U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent improvisatietheater

Docent improvisatietheater worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent improvisatietheater? Lees de functieomschrijving.

De docent improvisatietheater geeft les in het vak improvisatietheater.

De docent improvisatietheater geeft over het algemeen les op MBO of HBO opleidingen ''drama'', ''artiest'', ''Sociaal Cultureel Werk Theater'' en andere theateropleidingen. Daarnaast kan de docent improvisatietheater ook lesgeven op opleidingen waar de leerlingen moeten oefenen in het hebben van bepaalde specifieke gesprekken (bijvoorbeeld op doktersopleidingen), workshops en cursussen geven, als begeleider werken bij theatersportgroepen en/of les geven op een Centrum voor de Kunsten. De docent improvisatietheater geeft de leerlingen en/of studenten les in de verschillende aspecten van het improvisatietheater. Hij leert zijn leerlingen reageren in verschillende situaties, geeft ze verschillende improvisatieopdrachten (van het improviseren van een volledige scene tot het improviseren van een beweging) en geeft ze daarnaast over het algemeen ook de standaard warming ups en cooling downs. De docent improvisatietheater leert de leerlingen/studenten op elkaar inspelen en elkaar vertrouwen, kennis maken met het creëren, leert ze anticiperen in verschillende situaties en laat ze kijken naar andere improvisatiegroepen, improvisatietheater of cabaret, zowel op internet en dvd als in het theater. Daarnaast laat hij de leerlingen zien wat er allemaal kan gebeuren binnen verschillende scenes of gebeurtenissen en laat hij ze zien hoe ze daarop kunnen inspelen.

Over het algemeen ontwikkelt de docent improvisatietheater zijn eigen lesmateriaal. Als hij werkzaam is op een school geeft de docent improvisatietheater de leerlingen opdrachten en becijfert zowel de opdrachten als de ontwikkeling van de leerling of student in kwestie. Daarnaast let hij ook op individuele ontwikkelingen van de leerlingen.

De docent improvisatietheater is zelf goed in improviseren, heeft verstand van improvisatietheater, kan leerlingen goed begeleiden en op een interessante en educatieve manier lesgeven. Ondanks dat het vak improvisatietheater een leuk vak is en vaak een welkome afwisseling is binnen het lessenpakket van de leerlingen/studenten let de docent improvisatietheater ondanks de relaxte sfeer wel op leerlingen/studenten die misbruik maken van de losse sfeer en treedt eventueel streng op.

Naast zijn werkzaamheden als docent vergadert de docent improvisatietheater ook met zijn mede docenten om te kijken hoe ze de opleiding kunnen verbeteren en bespreken ze leerlingen.

Mensen vonden ons op: Job Docent improvisatietheater, Baan Docent improvisatietheater, Docent improvisatietheater Worden, Functie-eisen Docent improvisatietheater, Verantwoordelijkheden Docent improvisatietheater, Functieprofiel Docent improvisatietheater, Wat doet een Docent improvisatietheater, Werken als Docent improvisatietheater.

Docent improvisatietheater worden: Opleiding tot docent improvisatietheater

De docent improvisatietheater heeft over het algemeen een opleiding ''docent drama of theaterdocent'' gevolgd (hbo, vierjarig) en heeft werkervaring binnen het improvisatietheater (bijvoorbeeld door zelf enige jaren in een theatersportgroep te hebben gespeeld).

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent improvisatietheater, Docent improvisatietheater Worden, Opleidingsniveau Docent improvisatietheater, Scholing Docent improvisatietheater, Studie Docent improvisatietheater, Bijscholing Docent improvisatietheater, Omscholing Docent improvisatietheater.

Organisaties waar een docent improvisatietheater doorgaans werkzaam is

De docent improvisatietheater werkt op een school, een centrum voor de kunsten, bij een theatersportgroep of geeft freelance (of voor een opdrachtgever) cursussen/workshops improvisatietheater.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent improvisatietheater, Docent improvisatietheater Worden, Opleidingsniveau Docent improvisatietheater, Scholing Docent improvisatietheater, Studie Docent improvisatietheater, Bijscholing Docent improvisatietheater, Omscholing Docent improvisatietheater.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent improvisatietheater

De docent improvisatietheater die op een school werkzaam is verdient tussen de  €1200,- en €1810,- bruto per maand. Als de docent improvisatietheater werkzaam is op een centrum voor de kunsten, als begeleider bij een theatersportgroep of als hij workshops of cursussen improvisatietheater geeft is het salaris afhankelijk van zijn werkervaring en de prijs die hij zelf vraagt.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent improvisatietheater, Loon Docent improvisatietheater, Wat verdien je als Docent improvisatietheater, Salarisschaal Docent improvisatietheater, Salarisindicatie Docent improvisatietheater, Bonus Docent improvisatietheater, CAO Docent improvisatietheater, Brutoloon Docent improvisatietheater, Nettoloon Docent improvisatietheater, Vakantiedagen Docent improvisatietheater, Pensioen Docent improvisatietheater.

Competenties, skills & vaardigheden docent improvisatietheater

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Creativiteit
 • Motiveren
 • Innovatief
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Aanpassingsvermogen
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Anticiperen
 • Kennis van het vak improvisatietheater
 • Werkervaring binnen het improvisatietheater
Mensen vonden ons op: Kennis Docent improvisatietheater, Vaardigheden Docent improvisatietheater, Attitude Docent improvisatietheater, Kwalificaties Docent improvisatietheater, Competentieprofiel Docent improvisatietheater.

Boeken voor het beroep docent improvisatietheater

Wil je meer weten over het beroep docent improvisatietheater? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent improvisatietheater bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent improvisatietheater te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Doeltreffende didactiek | Walter Geerts

directe instructie en differentiatie voor de lerende leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046906194 | 175 pagina's

Doeltreffende didactiek 1e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046906194 Ervaren leraren weten intuïtief welke didactische handigheid ze moeten kiezen voor een bepaalde situatie of leerling. Maar hoe pak je het als beginne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent improvisatietheater, Docent improvisatietheater ebooks, boek Docent improvisatietheater.

Persoonstypen docent improvisatietheater

De docent improvisatietheater is een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en kan leven van het spelen en lesgeven in het improvisatietheater.

Daarnaast is de docent improvisatietheater een gever en een waarnemer. Hij geeft zijn kennis, visie en enthousiasme over op zijn leerlingen/studenten en let goed op hun ontwikkelingen (en bij sommige opdrachten waarin de leerlingen samen moeten werken en op elkaar moeten vertrouwen op hun veiligheid).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent improvisatietheater, Karakter Docent improvisatietheater.

Netwerk docent improvisatietheater

Het netwerk van de docent improvisatietheater bestaat uit zijn leerlingen/studenten (of mensen die een workshop of cursus bij hem volgen), zijn collega's, zijn werkgever, zijn medespelers en eventueel een improvisatietheatergroep.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent improvisatietheater, Medewerkers Docent improvisatietheater.

Is het beroep docent improvisatietheater iets voor jou?

Zou je graag docent improvisatietheater willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent improvisatietheater bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent improvisatietheater, beroepskeuzetest Docent improvisatietheater, beroep Docent improvisatietheater kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent improvisatietheater

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid zijn gemiddeld en vaak afhankelijk van de docent improvisatietheater in kwestie. Er is binnen de scholen niet ongelofelijk veel werkgelegenheid en daarom moet de docent improvisatietheater op zoek naar een theateropleiding waar het vak gegeven wordt of waar hij denkt dat hij iets toe kan voegen aan het huidige lessenpakket en in gesprek gaan met de school of op zoek gaan naar een opleiding waar ze het vak improvisatietheater geven om leerlingen in specifieke situaties te laten ontwikkelen. Daarnaast kan de docent improvisatietheater ook werken als begeleider bij een improvisatietheatergroep, zelf binnen zo'n groep spelen of workshops en cursussen improvisatietheater geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent improvisatietheater

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent improvisatietheater. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent improvisatietheater, Promotie mogelijkheden Docent improvisatietheater, Carriere Docent improvisatietheater.

Solliciteren op de functie docent improvisatietheater

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent improvisatietheater dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent improvisatietheater belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent improvisatietheater. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent improvisatietheater, CV Docent improvisatietheater, sollicitatie Docent improvisatietheater.

Interviews met docent improvisatietheater

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent improvisatietheater

Vacatures docent improvisatietheater

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent improvisatietheater? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent improvisatietheater. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent improvisatietheater geeft les in het vak improvisatietheater. De docent improvisatietheater geeft over het algemeen les op MBO of HBO opleidingen ''drama'', ''artiest'', ''Sociaal Cultureel Werk Theater'' en andere theateropleidingen. Daarnaast kan de docent improvisatietheater ook lesgeven op opleidingen waar de leerlingen moeten oefenen in het hebben van bepaalde specifieke gesprekken (bijvoorbeeld op doktersopleidingen), workshops en cursussen geven, als begeleider werken bij theatersportgroepen en/of les geven op een Centrum voor de Kunsten.

Beoordeling Docent improvisatietheater

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent improvisatietheater' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent improvisatietheater

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep