U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent journalistiek

Docent journalistiek worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent journalistiek? Lees de functieomschrijving.

De docent journalistiek geeft les in het vak journalistiek.

De docent journalistiek geeft les op een MBO of HBO opleiding die zich richt op de journalistiek. De docent journalistiek geeft les in het vak journalistiek en geeft zijn leerlingen/studenten zowel theorie als praktijklessen. Hij leert zijn leerlingen/studenten alles over de verschillende facetten binnen het vak journalistiek (van het schrijven van een goed objectief interview tot het schrijven van een nieuwsbericht waarin alle feiten kloppen) en kan daarnaast ook eventueel nog enkele Nederlands lessen geven (waarin hij de leerlingen bijvoorbeeld nog wijst op enkele van de grammaticale regels waardoor zij beter kloppende teksten kunnen schrijven).

De docent journalistiek ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten huiswerk, opdrachten, toetsen en tentamens, kijkt deze na, becijfert deze en bespreekt deze. Omdat voor het vak journalistiek veel geschreven moet worden zal het vaak voorkomen dat de docent journalistiek ook thuis nog huiswerk of geschreven stukken van zijn leerlingen/studenten moet nakijken. Hij let tijdens het lezen van de opdrachten en tijdens de les goed op zijn leerlingen/studenten en op hun ontwikkeling en geeft ze waar nog individuele begeleiding. Naast het lesgeven zal de docent journalistiek ook aanwezig zijn bij vergaderingen waarin hij de opleidingen met collega's bespreekt.

De docent journalistiek heeft zelf veel verstand van het vak journalistiek (onder andere door bijvoorbeeld veel werkervaring) en weet dit op een interessante, educatieve maar ook leuke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook stre

Mensen vonden ons op: Job Docent journalistiek, Baan Docent journalistiek, Docent journalistiek Worden, Functie-eisen Docent journalistiek, Verantwoordelijkheden Docent journalistiek, Functieprofiel Docent journalistiek, Wat doet een Docent journalistiek, Werken als Docent journalistiek.

Docent journalistiek worden: Opleiding tot docent journalistiek

De docent journalistiek heeft een opleiding ''Journalistiek'', ''Journalistiek en Media'' ''Media en Cultuur'' of ''Mediacultuur'' gevolgd (mbo, hbo of wo, vierjarig) en is na praktijk en werkervaring les gaan geven.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent journalistiek, Docent journalistiek Worden, Opleidingsniveau Docent journalistiek, Scholing Docent journalistiek, Studie Docent journalistiek, Bijscholing Docent journalistiek, Omscholing Docent journalistiek.

Organisaties waar een docent journalistiek doorgaans werkzaam is

De docent journalistiek werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent journalistiek, Docent journalistiek Worden, Opleidingsniveau Docent journalistiek, Scholing Docent journalistiek, Studie Docent journalistiek, Bijscholing Docent journalistiek, Omscholing Docent journalistiek.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent journalistiek

Het salaris van de docent journalistiek ligt tussen de €1500,- en €2200,-, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkt.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent journalistiek, Loon Docent journalistiek, Wat verdien je als Docent journalistiek, Salarisschaal Docent journalistiek, Salarisindicatie Docent journalistiek, Bonus Docent journalistiek, CAO Docent journalistiek, Brutoloon Docent journalistiek, Nettoloon Docent journalistiek, Vakantiedagen Docent journalistiek, Pensioen Docent journalistiek.

Competenties, skills & vaardigheden docent journalistiek

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Innovatief
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Verstand van journalistiek
Mensen vonden ons op: Kennis Docent journalistiek, Vaardigheden Docent journalistiek, Attitude Docent journalistiek, Kwalificaties Docent journalistiek, Competentieprofiel Docent journalistiek.

Boeken voor het beroep docent journalistiek

Wil je meer weten over het beroep docent journalistiek? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent journalistiek bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent journalistiek te komen.

El Periodismo Constructor | Carlos P?rez Ariza

Un manual para docentes y discentes en el marco del Plan Bolonia - Spaanstalig | Paperback | 9783845495958 | 428 pagina's

El periodismo pasa por momentos dificiles. Tanto en su adaptacion a las nuevas tecnologias, como por la crisis economica mundial que acosa a las publicaciones. Los principales damnificados de esta situacion son los periodistas. En 1920, Walter Lippmann di...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent journalistiek, Docent journalistiek ebooks, boek Docent journalistiek.

Persoonstypen docent journalistiek

De docent journalistiek is een waarnemer. Om een goede journalist te zijn moet je goed kunnen waarnemen en op details kunnen letten en dit moet ook in de klas om zo goed op de ontwikkelingen van zijn leerlingen/studenten te letten.

Daarnaast is de docent journalistiek ook een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak journalistiek over op zijn leerlingen en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent journalistiek, Karakter Docent journalistiek.

Netwerk docent journalistiek

Het netwerk van de docent journalistiek bestaat uit zijn collega's, zijn leerlingen/studenten, eventueel de ouders van de leerlingen/studenten op ouderavonden en daarnaast de directeur van de school.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent journalistiek, Medewerkers Docent journalistiek.

Is het beroep docent journalistiek iets voor jou?

Zou je graag docent journalistiek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent journalistiek bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent journalistiek, beroepskeuzetest Docent journalistiek, beroep Docent journalistiek kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent journalistiek

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent journalistiek is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid binnen de scholen (mits hij de juiste kwalificaties of een goed aantal jaren werkervaring heeft). Daarnaast kan de docent journalistiek ook werkzaam zijn als journalist of kan hij een andere rol binnen de school op zich nemen.

Arbeidsmarktperspectief score docent journalistiek

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent journalistiek. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent journalistiek, Promotie mogelijkheden Docent journalistiek, Carriere Docent journalistiek.

Solliciteren op de functie docent journalistiek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent journalistiek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent journalistiek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent journalistiek. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent journalistiek, CV Docent journalistiek, sollicitatie Docent journalistiek.

Interviews met docent journalistiek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent journalistiek

Vacatures docent journalistiek

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent journalistiek? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent journalistiek. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent journalistiek geeft les in het vak journalistiek. De docent journalistiek geeft les op een MBO of HBO opleiding die zich richt op de journalistiek. De docent journalistiek geeft les in het vak journalistiek en geeft zijn leerlingen/studenten zowel theorie als praktijklessen.

Beoordeling Docent journalistiek

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent journalistiek' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent journalistiek

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep