U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent kappersopleiding

Docent kappersopleiding worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent kappersopleiding? Lees de functieomschrijving.

De docent kappersopleiding geeft les op de kappersopleiding.

De docent kappersopleiding geeft les op een MBO opleiding. Hij leidt beginnende kappers op en laat ze zich ontwikkelen binnen het vak van kapper. Hij leert ze hoe ze moeten knippen, hoe ze de verschillende knipmaterialen en knipgereedschappen moeten gebruiken en welke haarstijlen allemaal bestaan. Hij geeft ze zowel theorieles als praktijkles en laat zijn leerlingen/studenten veel oefenen in de verschillende haarstijlen en het knippen/scheren/wassen en verven van proefpersonen. De voornaamste taak van de docent kappersopleiding is het begeleiden van de studenten/leerlingen in hun ontwikkeling binnen het kappersvak.

De docent kappersopleiding ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en praktijktoetsen en opdrachten, kijkt deze na en becijfert deze. Daarnaast zal de docent kappersopleiding ook aanwezig zijn bij vergaderingen binnen de school om de opleiding te verbeteren en te bespreken.

De docent kappersopleiding heeft zelf veel verstand van het vak van kapper (en heeft zelf vaak ook enige jaren werkervaring binnen het vak) en kan zijn kennis op een educatieve, interessante en begrijpelijke manier op zijn leerlingen/studenten overbrengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden als iemand in de klas zich niet misdraagt en geeft hij waar nodig zijn leerlingen/studenten individuele begeleiding.

Mensen vonden ons op: Job Docent kappersopleiding, Baan Docent kappersopleiding, Docent kappersopleiding Worden, Functie-eisen Docent kappersopleiding, Verantwoordelijkheden Docent kappersopleiding, Functieprofiel Docent kappersopleiding, Wat doet een Docent kappersopleiding, Werken als Docent kappersopleiding.

Docent kappersopleiding worden: Opleiding tot docent kappersopleiding

De docent kappersopleiding heeft zelf een opleiding tot kapper of opleiding haarverzorging gevolgd en is na (enige) jaren werkervaring les gaan geven op de kappersopleiding om zijn kennis op het gebied van dit vak aan leerlingen over te brengen. Ook heeft de kapper een diploma op een opleiding tot docent gevolgd omdat hij zonder onderwijsbevoegdheid vrijwel nergens les kan geven.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent kappersopleiding, Docent kappersopleiding Worden, Opleidingsniveau Docent kappersopleiding, Scholing Docent kappersopleiding, Studie Docent kappersopleiding, Bijscholing Docent kappersopleiding, Omscholing Docent kappersopleiding.

Organisaties waar een docent kappersopleiding doorgaans werkzaam is

De docent kappersopleiding werkt op een MBO kappersopleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent kappersopleiding, Docent kappersopleiding Worden, Opleidingsniveau Docent kappersopleiding, Scholing Docent kappersopleiding, Studie Docent kappersopleiding, Bijscholing Docent kappersopleiding, Omscholing Docent kappersopleiding.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent kappersopleiding

Het salaris van de docent kappersopleiding is afhankelijk van zijn werkervaring en zijn diploma's. Het salaris ligt tussen de €1200,- en €2000,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent kappersopleiding, Loon Docent kappersopleiding, Wat verdien je als Docent kappersopleiding, Salarisschaal Docent kappersopleiding, Salarisindicatie Docent kappersopleiding, Bonus Docent kappersopleiding, CAO Docent kappersopleiding, Brutoloon Docent kappersopleiding, Nettoloon Docent kappersopleiding, Vakantiedagen Docent kappersopleiding, Pensioen Docent kappersopleiding.

Competenties, skills & vaardigheden docent kappersopleiding

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Presenteren
 • Onafhankelijkheid
 • Luisteren
 • Verstand van het kappersvak
Mensen vonden ons op: Kennis Docent kappersopleiding, Vaardigheden Docent kappersopleiding, Attitude Docent kappersopleiding, Kwalificaties Docent kappersopleiding, Competentieprofiel Docent kappersopleiding.

Boeken voor het beroep docent kappersopleiding

Wil je meer weten over het beroep docent kappersopleiding? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent kappersopleiding bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent kappersopleiding te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Doeltreffende didactiek | Walter Geerts

directe instructie en differentiatie voor de lerende leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046906194 | 175 pagina's

Doeltreffende didactiek 1e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046906194 Ervaren leraren weten intuïtief welke didactische handigheid ze moeten kiezen voor een bepaalde situatie of leerling. Maar hoe pak je het als beginne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent kappersopleiding, Docent kappersopleiding ebooks, boek Docent kappersopleiding.

Persoonstypen docent kappersopleiding

De docent kappersopleiding is een gever. Hij geeft zijn kennis op het kappersvak over op zijn leerlingen en helpt ze ontwikkelen tot goede kapper. Ook is de docent kappersopleiding een waarnemer. Hij heeft verstand van de verschillende haarstijlen, weet wat er in de mode is/wat actueel is en hij let goed op de ontwikkelingen van zijn leerlingen en geeft waar nodig individuele begeleiding.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent kappersopleiding, Karakter Docent kappersopleiding.

Netwerk docent kappersopleiding

Het netwerk van de docent kappersopleiding bestaat uit zijn collega's (met wie hij vergadert), zijn leerlingen/studenten (die hij lesgeeft) en de directeur van de school. Ook kan zijn netwerk bestaan uit ouders van leerlingen tijdens ouderavonden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent kappersopleiding, Medewerkers Docent kappersopleiding.

Is het beroep docent kappersopleiding iets voor jou?

Zou je graag docent kappersopleiding willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent kappersopleiding bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent kappersopleiding, beroepskeuzetest Docent kappersopleiding, beroep Docent kappersopleiding kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent kappersopleiding

Het arbeidsmarktperspectief is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid voor de docent kappersopleiding omdat er door Nederland meerdere kappersopleidingen en haarverzorgingsopleidingen zijn. Ook kan de docent kappersopleiding gaan werken als kapper of doorgroeien door nog een rol binnen het onderwijs op zich te nemen (bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent kappersopleiding

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent kappersopleiding. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent kappersopleiding, Promotie mogelijkheden Docent kappersopleiding, Carriere Docent kappersopleiding.

Solliciteren op de functie docent kappersopleiding

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent kappersopleiding dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent kappersopleiding belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent kappersopleiding. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent kappersopleiding, CV Docent kappersopleiding, sollicitatie Docent kappersopleiding.

Interviews met docent kappersopleiding

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent kappersopleiding

 • Kapper
 • Docent visagiste
 • Docent uiterlijke verzorging

Vacatures docent kappersopleiding

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent kappersopleiding? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent kappersopleiding. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent kappersopleiding geeft les op de kappersopleiding. De docent kappersopleiding geeft les op een MBO opleiding. Hij leidt beginnende kappers op en laat ze zich ontwikkelen binnen het vak van kapper.

Beoordeling Docent kappersopleiding

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent kappersopleiding' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent kappersopleiding

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Dit lijk mij geweldig!

Door: nejla

Is ook een geweldig beroep.Maar onderschat de opleiding niet.

Door: Wendy

Waar kun je in het Noorden deze opleiding volgen

Door: Adrie Boomaars

Kijk een op de site van Springest.Gr.

Door: Henri

Ik vind op springest geen opleiding tot kappersdocent.

Welke opleiding moet ik volgen? 

Door: Inge

Beste Inge,probeer het eens bij www.kappersakademie.nl .Ik denk dat zij je wel kunnn helpen.H.gr.

Door: Wendy

Ik zou dolgraag docente willen worden,om mij en deze passie te delen,en graag aankomende haarstylisten deze op te gaan leiden tot geweldige haarstylistes en super,branche!

Ik ben nu zelf al 22 jaar werkzaam als haarstyliste,en dit lijkt mij een geweldige,verfrissende uitdaging  om te gaan doen!!

 

Groetjes,

Lea Woudstra

Door: Lea

Is er iemand die mij hier alsjelieft uitleg over kan geven over waar,hoe en bij welke organisatie ik dan moet zijn?

Alvast erg bedankt kappercollega's!

Ik beschik over een rijbewijs,dus locatie maakt voor mij niet uit.

Groetjes Lea

Door: Lea Woudstra

He hoi ik wil graag de leraaropleiding voor kappers doen welke en waar kan ik dat doen 

Door: Sarina

Hallo sarina,kijk naar bovenstaande reacties en je vindt wat je zoekt.H.gr.

Door: Nancy

Ik werk nu in totaal bijna 17 jaar als praktijkdocente in het kappersvak. 3,5 jaar bij het koi( kappersopleidingsinstituut). Nu bijna 13,5 jaar bij de kappersacademie. Ik ben op dit moment op zoek naar een nieuwe baan als praktijk docent in het kappersvak. 

Gr Lon Maes 

Door: Lon maes

Reageer op dit beroep