U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent klassieke culturele vorming

Docent klassieke culturele vorming worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent klassieke culturele vorming? Lees de functieomschrijving.

De docent klassieke culturele vorming geeft les in het vak klassieke culturele vorming.

De docent klassieke culturele vorming geeft les in het middelbaar onderwijs aan leerlingen op de havo, het atheneum of het gymnasium. Het vak is de tegenhanger van het vak culturele kunstzinnige vorming (CKV) dat over het algemeen alleen op het VMBO en de HAVO wordt gegeven (dit kan per school verschillen). Waar het vak CKV zich richt op de hedendaagse cultuur en cultuur in het algemeen focust het vak KCV zich meer op de klassieke toneelstukken en literaire werken. De docent klassieke culturele vorming bezoekt met zijn leerlingen klassieke theatervoorstellingen (waaronder bijvoorbeeld tragedies), laat ze klassieke literaire werken en toneelstukken lezen en laat de leerlingen een klassiek werk in eigen stijl omzetten. De docent klassieke culturele vorming geeft les in de Griekse en Romeinse mythologie en geschiedenis, laat zijn leerlingen kennismaken met oude verhalen, mythes en toneelstukken, vertelt over kunstwerken en gebouwen uit de klassieke oudheid en laat zien welke invloed deze zaken op de hedendaagse cultuur hebben gehad.

De docent klassieke culturele vorming ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen opdrachten, huiswerk, toetsen, werkstukopdrachten en tentamens die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van deze resultaten en de inzet tijdens de les kan de docent klassieke culturele vorming de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er beter kan en de inzet in de les te bespreken.

De docent klassieke culturele vorming heeft verstand van het vak klassieke culturele vorming en weet op een interessante, leuke en educatieve manier les te geven. Hierbij kan hij gebruikmaken van Powerpoint presentaties, dia's en video's. Naast zijn werkzaamheden in de klas neemt de docent klassieke culturele vorming zijn leerlingen ook mee naar theatervoorstellingen, musea of films, is hij aanwezig bij vergaderingen met collega's (om de school te bespreken en te kijken wat er beter kan) en is hij aanwezig bij ouderavonden om met ouders van leerlingen de studieontwikkeling van hun kind te bespreken.

Mensen vonden ons op: Job Docent klassieke culturele vorming, Baan Docent klassieke culturele vorming, Docent klassieke culturele vorming Worden, Functie-eisen Docent klassieke culturele vorming, Verantwoordelijkheden Docent klassieke culturele vorming, Functieprofiel Docent klassieke culturele vorming, Wat doet een Docent klassieke culturele vorming, Werken als Docent klassieke culturele vorming.

Docent klassieke culturele vorming worden: Opleiding tot docent klassieke culturele vorming

De docent klassieke culturele vorming heeft een opleiding ''Leraar VHO Latijn en KCV'' gevolgd. Dit is een WO opleiding en deze is vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent klassieke culturele vorming, Docent klassieke culturele vorming Worden, Opleidingsniveau Docent klassieke culturele vorming, Scholing Docent klassieke culturele vorming, Studie Docent klassieke culturele vorming, Bijscholing Docent klassieke culturele vorming, Omscholing Docent klassieke culturele vorming.

Organisaties waar een docent klassieke culturele vorming doorgaans werkzaam is

De docent klassieke culturele vorming werkt op het middelbaar onderwijs in HAVO, VWO en/of gymnasium klassen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent klassieke culturele vorming, Docent klassieke culturele vorming Worden, Opleidingsniveau Docent klassieke culturele vorming, Scholing Docent klassieke culturele vorming, Studie Docent klassieke culturele vorming, Bijscholing Docent klassieke culturele vorming, Omscholing Docent klassieke culturele vorming.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent klassieke culturele vorming

De docent klassieke culturele vorming verdient tussen de €1500,- en €1900,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent klassieke culturele vorming, Loon Docent klassieke culturele vorming, Wat verdien je als Docent klassieke culturele vorming, Salarisschaal Docent klassieke culturele vorming, Salarisindicatie Docent klassieke culturele vorming, Bonus Docent klassieke culturele vorming, CAO Docent klassieke culturele vorming, Brutoloon Docent klassieke culturele vorming, Nettoloon Docent klassieke culturele vorming, Vakantiedagen Docent klassieke culturele vorming, Pensioen Docent klassieke culturele vorming.

Competenties, skills & vaardigheden docent klassieke culturele vorming

 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Overtuigen
Mensen vonden ons op: Kennis Docent klassieke culturele vorming, Vaardigheden Docent klassieke culturele vorming, Attitude Docent klassieke culturele vorming, Kwalificaties Docent klassieke culturele vorming, Competentieprofiel Docent klassieke culturele vorming.

Boeken voor het beroep docent klassieke culturele vorming

Wil je meer weten over het beroep docent klassieke culturele vorming? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent klassieke culturele vorming bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent klassieke culturele vorming te komen.

Forum. Basisboek Klassieke Culturele Vorming / Druk 3 | C. Fisser

basisboek klassieke culturele vorming - Nederlands | Druk: 1 | Bindwijze overig | 9789050270939 | 211 pagina's

Forum. Basisboek Klassieke Culturele Vorming / Druk 3...

Het paleis op de Dam | C, Fisser

themaboek klassieke culturele vorming - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789050270946 | 128 pagina's

Het paleis op de Dam is een boek van C, Fisser...

DE WERELD VAN APOLLO. | Onbekend

themaboek voor klassieke, culturele vorming - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789074310567 | 160 pagina's

DE WERELD VAN APOLLO. is een boek van De Beer...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent klassieke culturele vorming, Docent klassieke culturele vorming ebooks, boek Docent klassieke culturele vorming.

Persoonstypen docent klassieke culturele vorming

De docent klassieke culturele vorming is een waarnemer. Hij let goed op de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen. Dit maakt de docent klassieke culturele vorming ook tot een gever. Hij geeft extra begeleiding en brengt daarnaast in de lessen zijn kennis en visie op het gebied van het vak klassieke culturele vorming over op zijn leerlingen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent klassieke culturele vorming, Karakter Docent klassieke culturele vorming.

Netwerk docent klassieke culturele vorming

Het netwerk van de docent klassieke culturele vorming bestaat uit zijn collega's, zijn leerlingen, de ouders van leerlingen tijdens ouderavonden, de directeur van de school en mensen uit de theater en kunstwereld die op school kunnen komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent klassieke culturele vorming, Medewerkers Docent klassieke culturele vorming.

Is het beroep docent klassieke culturele vorming iets voor jou?

Zou je graag docent klassieke culturele vorming willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent klassieke culturele vorming bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent klassieke culturele vorming, beroepskeuzetest Docent klassieke culturele vorming, beroep Docent klassieke culturele vorming kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent klassieke culturele vorming

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent klassieke culturele vorming is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid. Daarnaast kan de docent klassieke culturele vorming ook les in het vak culturele kunstzinnige vormgeving gaan geven. Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent klassieke culturele vorming ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent klassieke culturele vorming

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent klassieke culturele vorming. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent klassieke culturele vorming, Promotie mogelijkheden Docent klassieke culturele vorming, Carriere Docent klassieke culturele vorming.

Solliciteren op de functie docent klassieke culturele vorming

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent klassieke culturele vorming dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent klassieke culturele vorming belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent klassieke culturele vorming. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent klassieke culturele vorming, CV Docent klassieke culturele vorming, sollicitatie Docent klassieke culturele vorming.

Interviews met docent klassieke culturele vorming

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent klassieke culturele vorming

Vacatures docent klassieke culturele vorming

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent klassieke culturele vorming? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent klassieke culturele vorming. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent klassieke culturele vorming geeft les in het vak klassieke culturele vorming. De docent klassieke culturele vorming geeft les in het middelbaar onderwijs aan leerlingen op de havo, het atheneum of het gymnasium. Het vak is de tegenhanger van het vak culturele kunstzinnige vorming (CKV) dat over het algemeen alleen op het VMBO en de HAVO wordt gegeven (dit kan per school verschillen).

Beoordeling Docent klassieke culturele vorming

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent klassieke culturele vorming' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent klassieke culturele vorming

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep