U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent interieurarchitectuur

Docent interieurarchitectuur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent interieurarchitectuur? Lees de functieomschrijving.

De docent interieurarchitectuur geeft les in het vak interieurarchitectuur.

De docent interieurarchitectuur geeft les op een HBO opleiding in de richting interieurarchitectuur, interieurdesign, interieurvormgever of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent interieurarchitectuur is zijn kennis en visie op het gebied van het vak interieurarchitectuur overbrengen op zijn studenten zodat zij deze kennis mee kunnen nemen binnen hun toekomstige beroep. De docent interieurarchitectuur geeft les in de verschillende facetten van het vak interieurarchitectuur en geeft les in onder andere Meubel, interieur-ruimte, interieur-tijd, architectonisch ontwerpen, technisch ontwerpen en vak theorie.

De docent interieurarchitectuur ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn studenten opdrachten, projectopdrachten, toetsen,huiswerk en tentamens die hij vervolgens nakijkt, met de studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van het gemaakte werk en de inzet tijdens de lessen kan de docent interieurarchitectuur de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken naar wat er beter kan en individuele begeleiding te bieden.

De docent interieurarchitectuur heeft verstand van het vak interieurarchitectuur en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn studenten over te brengen. Ook durft hij streng op te treden wanneer een student zich vervelend gedraagt of geen goede inzet toont tijdens de lessen om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen en zijn studenten te motiveren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent interieurarchitectuur ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de opleiding en de school te bespreken en te kijken naar verbeterpunten.

Mensen vonden ons op: Job Docent interieurarchitectuur, Baan Docent interieurarchitectuur, Docent interieurarchitectuur Worden, Functie-eisen Docent interieurarchitectuur, Verantwoordelijkheden Docent interieurarchitectuur, Functieprofiel Docent interieurarchitectuur, Wat doet een Docent interieurarchitectuur, Werken als Docent interieurarchitectuur.

Docent interieurarchitectuur worden: Opleiding tot docent interieurarchitectuur

De docent interieurarchitectuur heeft een opleiding ''Interieurdesign'' of ''interieurarchitectuur'' gevolgd (HBO, vierjarig) en is (na het behalen van een onderwijsbevoegdheid of relevante werkervaring) les gaan geven in het vak interieurarchitectuur.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent interieurarchitectuur, Docent interieurarchitectuur Worden, Opleidingsniveau Docent interieurarchitectuur, Scholing Docent interieurarchitectuur, Studie Docent interieurarchitectuur, Bijscholing Docent interieurarchitectuur, Omscholing Docent interieurarchitectuur.

Organisaties waar een docent interieurarchitectuur doorgaans werkzaam is

De docent interieurarchitectuur werkt op een HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent interieurarchitectuur, Docent interieurarchitectuur Worden, Opleidingsniveau Docent interieurarchitectuur, Scholing Docent interieurarchitectuur, Studie Docent interieurarchitectuur, Bijscholing Docent interieurarchitectuur, Omscholing Docent interieurarchitectuur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent interieurarchitectuur

De docent interieurarchitectuur verdient tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent interieurarchitectuur, Loon Docent interieurarchitectuur, Wat verdien je als Docent interieurarchitectuur, Salarisschaal Docent interieurarchitectuur, Salarisindicatie Docent interieurarchitectuur, Bonus Docent interieurarchitectuur, CAO Docent interieurarchitectuur, Brutoloon Docent interieurarchitectuur, Nettoloon Docent interieurarchitectuur, Vakantiedagen Docent interieurarchitectuur, Pensioen Docent interieurarchitectuur.

Competenties, skills & vaardigheden docent interieurarchitectuur

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van interieurarchitectuur
Mensen vonden ons op: Kennis Docent interieurarchitectuur, Vaardigheden Docent interieurarchitectuur, Attitude Docent interieurarchitectuur, Kwalificaties Docent interieurarchitectuur, Competentieprofiel Docent interieurarchitectuur.

Boeken voor het beroep docent interieurarchitectuur

Wil je meer weten over het beroep docent interieurarchitectuur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent interieurarchitectuur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent interieurarchitectuur te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Doeltreffende didactiek | Walter Geerts

directe instructie en differentiatie voor de lerende leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046906194 | 175 pagina's

Doeltreffende didactiek 1e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046906194 Ervaren leraren weten intuïtief welke didactische handigheid ze moeten kiezen voor een bepaalde situatie of leerling. Maar hoe pak je het als beginne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent interieurarchitectuur, Docent interieurarchitectuur ebooks, boek Docent interieurarchitectuur.

Persoonstypen docent interieurarchitectuur

De docent interieurarchitectuur is een waarnemer. Hij let goed op de actuele ontwikkelingen binnen de interieurarchitectuur om dit mee te kunnen nemen in zijn lesmateriaal. Daarnaast let hij goed op de inzet van de studenten tijdens de lessen en kijkt hij goed naar het ingeleverde werk om hun studieontwikkeling en studievoortgang nauwgezet bij te kunnen houden.

Ook is de docent interieurarchitectuur een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak interieurarchitectuur over op zijn studenten en biedt waar nodig extra tips of adviezen of individuele begeleiding aan.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent interieurarchitectuur, Karakter Docent interieurarchitectuur.

Netwerk docent interieurarchitectuur

Het netwerk van de docent interieurarchitectuur bestaat uit mensen uit het vak die op school komen spreken, de studenten, zijn collega's en de directeur van de school.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent interieurarchitectuur, Medewerkers Docent interieurarchitectuur.

Is het beroep docent interieurarchitectuur iets voor jou?

Zou je graag docent interieurarchitectuur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent interieurarchitectuur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent interieurarchitectuur, beroepskeuzetest Docent interieurarchitectuur, beroep Docent interieurarchitectuur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent interieurarchitectuur

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent interieurarchitectuur is laag, dit omdat het vak alleen op specifieke opleidingen wordt gegeven. Wel kan de docent interieurarchitectuur ook les in andere vakken binnen de interieurarchitectuur of interieurvormgeving les gaan geven om de werkgelegenheid voor zichzelf te vergroten.

Arbeidsmarktperspectief score docent interieurarchitectuur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent interieurarchitectuur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent interieurarchitectuur, Promotie mogelijkheden Docent interieurarchitectuur, Carriere Docent interieurarchitectuur.

Solliciteren op de functie docent interieurarchitectuur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent interieurarchitectuur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent interieurarchitectuur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent interieurarchitectuur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent interieurarchitectuur, CV Docent interieurarchitectuur, sollicitatie Docent interieurarchitectuur.

Interviews met docent interieurarchitectuur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent interieurarchitectuur

Vacatures docent interieurarchitectuur

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent interieurarchitectuur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent interieurarchitectuur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent interieurarchitectuur geeft les in het vak interieurarchitectuur. De docent interieurarchitectuur geeft les op een HBO opleiding in de richting interieurarchitectuur, interieurdesign, interieurvormgever of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent interieurarchitectuur is zijn kennis en visie op het gebied van het vak interieurarchitectuur overbrengen op zijn studenten zodat zij deze kennis mee kunnen nemen binnen hun toekomstige beroep.

Beoordeling Docent interieurarchitectuur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent interieurarchitectuur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent interieurarchitectuur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep