd of is na jaren zelf werkzaam te zijn geweest binnen de hiphopwereld les gaan geven in het vak hiphopgeschiedenis.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent hiphopgeschiedenis, Docent hiphopgeschiedenis Worden, Opleidingsniveau Docent hiphopgeschiedenis, Scholing Docent hiphopgeschiedenis, Studie Docent hiphopgeschiedenis, Bijscholing Docent hiphopgeschiedenis, Omscholing Docent hiphopgeschiedenis.

Organisaties waar een docent hiphopgeschiedenis doorgaans werkzaam is

De docent hiphopgeschiedenis geeft les op een HBO of MBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent hiphopgeschiedenis, Docent hiphopgeschiedenis Worden, Opleidingsniveau Docent hiphopgeschiedenis, Scholing Docent hiphopgeschiedenis, Studie Docent hiphopgeschiedenis, Bijscholing Docent hiphopgeschiedenis, Omscholing Docent hiphopgeschiedenis.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent hiphopgeschiedenis

Het salaris van de docent hiphopgeschiedenis ligt tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent hiphopgeschiedenis, Loon Docent hiphopgeschiedenis, Wat verdien je als Docent hiphopgeschiedenis, Salarisschaal Docent hiphopgeschiedenis, Salarisindicatie Docent hiphopgeschiedenis, Bonus Docent hiphopgeschiedenis, CAO Docent hiphopgeschiedenis, Brutoloon Docent hiphopgeschiedenis, Nettoloon Docent hiphopgeschiedenis, Vakantiedagen Docent hiphopgeschiedenis, Pensioen Docent hiphopgeschiedenis.

Competenties, skills & vaardigheden docent hiphopgeschiedenis

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Visie
 • Luisteren
 • Overtuigen
 • Verstand van hiphop
 • Affiniteit met hiphop/rapmuziek
Mensen vonden ons op: Kennis Docent hiphopgeschiedenis, Vaardigheden Docent hiphopgeschiedenis, Attitude Docent hiphopgeschiedenis, Kwalificaties Docent hiphopgeschiedenis, Competentieprofiel Docent hiphopgeschiedenis.

Boeken voor het beroep docent hiphopgeschiedenis

Wil je meer weten over het beroep docent hiphopgeschiedenis? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent hiphopgeschiedenis bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent hiphopgeschiedenis te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent hiphopgeschiedenis, Docent hiphopgeschiedenis ebooks, boek Docent hiphopgeschiedenis.

Persoonstypen docent hiphopgeschiedenis

De docent hiphopgeschiedenis is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak hiphopgeschiedenis over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen. Ook is de docent hiphopgeschiedenis een waarnemer. Hij let goed op zijn leerlingen/studenten tijdens de les, let goed op recente ontwikkelingen binnen de hiphop om deze mee te nemen in zijn lesmateriaal en houdt naar aanleiding van al het gemaakte werk en hun inzet in de klas nauwkeurig hun studieontwikkeling en studievoortgang bij.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent hiphopgeschiedenis, Karakter Docent hiphopgeschiedenis.

Netwerk docent hiphopgeschiedenis

Het netwerk van de docent hiphopgeschiedenis bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school, mensen uit het vak die op school komen spreken en de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent hiphopgeschiedenis, Medewerkers Docent hiphopgeschiedenis.

Is het beroep docent hiphopgeschiedenis iets voor jou?

Zou je graag docent hiphopgeschiedenis willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent hiphopgeschiedenis bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent hiphopgeschiedenis, beroepskeuzetest Docent hiphopgeschiedenis, beroep Docent hiphopgeschiedenis kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent hiphopgeschiedenis

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent hiphopgeschiedenis is vrij laag. Er is alleen werkgelegenheid op specifieke en exacte opleidingen en daardoor is er vrij weinig werkgelegenheid. Wel kan de docent hiphopgeschiedenis zich ook in andere (muziek)vakken specialiseren en hierin les gaan geven of freelance cursussen/lessen/workshops hiphopgeschiedenis gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent hiphopgeschiedenis ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent hiphopgeschiedenis

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent hiphopgeschiedenis. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent hiphopgeschiedenis, Promotie mogelijkheden Docent hiphopgeschiedenis, Carriere Docent hiphopgeschiedenis.

Solliciteren op de functie docent hiphopgeschiedenis

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent hiphopgeschiedenis dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent hiphopgeschiedenis belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent hiphopgeschiedenis. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent hiphopgeschiedenis, CV Docent hiphopgeschiedenis, sollicitatie Docent hiphopgeschiedenis.

Interviews met docent hiphopgeschiedenis

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent hiphopgeschiedenis

Vacatures docent hiphopgeschiedenis

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent hiphopgeschiedenis? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent hiphopgeschiedenis. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent hiphopgeschiedenis geeft les in het vak hiphopgeschiedenis. De docent hiphopgeschiedenis geeft les op een MBO of HBO opleiding muziek, op de popacademie of op een andere soortgelijke (muziek)opleiding. De docent hiphopgeschiedenis geeft les in alle facetten van het vak hiphopgeschiedenis.

Beoordeling Docent hiphopgeschiedenis

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent hiphopgeschiedenis' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent hiphopgeschiedenis

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep