U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent kleinkunst/cabaret

Docent kleinkunst/cabaret worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent kleinkunst/cabaret? Lees de functieomschrijving.

De docent kleinkunst/cabaret geeft les in het vak kleinkunst/cabaret.

De docent kleinkunst/cabaret geeft les op een MBO of HBO opleiding met de richting theater, kleinkunst of cabaret of geeft cursussen/lessen/workshops kleinkunst/cabaret (zowel freelance als in opdrachten, bijvoorbeeld aan halve finalisten van een cabaretfestival om ze workshops cabaret te geven). De docent kleinkunst/cabaret geeft les in alle facetten van de vakken kleinkunst en cabaret. Zo leert de docent kleinkunst/cabaret zijn leerlingen timen en grappen/liedjes schrijven en leert hij zijn leerlingen/studenten door middel van verschillende praktijkopdrachten (waaronder bijvoorbeeld zang en improvisatie) kennis maken met de verschillende vormen binnen het cabaretgenre (waaronder bijvoorbeeld fysiek cabaret, muzikaal cabaret of absurdistisch cabaret). De docent kleinkunst/cabaret die les geeft op een school zal daarnaast ook theorieles geven (over bijvoorbeeld het ontstaan van kleinkunst/cabaret).

De docent kleinkunst/cabaret ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten huiswerk, opdrachten, toetsen en projecten. Hij kijkt de opdrachten, toetsen en projecten na, bespreekt deze en becijfert deze. Daarnaast let de docent kleinkunst/cabaret ook op de ontwikkeling van iedere student/leerling en geeft waar nodig individuele les en begeleiding.

De docent kleinkunst/cabaret heeft zelf verstand van het vak kleinkunst/cabaret (en over het algemeen werkervaring als cabaretier/kleinkunstenaar) en weet dit op een leuke, interessante en educatieve manier over te brengen. Ook durft hij streng op te treden wanneer iemand de orde in de klas verstoort om de orde in de klas te herstellen. Daarnaast zal de docent kleinkunst/cabaret die op een school werkt ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om de opleidingen en de leerlingen/studenten te bespreken.

Mensen vonden ons op: Job Docent kleinkunst/cabaret, Baan Docent kleinkunst/cabaret, Docent kleinkunst/cabaret Worden, Functie-eisen Docent kleinkunst/cabaret, Verantwoordelijkheden Docent kleinkunst/cabaret, Functieprofiel Docent kleinkunst/cabaret, Wat doet een Docent kleinkunst/cabaret, Werken als Docent kleinkunst/cabaret.

Docent kleinkunst/cabaret worden: Opleiding tot docent kleinkunst/cabaret

De docent kleinkunst/cabaret heeft een opleiding ''docent drama'' gevolgd (en is vanuit de toneellessen die hij daar heeft geleerd zelf cabaretlessen/kleinkunstlessen gaan geven), of is na enige jaren zelf als cabaretier of kleinkunstenaar (of regisseur van cabaretiers en kleinkunstenaars) gewerkt en getoerd te hebben les gaan geven.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent kleinkunst/cabaret, Docent kleinkunst/cabaret Worden, Opleidingsniveau Docent kleinkunst/cabaret, Scholing Docent kleinkunst/cabaret, Studie Docent kleinkunst/cabaret, Bijscholing Docent kleinkunst/cabaret, Omscholing Docent kleinkunst/cabaret.

Organisaties waar een docent kleinkunst/cabaret doorgaans werkzaam is

De docent kleinkunst/cabaret werkt op een MBO of HBO opleidingen of geeft freelance of in opdracht cursussen/workshops/lessen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent kleinkunst/cabaret, Docent kleinkunst/cabaret Worden, Opleidingsniveau Docent kleinkunst/cabaret, Scholing Docent kleinkunst/cabaret, Studie Docent kleinkunst/cabaret, Bijscholing Docent kleinkunst/cabaret, Omscholing Docent kleinkunst/cabaret.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent kleinkunst/cabaret

Het salaris van de docent kleinkunst/cabaret die op een school werkt ligt (afhankelijk van het aantal jaren werkervaring, de school waar hij werkzaam is en relevante diploma's) tussen de €1200,- en €1810,- bruto per maand. Daarnaast kan de docent kleinkunst/cabaret die freelance cursussen/workshops/lessen geeft zelf zijn uurtarief bepalen; hier valt dus geen specifieke salarisindicatie voor te geven.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent kleinkunst/cabaret, Loon Docent kleinkunst/cabaret, Wat verdien je als Docent kleinkunst/cabaret, Salarisschaal Docent kleinkunst/cabaret, Salarisindicatie Docent kleinkunst/cabaret, Bonus Docent kleinkunst/cabaret, CAO Docent kleinkunst/cabaret, Brutoloon Docent kleinkunst/cabaret, Nettoloon Docent kleinkunst/cabaret, Vakantiedagen Docent kleinkunst/cabaret, Pensioen Docent kleinkunst/cabaret.

Competenties, skills & vaardigheden docent kleinkunst/cabaret

 • Creativiteit
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Innovatief
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Luisteren
 • Verstand van kleinkunst/cabaret
Mensen vonden ons op: Kennis Docent kleinkunst/cabaret, Vaardigheden Docent kleinkunst/cabaret, Attitude Docent kleinkunst/cabaret, Kwalificaties Docent kleinkunst/cabaret, Competentieprofiel Docent kleinkunst/cabaret.

Boeken voor het beroep docent kleinkunst/cabaret

Wil je meer weten over het beroep docent kleinkunst/cabaret? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent kleinkunst/cabaret bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent kleinkunst/cabaret te komen.

Haal 't doek maar op | Frank Rich

100 jaar Nederlandstalig cabaret, kleinkunst en theater - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789069111469 | 72 pagina's

PVG...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent kleinkunst/cabaret, Docent kleinkunst/cabaret ebooks, boek Docent kleinkunst/cabaret.

Persoonstypen docent kleinkunst/cabaret

De docent kleinkunst/cabaret is een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en geeft les in het vak waar hij van houdt. Daarnaast is de docent kleinkunst/cabaret een gever en een waarnemer. Hij geeft zijn kennis en visie op leerlingen/studenten over, let goed op zijn leerlingen/studenten en geeft waar nodig individuele begeleiding.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent kleinkunst/cabaret, Karakter Docent kleinkunst/cabaret.

Netwerk docent kleinkunst/cabaret

Het netwerk van de docent kleinkunst/cabaret bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, mensen uit het vak (uit de theaterwereld), en als hij op een school werkt ook uit de directeur van de school.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent kleinkunst/cabaret, Medewerkers Docent kleinkunst/cabaret.

Is het beroep docent kleinkunst/cabaret iets voor jou?

Zou je graag docent kleinkunst/cabaret willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent kleinkunst/cabaret bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent kleinkunst/cabaret, beroepskeuzetest Docent kleinkunst/cabaret, beroep Docent kleinkunst/cabaret kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent kleinkunst/cabaret

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent kleinkunst/cabaret is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op scholen en daarnaast kan hij ook freelance cursussen/workshops/lessen gaan geven.

Daarnaast kan de docent kleinkunst/cabaret ook les in het vak drama gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent kleinkunst/cabaret

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent kleinkunst/cabaret. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent kleinkunst/cabaret, Promotie mogelijkheden Docent kleinkunst/cabaret, Carriere Docent kleinkunst/cabaret.

Solliciteren op de functie docent kleinkunst/cabaret

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent kleinkunst/cabaret dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent kleinkunst/cabaret belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent kleinkunst/cabaret. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent kleinkunst/cabaret, CV Docent kleinkunst/cabaret, sollicitatie Docent kleinkunst/cabaret.

Interviews met docent kleinkunst/cabaret

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent kleinkunst/cabaret

Vacatures docent kleinkunst/cabaret

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent kleinkunst/cabaret? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent kleinkunst/cabaret. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent kleinkunst/cabaret geeft les in het vak kleinkunst/cabaret. De docent kleinkunst/cabaret geeft les op een MBO of HBO opleiding met de richting theater, kleinkunst of cabaret of geeft cursussen/lessen/workshops kleinkunst/cabaret (zowel freelance als in opdrachten, bijvoorbeeld aan halve finalisten van een cabaretfestival om ze workshops cabaret te geven). De docent kleinkunst/cabaret geeft les in alle facetten van de vakken kleinkunst en cabaret.

Beoordeling Docent kleinkunst/cabaret

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent kleinkunst/cabaret' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent kleinkunst/cabaret

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep