Docent klassieke muziekgeschiedenis worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent klassieke muziekgeschiedenis? Lees de functieomschrijving.

De docent klassieke muziekgeschiedenis geeft les in het vak klassieke muziekgeschiedenis.

De docent klassieke muziekgeschiedenis geeft les op een MBO of HBO opleiding muziek of een andere soortgelijke (muziek)opleiding. De docent klassieke muziekgeschiedenis geeft les in alle facetten van het vak klassieke muziekgeschiedenis. Zijn voornaamste taak is zijn kennis en visie op het gebied van het vak klassieke muziekgeschiedenis overbrengen op zijn leerlingen/studenten. De docent klassieke muziekgeschiedenis geeft onder andere les over de hedendaagse klassieke muziek, de oorsprong van de klassieke muziek, de verschillende composities en de ontwikkeling van de composities door de jaren heen, de ontwikkeling van de klassieke muziek door de jaren heen en leert zijn leerlingen/studenten kennismaken met verschillende bekende klassieke muzikanten, composities en muziekstukken.

Na aanleiding van zijn klassikale lessen geeft de docent klassieke muziekgeschiedenis zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van al deze resultaten kan de docent klassieke muziekgeschiedenis de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken naar wat er beter kan en hoe hij ze daarbij het beste kan helpen. Ook biedt de docent klassieke muziekgeschiedenis waar nodig extra tips, adviezen en/of individuele begeleiding.

De docent klassieke muziekgeschiedenis heeft verstand van het vak klassieke muziekgeschiedenis en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen. De docent klassieke muziekgeschiedenis geeft klassikaal les en kan tijdens zijn lessen gebruik maken van muziekfragmenten, muziek en een powerpoint.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent klassieke muziekgeschiedenis ook aanwezig bij vergaderingen met collega's (waar hij de leerlingen/studenten bespreekt en kijkt naar verbeterpunten binnen de opleidingen en de school) en bij ouderavonden (waar hij de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten met hun ouders bespreekt en kijkt naar eventuele verbeterpunten).

Mensen vonden ons op: Job Docent klassieke muziekgeschiedenis, Baan Docent klassieke muziekgeschiedenis, Docent klassieke muziekgeschiedenis Worden, Functie-eisen Docent klassieke muziekgeschiedenis, Verantwoordelijkheden Docent klassieke muziekgeschiedenis, Functieprofiel Docent klassieke muziekgeschiedenis, Wat doet een Docent klassieke muziekgeschiedenis, Werken als Docent klassieke muziekgeschiedenis.

Docent klassieke muziekgeschiedenis worden: Opleiding tot docent klassieke muziekgeschiedenis

De docent klassieke muziekgeschiedenis heeft een opleiding ''Docent Muziek'' (HBO, vierjarig) of een opleiding aan het conservatorium gevolgd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent klassieke muziekgeschiedenis, Docent klassieke muziekgeschiedenis Worden, Opleidingsniveau Docent klassieke muziekgeschiedenis, Scholing Docent klassieke muziekgeschiedenis, Studie Docent klassieke muziekgeschiedenis, Bijscholing Docent klassieke muziekgeschiedenis, Omscholing Docent klassieke muziekgeschiedenis.

Organisaties waar een docent klassieke muziekgeschiedenis doorgaans werkzaam is

De docent klassieke muziekgeschiedenis geeft les op een HBO of MBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent klassieke muziekgeschiedenis, Docent klassieke muziekgeschiedenis Worden, Opleidingsniveau Docent klassieke muziekgeschiedenis, Scholing Docent klassieke muziekgeschiedenis, Studie Docent klassieke muziekgeschiedenis, Bijscholing Docent klassieke muziekgeschiedenis, Omscholing Docent klassieke muziekgeschiedenis.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent klassieke muziekgeschiedenis

Het salaris van de docent klassieke muziekgeschiedenis ligt tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent klassieke muziekgeschiedenis, Loon Docent klassieke muziekgeschiedenis, Wat verdien je als Docent klassieke muziekgeschiedenis, Salarisschaal Docent klassieke muziekgeschiedenis, Salarisindicatie Docent klassieke muziekgeschiedenis, Bonus Docent klassieke muziekgeschiedenis, CAO Docent klassieke muziekgeschiedenis, Brutoloon Docent klassieke muziekgeschiedenis, Nettoloon Docent klassieke muziekgeschiedenis, Vakantiedagen Docent klassieke muziekgeschiedenis, Pensioen Docent klassieke muziekgeschiedenis.

Competenties, skills & vaardigheden docent klassieke muziekgeschiedenis

 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Luisteren
 • Verstand van en affiniteit met klassieke muziek
Mensen vonden ons op: Kennis Docent klassieke muziekgeschiedenis, Vaardigheden Docent klassieke muziekgeschiedenis, Attitude Docent klassieke muziekgeschiedenis, Kwalificaties Docent klassieke muziekgeschiedenis, Competentieprofiel Docent klassieke muziekgeschiedenis.

Boeken voor het beroep docent klassieke muziekgeschiedenis

Wil je meer weten over het beroep docent klassieke muziekgeschiedenis? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent klassieke muziekgeschiedenis bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent klassieke muziekgeschiedenis te komen.

Fryderyk Chopin | Alan Walker

A Life and Times - Engels | Hardcover | 9780374159061 | 768 pagina's

Based on ten years of research and a vast cache of primary sources located in archives in Warsaw, Paris, London, New York, and Washington, D.C., Alan Walker's monumental Fryderyk Chopin: A Life and Times is the most comprehensive biography of the great Po...

Bumba - Muziek maken is leuk! | Jan Maillard

met geluiden van instrumenten - Nederlands | Druk: 1 | Kartonboek | 9789462772748 | Bumba | 12 pagina's

Onderdeel van de serie Bumba. Hallo, ik ben Bumba en ik ben dol op muziek. Herken jij het geluid van de verschillende muziekinstrumenten? Laten we samen met mijn vrienden op ontdekking gaan! Duw op de tabjes en luister naar de instrumenten. Een leuk inter...

Alles begint bij Bach | Merlijn Kerkhof

wat je moet weten over klassieke muziek - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789400406520 | 288 pagina's

Wat is klassieke muziek, waar komt het vandaan? Wat zijn de meest voorkomende stijlen? Waarom zijn de meeste bekende componisten Duits? Wat is er zo goed aan de Negende symfonie van Beethoven of de atonale muziek van Arnold Schönberg, en hebben we eigenli...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent klassieke muziekgeschiedenis, Docent klassieke muziekgeschiedenis ebooks, boek Docent klassieke muziekgeschiedenis.

Persoonstypen docent klassieke muziekgeschiedenis

De docent klassieke muziekgeschiedenis is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak klassieke muziekgeschiedenis over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen. Ook is de docent klassieke muziekgeschiedenis een waarnemer. Hij let goed op zijn leerlingen/studenten tijdens de les en houdt na aanleiding van al het gemaakte werk en hun inzet in de klas nauwkeurig hun studieontwikkeling en studievoortgang bij.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent klassieke muziekgeschiedenis, Karakter Docent klassieke muziekgeschiedenis.

Netwerk docent klassieke muziekgeschiedenis

Het netwerk van de docent klassieke muziekgeschiedenis bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school, mensen uit het vak die op school komen spreken en de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent klassieke muziekgeschiedenis, Medewerkers Docent klassieke muziekgeschiedenis.

Is het beroep docent klassieke muziekgeschiedenis iets voor jou?

Zou je graag docent klassieke muziekgeschiedenis willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent klassieke muziekgeschiedenis bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent klassieke muziekgeschiedenis, beroepskeuzetest Docent klassieke muziekgeschiedenis, beroep Docent klassieke muziekgeschiedenis kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent klassieke muziekgeschiedenis

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent klassieke muziekgeschiedenis is vrij laag. Er is alleen werkgelegenheid op specifieke en exacte opleidingen en daardoor is er vrij weinig werkgelegenheid. Wel kan de docent klassieke muziekgeschiedenis zich ook in andere (muziek)vakken specialiseren en hierin les gaan geven of freelance cursussen/lessen/workshops klassieke muziekgeschiedenis gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent klassieke muziekgeschiedenis ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent klassieke muziekgeschiedenis

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent klassieke muziekgeschiedenis. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent klassieke muziekgeschiedenis, Promotie mogelijkheden Docent klassieke muziekgeschiedenis, Carriere Docent klassieke muziekgeschiedenis.

Solliciteren op de functie docent klassieke muziekgeschiedenis

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent klassieke muziekgeschiedenis dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent klassieke muziekgeschiedenis belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent klassieke muziekgeschiedenis. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent klassieke muziekgeschiedenis, CV Docent klassieke muziekgeschiedenis, sollicitatie Docent klassieke muziekgeschiedenis.

Interviews met docent klassieke muziekgeschiedenis

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent klassieke muziekgeschiedenis

Overzicht

Vacatures docent klassieke muziekgeschiedenis

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent klassieke muziekgeschiedenis? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent klassieke muziekgeschiedenis. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent klassieke muziekgeschiedenis geeft les in het vak klassieke muziekgeschiedenis. De docent klassieke muziekgeschiedenis geeft les op een MBO of HBO opleiding muziek of een andere soortgelijke (muziek)opleiding. De docent klassieke muziekgeschiedenis geeft les in alle facetten van het vak klassieke muziekgeschiedenis.

Beoordeling Docent klassieke muziekgeschiedenis

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent klassieke muziekgeschiedenis' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent klassieke muziekgeschiedenis

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep