U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent kunstfilosofie

Docent kunstfilosofie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent kunstfilosofie? Lees de functieomschrijving.

De docent kunstfilosofie geeft les in het vak kunstfilosofie.

De docent kunstfilosofie geeft les op een HBO opleiding in de richting kunst, kunst en cultuur, scenografie of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent kunstfilosofie is zijn kennis en visie op het vak kunstfilosofie overbrengen op zijn studenten zodat zij deze kennis mee kunnen nemen binnen hun toekomstige beroep. De docent kunstfilosofie geeft les in alle facetten van het vak kunstfilosofie en geeft les in onderwerpen als de ideeën en filosofieën van bekende filosofen over kunst, de invloed die deze filosofen op de hedendaagse kunstwereld hebben gehad, benaderingswijzen vanuit de filosofie met betrekking tot de verschillende aspecten van kunst en esthetica.

De docent kunstfilosofie ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, met de studenten bespreekt en waar nodig becijfert. De docent kunstfilosofie kan na aanleiding van de resultaten van al het gemaakte werk en inzet in de les goed naar de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn studenten kijken en waar nodig met ze om de tafel gaan om de studieontwikkeling te bespreken en te kijken wat er beter kan.

De docent kunstfilosofie heeft verstand van het vak kunstfilosofie en weet zijn kennis en visie op een interessante, educatieve en leuke manier op zijn studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een student geen goede inzet heeft of wanneer hij de orde in de klas verstoord.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent kunstfilosofie ook aanwezig bij vergaderingen met collega's waar hij de opleiding, de school en de studenten bespreekt en kijkt naar verbeterpunten binnen de opleiding en de school.

Mensen vonden ons op: Job Docent kunstfilosofie, Baan Docent kunstfilosofie, Docent kunstfilosofie Worden, Functie-eisen Docent kunstfilosofie, Verantwoordelijkheden Docent kunstfilosofie, Functieprofiel Docent kunstfilosofie, Wat doet een Docent kunstfilosofie, Werken als Docent kunstfilosofie.

Docent kunstfilosofie worden: Opleiding tot docent kunstfilosofie

De docent kunstfilosofie heeft één van de docentenopleidingen tot docent kunst gevolgd (waaronder bijvoorbeeld ''Docent Culturele Kunstzinnige Vorming'' of ''Docent Kunst en Cultuur'', hbo, vierjarig) of heeft een opleiding ''Kunstgeschiedenis'' gevolgd (WO, vierjarig).

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent kunstfilosofie, Docent kunstfilosofie Worden, Opleidingsniveau Docent kunstfilosofie, Scholing Docent kunstfilosofie, Studie Docent kunstfilosofie, Bijscholing Docent kunstfilosofie, Omscholing Docent kunstfilosofie.

Organisaties waar een docent kunstfilosofie doorgaans werkzaam is

De docent kunstfilosofie werkt op een HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent kunstfilosofie, Docent kunstfilosofie Worden, Opleidingsniveau Docent kunstfilosofie, Scholing Docent kunstfilosofie, Studie Docent kunstfilosofie, Bijscholing Docent kunstfilosofie, Omscholing Docent kunstfilosofie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent kunstfilosofie

De docent kunstfilosofie verdient tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent kunstfilosofie, Loon Docent kunstfilosofie, Wat verdien je als Docent kunstfilosofie, Salarisschaal Docent kunstfilosofie, Salarisindicatie Docent kunstfilosofie, Bonus Docent kunstfilosofie, CAO Docent kunstfilosofie, Brutoloon Docent kunstfilosofie, Nettoloon Docent kunstfilosofie, Vakantiedagen Docent kunstfilosofie, Pensioen Docent kunstfilosofie.

Competenties, skills & vaardigheden docent kunstfilosofie

 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Luisteren
 • Verstand van kunstfilosofie
Mensen vonden ons op: Kennis Docent kunstfilosofie, Vaardigheden Docent kunstfilosofie, Attitude Docent kunstfilosofie, Kwalificaties Docent kunstfilosofie, Competentieprofiel Docent kunstfilosofie.

Boeken voor het beroep docent kunstfilosofie

Wil je meer weten over het beroep docent kunstfilosofie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent kunstfilosofie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent kunstfilosofie te komen.

2018-2019 Academic Planner | Lisa Planner Publishing

Planner August 2018-2019, 12 Month Calendar Monthly Weekly Schedule, Daily Writing Project Planner Organizer, Agenda Appointment Diary (Planner August 2018 - July 2019) (Volume 1) - Engels | Paperback | 9781721063598 | 162 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent kunstfilosofie, Docent kunstfilosofie ebooks, boek Docent kunstfilosofie.

Persoonstypen docent kunstfilosofie

De docent kunstfilosofie is een waarnemer. Hij let goed op de huidige ontwikkelingen binnen de kunstwereld (om dit mee te nemen in zijn lesmateriaal) en let goed op de studieontwikkeling of studievoortgang van zijn studenten om waar nodig met ze om de tafel te gaan en ze individuele begeleiding te bieden. Dit maakt de docent kunstfilosofie ook tot een gever. Hij geeft individuele begeleiding, extra tips en adviezen en brengt daarnaast zijn kennis en visie op het gebied van het vak kunstfilosofie over op zijn studenten.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent kunstfilosofie, Karakter Docent kunstfilosofie.

Netwerk docent kunstfilosofie

Het netwerk van de docent kunstfilosofie bestaat uit zijn studenten, zijn collega's en de directeur van de school. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent kunstfilosofie, Medewerkers Docent kunstfilosofie.

Is het beroep docent kunstfilosofie iets voor jou?

Zou je graag docent kunstfilosofie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent kunstfilosofie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent kunstfilosofie, beroepskeuzetest Docent kunstfilosofie, beroep Docent kunstfilosofie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent kunstfilosofie

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent kunstfilosofie is laag. Er is alleen werkgelegenheid op echt exacte opleidingen waardoor de werkgelegenheid vrij laag is. Wel kan de docent kunstfilosofie het arbeidsmarktperspectief voor zichzelf vergroten door ook les in andere kunstvakken te gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent kunstfilosofie ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent kunstfilosofie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent kunstfilosofie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent kunstfilosofie, Promotie mogelijkheden Docent kunstfilosofie, Carriere Docent kunstfilosofie.

Solliciteren op de functie docent kunstfilosofie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent kunstfilosofie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent kunstfilosofie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent kunstfilosofie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent kunstfilosofie, CV Docent kunstfilosofie, sollicitatie Docent kunstfilosofie.

Interviews met docent kunstfilosofie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Vacatures docent kunstfilosofie

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent kunstfilosofie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent kunstfilosofie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent kunstfilosofie geeft les in het vak kunstfilosofie. De docent kunstfilosofie geeft les op een HBO opleiding in de richting kunst, kunst en cultuur, scenografie of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent kunstfilosofie is zijn kennis en visie op het vak kunstfilosofie overbrengen op zijn studenten zodat zij deze kennis mee kunnen nemen binnen hun toekomstige beroep.

Beoordeling Docent kunstfilosofie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent kunstfilosofie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent kunstfilosofie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep