U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent jazzgeschiedenis

Docent jazzgeschiedenis worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent jazzgeschiedenis? Lees de functieomschrijving.

De docent jazzgeschiedenis geeft les in het vak jazzgeschiedenis.

De docent jazzgeschiedenis geeft les op een MBO of HBO opleiding muziek of een andere soortgelijke (muziek)opleiding. De docent jazzgeschiedenis geeft les in alle facetten van het vak jazzgeschiedenis. Zijn voornaamste taak is zijn kennis en visie op het gebied van het vak jazzgeschiedenis overbrengen op zijn leerlingen/studenten. De docent jazzgeschiedenis geeft onder andere les over de hedendaagse jazzmuziek, de oorsprong van de jazzmuziek, de ontwikkeling van de jazzmuziek en leert zijn leerlingen/studenten kennismaken met verschillende bekende jazzmuzikanten en muziekstukken.

Na aanleiding van zijn klassikale lessen geeft de docent jazzgeschiedenis zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van al deze resultaten kan de docent jazzgeschiedenis de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken naar wat er beter kan en hoe hij ze daarbij het beste kan helpen. Ook biedt de docent jazzgeschiedenis waar nodig extra tips, adviezen en/of individuele begeleiding.

De docent jazzgeschiedenis heeft verstand van het vak jazzgeschiedenis en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen. De docent jazzgeschiedenis geeft klassikaal les en kan tijdens zijn lessen gebruik maken van muziekfragmenten, muziek en een powerpoint.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent jazzgeschiedenis ook aanwezig bij vergaderingen met collega's (waar hij de leerlingen/studenten bespreekt en kijkt naar verbeterpunten binnen de opleidingen en de school) en bij ouderavonden (waar hij de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten met hun ouders bespreekt en kijkt naar eventuele verbeterpunten).

Mensen vonden ons op: Job Docent jazzgeschiedenis, Baan Docent jazzgeschiedenis, Docent jazzgeschiedenis Worden, Functie-eisen Docent jazzgeschiedenis, Verantwoordelijkheden Docent jazzgeschiedenis, Functieprofiel Docent jazzgeschiedenis, Wat doet een Docent jazzgeschiedenis, Werken als Docent jazzgeschiedenis.

Docent jazzgeschiedenis worden: Opleiding tot docent jazzgeschiedenis

De docent jazzgeschiedenis heeft een opleiding ''Docent Muziek'' (HBO, vierjarig) of een opleiding aan het conservatorium gevolgd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent jazzgeschiedenis, Docent jazzgeschiedenis Worden, Opleidingsniveau Docent jazzgeschiedenis, Scholing Docent jazzgeschiedenis, Studie Docent jazzgeschiedenis, Bijscholing Docent jazzgeschiedenis, Omscholing Docent jazzgeschiedenis.

Organisaties waar een docent jazzgeschiedenis doorgaans werkzaam is

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent jazzgeschiedenis is vrij laag. Er is alleen werkgelegenheid op specifieke en exacte opleidingen en daardoor is er vrij weinig werkgelegenheid. Wel kan de docent jazzgeschiedenis zich ook in andere (muziek)vakken specialiseren en hierin les gaan geven of freelance cursussen/lessen/workshops jazzgeschiedenis gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent jazzgeschiedenis ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent jazzgeschiedenis, Docent jazzgeschiedenis Worden, Opleidingsniveau Docent jazzgeschiedenis, Scholing Docent jazzgeschiedenis, Studie Docent jazzgeschiedenis, Bijscholing Docent jazzgeschiedenis, Omscholing Docent jazzgeschiedenis.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent jazzgeschiedenis

Het salaris van de docent jazzgeschiedenis ligt tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent jazzgeschiedenis, Loon Docent jazzgeschiedenis, Wat verdien je als Docent jazzgeschiedenis, Salarisschaal Docent jazzgeschiedenis, Salarisindicatie Docent jazzgeschiedenis, Bonus Docent jazzgeschiedenis, CAO Docent jazzgeschiedenis, Brutoloon Docent jazzgeschiedenis, Nettoloon Docent jazzgeschiedenis, Vakantiedagen Docent jazzgeschiedenis, Pensioen Docent jazzgeschiedenis.

Competenties, skills & vaardigheden docent jazzgeschiedenis

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van jazzgeschiedenis
Mensen vonden ons op: Kennis Docent jazzgeschiedenis, Vaardigheden Docent jazzgeschiedenis, Attitude Docent jazzgeschiedenis, Kwalificaties Docent jazzgeschiedenis, Competentieprofiel Docent jazzgeschiedenis.

Boeken voor het beroep docent jazzgeschiedenis

Wil je meer weten over het beroep docent jazzgeschiedenis? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent jazzgeschiedenis bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent jazzgeschiedenis te komen.

Nederlandse taal zonder docent voor Arabisch sprekenden deel 1 | Sharif Amien

beginners/nieuwkomers letters & woorden & zinnen & vragen en antwoorden & werkwoorden in vorm & eenvoudige grammatica - Nederlands | 1e druk | Paperback | 9789070971328 | 959 pagina's

Nederlandse taal zonder docent voor Arabisch sprekenden deel 1 1e druk is een boek van Sharif Amien uitgegeven bij Arabisch-Nederlandse Uitgeverij ''A.N.U.''. ISBN 9789070971328 (Arabisch - Nederlands met uitspraak ) , dit boek is bestemd voor Arabisch sp...

Praktisch didactisch | Vita Olijhoek

adviezen voor de NT2-docent - Nederlands | 1e druk | Paperback | 9789046905807 | 202 pagina's

Praktisch didactisch 1e druk is een boek van Vita Olijhoek uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046905807 'Hoe kan ik mijn cursisten motiveren?' 'Hoe geef ik feedback bij spreken en schrijven?' Zowel beginnende als ervaren NT2-docenten kampen met deze en and...

Een leraar van klasse | Bram Lagerwerf

een goede docent worden en blijven - Nederlands | 4e druk | Paperback | 9789462363823

Een leraar van klasse 4e druk is een boek van Bram Lagerwerf uitgegeven bij Boom Lemma Uitgevers. ISBN 9789462363823 Een inspiratiebron voor leraren Een leraar van klasse biedt leraren in het voortgezet onderwijs steun bij hun dagelijks werk. De auteurs v...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent jazzgeschiedenis, Docent jazzgeschiedenis ebooks, boek Docent jazzgeschiedenis.

Persoonstypen docent jazzgeschiedenis

De docent jazzgeschiedenis is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak jazzgeschiedenis over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen. Ook is de docent jazzgeschiedenis een waarnemer. Hij let goed op zijn leerlingen/studenten tijdens de les en houdt na aanleiding van al het gemaakte werk en hun inzet in de klas nauwkeurig hun studieontwikkeling en studievoortgang bij.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent jazzgeschiedenis, Karakter Docent jazzgeschiedenis.

Netwerk docent jazzgeschiedenis

Het netwerk van de docent jazzgeschiedenis bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school, mensen uit het vak die op school komen spreken en de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent jazzgeschiedenis, Medewerkers Docent jazzgeschiedenis.

Is het beroep docent jazzgeschiedenis iets voor jou?

Zou je graag docent jazzgeschiedenis willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent jazzgeschiedenis bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent jazzgeschiedenis, beroepskeuzetest Docent jazzgeschiedenis, beroep Docent jazzgeschiedenis kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent jazzgeschiedenis

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent jazzgeschiedenis is vrij laag. Er is alleen werkgelegenheid op specifieke en exacte opleidingen en daardoor is er vrij weinig werkgelegenheid. Wel kan de docent jazzgeschiedenis zich ook in andere (muziek)vakken specialiseren en hierin les gaan geven of freelance cursussen/lessen/workshops jazzgeschiedenis gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent jazzgeschiedenis ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent jazzgeschiedenis

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent jazzgeschiedenis. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent jazzgeschiedenis, Promotie mogelijkheden Docent jazzgeschiedenis, Carriere Docent jazzgeschiedenis.

Solliciteren op de functie docent jazzgeschiedenis

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent jazzgeschiedenis dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent jazzgeschiedenis belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent jazzgeschiedenis. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent jazzgeschiedenis, CV Docent jazzgeschiedenis, sollicitatie Docent jazzgeschiedenis.

Interviews met docent jazzgeschiedenis

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent jazzgeschiedenis

Vacatures docent jazzgeschiedenis

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent jazzgeschiedenis? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent jazzgeschiedenis. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent jazzgeschiedenis geeft les in het vak jazzgeschiedenis. De docent jazzgeschiedenis geeft les op een MBO of HBO opleiding muziek of een andere soortgelijke (muziek)opleiding. De docent jazzgeschiedenis geeft les in alle facetten van het vak jazzgeschiedenis.

Beoordeling Docent jazzgeschiedenis

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent jazzgeschiedenis' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent jazzgeschiedenis

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep