U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent interne communicatie

Docent interne communicatie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent interne communicatie? Lees de functieomschrijving.

De docent interne communicatie geeft les in het vak interne communicatie.

De docent interne communicatie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting communicatie, cultuur, of een andere soortgelijke opleiding. De docent interne communicatie geeft zowel theorie als praktijklessen over alle facetten van het vak interne communicatie.

De docent interne communicatie ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, projecten, toetsen en tentamens en bekijkt deze, bespreekt deze en becijfert deze. Na aanleiding van al deze opdrachten kijkt de docent interne communicatie naar de studievoortgang en ontwikkelingen van de leerlingen/studenten, bespreekt deze met hen en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

De docent interne communicatie heeft verstand van het vak interne communicatie en weet dit op een interessante, leuke en educatieve manier over te brengen op zijn leerlingen/studenten. Hij let goed op hun studievoortgang en let daarnaast op hun houding en gedrag in de klas en treedt waar nodig streng op wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te bewaren of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent interne communicatie de leerlingen/studenten ook op stage bezoeken om te kijken hoe het daar met ze gaat en om hun vordering met de stagebegeleider te bespreken. Ook zal hij aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om de school, de opleiding en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleiding en school.

Mensen vonden ons op: Job Docent interne communicatie, Baan Docent interne communicatie, Docent interne communicatie Worden, Functie-eisen Docent interne communicatie, Verantwoordelijkheden Docent interne communicatie, Functieprofiel Docent interne communicatie, Wat doet een Docent interne communicatie, Werken als Docent interne communicatie.

Docent interne communicatie worden: Opleiding tot docent interne communicatie

De docent interne communicatie heeft zelf een WO of HBO opleiding communicatie gedaan (bijvoorbeeld ''communicatiewetenschap'', ''communicatie'', ''communicatie en Informatiewetenschappen'' of ''Tekst en communicatie'' en is na enige jaren praktijkervaring les gaan geven als docent interne communicatie.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent interne communicatie, Docent interne communicatie Worden, Opleidingsniveau Docent interne communicatie, Scholing Docent interne communicatie, Studie Docent interne communicatie, Bijscholing Docent interne communicatie, Omscholing Docent interne communicatie.

Organisaties waar een docent interne communicatie doorgaans werkzaam is

De docent interne communicatie werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent interne communicatie, Docent interne communicatie Worden, Opleidingsniveau Docent interne communicatie, Scholing Docent interne communicatie, Studie Docent interne communicatie, Bijscholing Docent interne communicatie, Omscholing Docent interne communicatie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent interne communicatie

De docent interne communicatie verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent interne communicatie, Loon Docent interne communicatie, Wat verdien je als Docent interne communicatie, Salarisschaal Docent interne communicatie, Salarisindicatie Docent interne communicatie, Bonus Docent interne communicatie, CAO Docent interne communicatie, Brutoloon Docent interne communicatie, Nettoloon Docent interne communicatie, Vakantiedagen Docent interne communicatie, Pensioen Docent interne communicatie.

Competenties, skills & vaardigheden docent interne communicatie

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van het vak interne communicatie
Mensen vonden ons op: Kennis Docent interne communicatie, Vaardigheden Docent interne communicatie, Attitude Docent interne communicatie, Kwalificaties Docent interne communicatie, Competentieprofiel Docent interne communicatie.

Boeken voor het beroep docent interne communicatie

Wil je meer weten over het beroep docent interne communicatie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent interne communicatie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent interne communicatie te komen.

Basisboek interne communicatie | E. Reijnders

aanpak en achtergronden - Nederlands | Druk: 8 | Paperback | 9789023252313 | 256 pagina's

Basisboek interne communicatie 8e druk is een boek van E. Reijnders uitgegeven bij Gorcum B.V., Koninklijke van. ISBN 9789023252313 Interne communicatie is voor veel organisaties een aandachtspunt in het beleid. Terecht, want intern je zaakjes op orde heb...

Interne communicatie | Huib Koeleman

strategieën, methoden en rollen - Nederlands | Druk: 7 | Paperback | 9789024400904 | 256 pagina's

Interne communicatie 7e druk is een boek van Huib Koeleman uitgegeven bij Boom uitgevers Amsterdam. ISBN 9789024400904 Interne communicatie is een van de succesfactoren om een organisatie goed te laten functioneren, zeker in tijden van agile werken. Het d...

Interne communicatie bij verandering | Huib Koeleman

van middelen- naar interventiedenken - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789491560408 | 400 pagina's

Interne communicatie bij verandering 1e druk is een boek van Huib Koeleman uitgegeven bij Adfo Books. ISBN 9789491560408 Interne communicatie is d succesfactor voor het slagen van veranderingstrajecten. De vraag naar het beste recept voor communicatie ron...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent interne communicatie, Docent interne communicatie ebooks, boek Docent interne communicatie.

Persoonstypen docent interne communicatie

De docent interne communicatie is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en daarnaast op de ontwikkelingen binnen de huidige maatschappij en cultuur. Daarnaast is de docent interne communicatie een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak interne communicatie over op zijn leerlingen/studenten en geeft waar nodig individuele begeleiding of extra adviezen en/of tips.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent interne communicatie, Karakter Docent interne communicatie.

Netwerk docent interne communicatie

Het netwerk van de docent interne communicatie bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, zijn leerlingen/studenten, de stagebegeleiders op de stagebedrijven en mensen uit het vak.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent interne communicatie, Medewerkers Docent interne communicatie.

Is het beroep docent interne communicatie iets voor jou?

Zou je graag docent interne communicatie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent interne communicatie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent interne communicatie, beroepskeuzetest Docent interne communicatie, beroep Docent interne communicatie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent interne communicatie

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent interne communicatie is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent interne communicatie ook een mentorrol op zich nemen op de opleiding waar hij werkt.

Arbeidsmarktperspectief score docent interne communicatie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent interne communicatie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent interne communicatie, Promotie mogelijkheden Docent interne communicatie, Carriere Docent interne communicatie.

Solliciteren op de functie docent interne communicatie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent interne communicatie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent interne communicatie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent interne communicatie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent interne communicatie, CV Docent interne communicatie, sollicitatie Docent interne communicatie.

Interviews met docent interne communicatie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Vacatures docent interne communicatie

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent interne communicatie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent interne communicatie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent interne communicatie geeft les in het vak interne communicatie. De docent interne communicatie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting communicatie, cultuur, of een andere soortgelijke opleiding. De docent interne communicatie geeft zowel theorie als praktijklessen over alle facetten van het vak interne communicatie.

Beoordeling Docent interne communicatie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent interne communicatie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent interne communicatie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep