U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent hotelmanagement

Docent hotelmanagement worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent hotelmanagement? Lees de functieomschrijving.

De docent hotelmanagement geeft les in het vak hotelmanagement.

De docent hotelmanagement geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting van hotelmanagement, horeca of soortgelijke beroepstakken (bijvoorbeeld op de hotelschool). De docent hotelmanagement geeft les in de verschillende facetten van het vak hotelmanagement. Zo leert hij zijn leerlingen/studenten omgaan en werken met de financiën (bijvoorbeeld begrotingen en berekeningen maken), het analyseren van het bedrijf, de organisatie van de horeca en de hotelmedewerkers, milieu en het zelfstandig ondernemerschap. De docent hotelmanagement laat zijn leerlingen/studenten zich ontwikkelen en leidt zijn leerlingen/studenten in vier jaar op naar hotelmanagers, zelfstandig ondernemers of een ander soortgelijk beroep rondom hotels en/of horeca.

De docent hotelmanagement ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, projecten, huiswerk en tentamens die hij vervolgens ook nakijkt, bespreekt en becijfert. Daarnaast zal de docent hotelmanagement ook langskomen wanneer de leerlingen/studenten stage lopen om op het stagebedrijf te kijken of alles goed verloopt en zal de docent hotelmanagement zijn leerlingen/studenten indien nodig individuele begeleiding geven.

De docent hotelmanagement heeft zelf veel verstand van het vak hotelmanagement en zelfstandig ondernemerschap en weet deze kennis en visie op een interessante, educatieve, leuke en begrijpelijke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich niet gedraagt om de orde in de klas te bewaren.

Naast de werkzaamheden in de klas zal de docent hotelmanagement ook aanwezig zijn bij vergaderingen om de opleiding en leerlingen te bespreken met collega's en zal hij bij hotels op bezoek gaan om te kijken of er mensen uit het vak op de opleiding willen komen spreken.

Mensen vonden ons op: Job Docent hotelmanagement, Baan Docent hotelmanagement, Docent hotelmanagement Worden, Functie-eisen Docent hotelmanagement, Verantwoordelijkheden Docent hotelmanagement, Functieprofiel Docent hotelmanagement, Wat doet een Docent hotelmanagement, Werken als Docent hotelmanagement.

Docent hotelmanagement worden: Opleiding tot docent hotelmanagement

De docent hotelmanagement heeft een opleiding ''Hoger Hotelmanagement'' of ''International Hotel and Hospitality Management'' gevolgd (HBO, vierjarig). Daarnaast kan de docent hotelmanagement een onderwijsbevoegdheid hebben behaald op één van de docentenopleidingen. De meeste docenten hotelmanagement zijn na jarenlang zelf als hotelmanager of een ander soortgelijk beroep te hebben gewerkt les gaan geven.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent hotelmanagement, Docent hotelmanagement Worden, Opleidingsniveau Docent hotelmanagement, Scholing Docent hotelmanagement, Studie Docent hotelmanagement, Bijscholing Docent hotelmanagement, Omscholing Docent hotelmanagement.

Organisaties waar een docent hotelmanagement doorgaans werkzaam is

De docent hotelmanagement werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent hotelmanagement, Docent hotelmanagement Worden, Opleidingsniveau Docent hotelmanagement, Scholing Docent hotelmanagement, Studie Docent hotelmanagement, Bijscholing Docent hotelmanagement, Omscholing Docent hotelmanagement.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent hotelmanagement

De docent hotelmanagement verdient tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent hotelmanagement, Loon Docent hotelmanagement, Wat verdien je als Docent hotelmanagement, Salarisschaal Docent hotelmanagement, Salarisindicatie Docent hotelmanagement, Bonus Docent hotelmanagement, CAO Docent hotelmanagement, Brutoloon Docent hotelmanagement, Nettoloon Docent hotelmanagement, Vakantiedagen Docent hotelmanagement, Pensioen Docent hotelmanagement.

Competenties, skills & vaardigheden docent hotelmanagement

 • Resultaatgerichtheid
 • Ondernemerschap
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Innovatief
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Verstand van hotelmanagement
Mensen vonden ons op: Kennis Docent hotelmanagement, Vaardigheden Docent hotelmanagement, Attitude Docent hotelmanagement, Kwalificaties Docent hotelmanagement, Competentieprofiel Docent hotelmanagement.

Boeken voor het beroep docent hotelmanagement

Wil je meer weten over het beroep docent hotelmanagement? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent hotelmanagement bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent hotelmanagement te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Doeltreffende didactiek | Walter Geerts

directe instructie en differentiatie voor de lerende leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046906194 | 175 pagina's

Doeltreffende didactiek 1e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046906194 Ervaren leraren weten intuïtief welke didactische handigheid ze moeten kiezen voor een bepaalde situatie of leerling. Maar hoe pak je het als beginne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent hotelmanagement, Docent hotelmanagement ebooks, boek Docent hotelmanagement.

Persoonstypen docent hotelmanagement

De docent hotelmanagement is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak hotelmanagement over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze als ze hierom vragen of als hij ziet dat het nodig is individuele begeleiding.

Ook is de docent hotelmanagement een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten en daarnaast de ontwikkelingen binnen de huidige maatschappij om daarop in de les te kunnen anticiperen

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent hotelmanagement, Karakter Docent hotelmanagement.

Netwerk docent hotelmanagement

Het netwerk van de docent hotelmanagement bestaat uit de directeur van de school, zijn collega's, zijn leerlingen/studenten, mensen uit het vak die op school komen spreken en de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent hotelmanagement, Medewerkers Docent hotelmanagement.

Is het beroep docent hotelmanagement iets voor jou?

Zou je graag docent hotelmanagement willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent hotelmanagement bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent hotelmanagement, beroepskeuzetest Docent hotelmanagement, beroep Docent hotelmanagement kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent hotelmanagement

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO of HBO opleidingen mits de docent hotelmanagement de juiste kwalificaties of werkervaring heeft.

Arbeidsmarktperspectief score docent hotelmanagement

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent hotelmanagement. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent hotelmanagement, Promotie mogelijkheden Docent hotelmanagement, Carriere Docent hotelmanagement.

Solliciteren op de functie docent hotelmanagement

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent hotelmanagement dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent hotelmanagement belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent hotelmanagement. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent hotelmanagement, CV Docent hotelmanagement, sollicitatie Docent hotelmanagement.

Interviews met docent hotelmanagement

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent hotelmanagement

Vacatures docent hotelmanagement

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent hotelmanagement? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent hotelmanagement. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent hotelmanagement geeft les in het vak hotelmanagement. De docent hotelmanagement geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting van hotelmanagement, horeca of soortgelijke beroepstakken (bijvoorbeeld op de hotelschool). De docent hotelmanagement geeft les in de verschillende facetten van het vak hotelmanagement.

Beoordeling Docent hotelmanagement

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent hotelmanagement' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent hotelmanagement

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep