U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent instrumentale compositie

Docent instrumentale compositie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent instrumentale compositie? Lees de functieomschrijving.

De docent instrumentale compositie geeft les in het vak instrumentale compositie.

De docent instrumentale compositie geeft les op een MBO of HBO opleiding muziek, op de popacademie, op het conservatorium of op een andere soortgelijke (muziek)opleiding. Daarnaast kan de docent instrumentale compositie ook freelance cursussen/lessen/workshops instrumentale compositie geven. De docent instrumentale compositie geeft les in alle facetten van het vak instrumentale compositie. Zijn voornaamste taak is zijn kennis en visie op het gebied van het vak instrumentale compositie overbrengen op zijn leerlingen/studenten. De docent instrumentale compositie leert zijn leerlingen/studenten onder andere van alles over de verschillende composities en leert zijn leerlingen/studenten werken met onder andere twaalftoonsreeksen, ritmische structuren, modaliteit, toevalsmuziek, klankvelden, boventonen, minimal en electrnische muziek. Daarnaast leert de docent instrumentale compositie zijn leerlingen/studenten hoe ze ''goed'' ideomatisch moeten schrijven voor verschillende instrumenten van het symfonieorkest en leert hij ze alles over onder andere esthetiek, auteursrecht en opdrachtverwerving.

Naar aanleiding van zijn klassikale lessen geeft de docent instrumentale compositie zijn leerlingen/studenten compositieopdrachten, schrijfopdrachten, projectopdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van al deze resultaten kan de docent instrumentale compositie de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken naar wat er beter kan en hoe hij ze daarbij het beste kan helpen. Ook biedt de docent instrumentale compositie waar nodig extra tips, adviezen en/of individuele begeleiding.

De docent instrumentale compositie heeft verstand van het vak instrumentale compositie en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent instrumentale compositie ook aanwezig bij vergaderingen met collega's waar hij de leerlingen/studenten bespreekt en kijkt naar verbeterpunten binnen de opleidingen en de school.

Mensen vonden ons op: Job Docent instrumentale compositie, Baan Docent instrumentale compositie, Docent instrumentale compositie Worden, Functie-eisen Docent instrumentale compositie, Verantwoordelijkheden Docent instrumentale compositie, Functieprofiel Docent instrumentale compositie, Wat doet een Docent instrumentale compositie, Werken als Docent instrumentale compositie.

Docent instrumentale compositie worden: Opleiding tot docent instrumentale compositie

De docent instrumentale compositie heeft een opleiding ''Docent Muziek'' (HBO, vierjarig) of een opleiding aan het conservatorium gevolgd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent instrumentale compositie, Docent instrumentale compositie Worden, Opleidingsniveau Docent instrumentale compositie, Scholing Docent instrumentale compositie, Studie Docent instrumentale compositie, Bijscholing Docent instrumentale compositie, Omscholing Docent instrumentale compositie.

Organisaties waar een docent instrumentale compositie doorgaans werkzaam is

De docent instrumentale compositie geeft les op een HBO of MBO opleiding op een school of geeft freelance cursussen/lessen/workshops instrumentale compositie.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent instrumentale compositie, Docent instrumentale compositie Worden, Opleidingsniveau Docent instrumentale compositie, Scholing Docent instrumentale compositie, Studie Docent instrumentale compositie, Bijscholing Docent instrumentale compositie, Omscholing Docent instrumentale compositie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent instrumentale compositie

Het salaris van de docent instrumentale compositie die werkzaam is op een school ligt tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring. Voor het salaris van de docent instrumentale compositie die alleen freelance cursussen/lessen/workshops geeft valt geen specifieke salarisindicatie te geven omdat deze over het algemeen zijn eigen tarief mag bepalen.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent instrumentale compositie, Loon Docent instrumentale compositie, Wat verdien je als Docent instrumentale compositie, Salarisschaal Docent instrumentale compositie, Salarisindicatie Docent instrumentale compositie, Bonus Docent instrumentale compositie, CAO Docent instrumentale compositie, Brutoloon Docent instrumentale compositie, Nettoloon Docent instrumentale compositie, Vakantiedagen Docent instrumentale compositie, Pensioen Docent instrumentale compositie.

Competenties, skills & vaardigheden docent instrumentale compositie

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Verstand van het vak instrumentale compositie
Mensen vonden ons op: Kennis Docent instrumentale compositie, Vaardigheden Docent instrumentale compositie, Attitude Docent instrumentale compositie, Kwalificaties Docent instrumentale compositie, Competentieprofiel Docent instrumentale compositie.

Boeken voor het beroep docent instrumentale compositie

Wil je meer weten over het beroep docent instrumentale compositie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent instrumentale compositie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent instrumentale compositie te komen.

How to Write a Heartfelt Letter of Appreciation to a Teacher, Coach, Mentor, or Student | Lynette M Smith

Engels | Paperback | 9780996578158 | 70 pagina's

Imagine a world of people focused on gratitude for one another. You can make it so This guide helps you touch teachers, coaches, mentors, and students with your genuine, original letters that will be treasured forever. It includes everything relevant for ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent instrumentale compositie, Docent instrumentale compositie ebooks, boek Docent instrumentale compositie.

Persoonstypen docent instrumentale compositie

De docent instrumentale compositie is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak instrumentale compositie over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen. Ook is de docent instrumentale compositie een waarnemer. Hij let goed op zijn leerlingen/studenten tijdens de les en houdt na aanleiding van al het gemaakte werk en hun inzet in de klas nauwkeurig hun studieontwikkeling en studievoortgang bij.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent instrumentale compositie, Karakter Docent instrumentale compositie.

Netwerk docent instrumentale compositie

Het netwerk van de docent instrumentale compositie bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit het vak die op school komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent instrumentale compositie, Medewerkers Docent instrumentale compositie.

Is het beroep docent instrumentale compositie iets voor jou?

Zou je graag docent instrumentale compositie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent instrumentale compositie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent instrumentale compositie, beroepskeuzetest Docent instrumentale compositie, beroep Docent instrumentale compositie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent instrumentale compositie

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent instrumentale compositie is vrij laag. Er is alleen werkgelegenheid op specifieke en exacte opleidingen en daardoor is er vrij weinig werkgelegenheid. Wel kan de docent instrumentale compositie zich ook in andere (muziek)vakken specialiseren en hierin les gaan geven of freelance cursussen/lessen/workshops instrumentale compositie gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent instrumentale compositie ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent instrumentale compositie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent instrumentale compositie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent instrumentale compositie, Promotie mogelijkheden Docent instrumentale compositie, Carriere Docent instrumentale compositie.

Solliciteren op de functie docent instrumentale compositie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent instrumentale compositie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent instrumentale compositie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent instrumentale compositie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent instrumentale compositie, CV Docent instrumentale compositie, sollicitatie Docent instrumentale compositie.

Interviews met docent instrumentale compositie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent instrumentale compositie

Vacatures docent instrumentale compositie

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent instrumentale compositie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent instrumentale compositie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent instrumentale compositie geeft les in het vak instrumentale compositie. De docent instrumentale compositie geeft les op een MBO of HBO opleiding muziek, op de popacademie, op het conservatorium of op een andere soortgelijke (muziek)opleiding. Daarnaast kan de docent instrumentale compositie ook freelance cursussen/lessen/workshops instrumentale compositie geven.

Beoordeling Docent instrumentale compositie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent instrumentale compositie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent instrumentale compositie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep