U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent houtbewerking

Docent houtbewerking worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent houtbewerking? Lees de functieomschrijving.

De docent houtbewerking geeft les in het vak houtbewerking.

De docent houtbewerking geeft les op een middelbare school (zowel VMBO als HAVO en VWO klassen), het gymnasium of op een MBO of HBO opleiding (met name in de richting techniek of design). De docent houtbewerking geeft les in het vak houtbewerking. Hij leert zijn leerlingen/studenten met verschillende materialen en gereedschappen werken, leert ze hoe ze het beste materialen/producten uit hout kunnen snijden en hoe ze het beste, snelst en veiligst hout kunnen bewerken. De docent houtbewerking geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten en toetsen en kijkt deze na en becijfert deze.

De docent houtbewerking ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal (waaronder de opdrachten die hij in de klas geeft als de toetsen en het huiswerk). Hij geeft zijn leerlingen/studenten klassikaal les maar geeft ze waar nodig ook individuele begeleiding.

De docent houtbewerking heeft zelf veel verstand van houtbewerking. Hij kan op een interessante, (vaak humorvolle) en educatieve manier zijn kennis op het gebied van houtbewerking op zijn leerlingen/studenten overgeven. Naast het kijken naar de ontwikkeling van de leerlingen/studenten let de docent houtbewerking ook op veiligheid van de leerlingen/studenten. Omdat zij met gevaarlijke gereedschappen aan de slag gaan is het belangrijk dat hij goed op de klas blijft letten en waar nodig streng optreedt.

Mensen vonden ons op: Job Docent houtbewerking, Baan Docent houtbewerking, Docent houtbewerking Worden, Functie-eisen Docent houtbewerking, Verantwoordelijkheden Docent houtbewerking, Functieprofiel Docent houtbewerking, Wat doet een Docent houtbewerking, Werken als Docent houtbewerking.

Docent houtbewerking worden: Opleiding tot docent houtbewerking

De docent houtbewerking heeft een 2de graads onderwijsbevoegdheid voor het vak houtbewerking of techniek gehaald door een opleiding ''docent techniek'' of ''leraar bouwtechniek'' gevolgd (hbo, vierjarig).

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent houtbewerking, Docent houtbewerking Worden, Opleidingsniveau Docent houtbewerking, Scholing Docent houtbewerking, Studie Docent houtbewerking, Bijscholing Docent houtbewerking, Omscholing Docent houtbewerking.

Organisaties waar een docent houtbewerking doorgaans werkzaam is

De docent houtbewerking geeft les op een middelbare school (aan VMBO, HAVO of VWO klassen), op het gymnasium of op een MBO of HBO opleiding.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent houtbewerking, Docent houtbewerking Worden, Opleidingsniveau Docent houtbewerking, Scholing Docent houtbewerking, Studie Docent houtbewerking, Bijscholing Docent houtbewerking, Omscholing Docent houtbewerking.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent houtbewerking

De docent houtbewerking verdient tussen de €1600,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent houtbewerking, Loon Docent houtbewerking, Wat verdien je als Docent houtbewerking, Salarisschaal Docent houtbewerking, Salarisindicatie Docent houtbewerking, Bonus Docent houtbewerking, CAO Docent houtbewerking, Brutoloon Docent houtbewerking, Nettoloon Docent houtbewerking, Vakantiedagen Docent houtbewerking, Pensioen Docent houtbewerking.

Competenties, skills & vaardigheden docent houtbewerking

 • Analytisch
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Innovatief
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Accuratesse
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Leervermogen
 • Verstand van houttechniek
Mensen vonden ons op: Kennis Docent houtbewerking, Vaardigheden Docent houtbewerking, Attitude Docent houtbewerking, Kwalificaties Docent houtbewerking, Competentieprofiel Docent houtbewerking.

Boeken voor het beroep docent houtbewerking

Wil je meer weten over het beroep docent houtbewerking? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent houtbewerking bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent houtbewerking te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent houtbewerking, Docent houtbewerking ebooks, boek Docent houtbewerking.

Persoonstypen docent houtbewerking

De docent houtbewerking is een waarnemer. Hij let op de ontwikkelingen van zijn leerlingen/studenten op het gebied van houtbewerking en let daarnaast op de veiligheid van de klas als zij met gevaarlijke gereedschappen werken.

Daarnaast is de docent houtbewerking een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van houtbewerking en het gebruik van materialen e.d. over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent houtbewerking, Karakter Docent houtbewerking.

Netwerk docent houtbewerking

Het netwerk van de docent houtbewerking bestaat uit de directeur van de school, zijn collega's, de leerlingen/studenten en eventueel hun ouders tijdens ouderavonden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent houtbewerking, Medewerkers Docent houtbewerking.

Is het beroep docent houtbewerking iets voor jou?

Zou je graag docent houtbewerking willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent houtbewerking bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent houtbewerking, beroepskeuzetest Docent houtbewerking, beroep Docent houtbewerking kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent houtbewerking

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent houtbewerking is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid voor de docent houtbewerking met een onderwijsbevoegdheid voor het vak houtbewerking of techniek. Daarnaast kan de docent houtbewerking doorgroeien binnen het onderwijs door ook de rol van mentor op zich nemen of les te gaan geven in andere technische vakken.

Arbeidsmarktperspectief score docent houtbewerking

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent houtbewerking. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent houtbewerking, Promotie mogelijkheden Docent houtbewerking, Carriere Docent houtbewerking.

Solliciteren op de functie docent houtbewerking

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent houtbewerking dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent houtbewerking belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent houtbewerking. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent houtbewerking, CV Docent houtbewerking, sollicitatie Docent houtbewerking.

Interviews met docent houtbewerking

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Vacatures docent houtbewerking

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent houtbewerking? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent houtbewerking. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent houtbewerking geeft les in het vak houtbewerking. De docent houtbewerking geeft les op een middelbare school (zowel VMBO als HAVO en VWO klassen), het gymnasium of op een MBO of HBO opleiding (met name in de richting techniek of design). De docent houtbewerking geeft les in het vak houtbewerking.

Beoordeling Docent houtbewerking

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent houtbewerking' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent houtbewerking

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep