U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent landbouwkunde

Docent landbouwkunde worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent landbouwkunde? Lees de functieomschrijving.

De docent landbouwkunde geeft les in het vak landbouwkunde.

De docent landbouwkunde geeft les op een VMBO of MBO opleiding in de richting landbouw of een andere soortgelijke agrarische opleiding. De voornaamste taak van de docent landbouwkunde is zijn leerlingen opleiden naar een baan binnen de landbouwkunde of landbouw of ze, wanneer ze een VMBO opleiding doen, voorbereiden op een MBO opleiding in de richting landbouw. De docent landbouwkunde geeft onder andere les over onderwerpen als bloemen, planten, voeding, groene ruimte, dieren en richt zich op onderdelen als gewasverdeling, mechanisatie, bedrijfseconomie, voedselproductie en landgebruik.

De docent landbouwkunde ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten toetsen, huiswerk, theorie en praktijkopdrachten en werkstukken die hij vervolgens nakijkt, met ze bespreekt en becijfert. Na aanleiding van deze resultaten kijkt de docent landbouwkunde naar de studievoortgang van zijn leerlingen en bespreekt deze met ze. Als de resultaten er niet goed voorstaan kan de docent landbouwkunde eventueel individuele begeleiding aanbieden of de leerlingen extra tips en adviezen geven.

De docent landbouwkunde heeft verstand van het vak landbouwkunde en weet dit op een leuke, interessante en educatieve manier op zijn leerlingen over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling zich vervelend gedraagt om zo de orde in de klas te bewaren of te herstellen. Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent landbouwkunde ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om te praten over de leerlingen en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en school. Ook zal de docent landbouwkunde aanwezig zijn bij ouderavonden om met de ouders van leerlingen de studievoortgang van hun kind te bespreken.

Mensen vonden ons op: Job Docent landbouwkunde, Baan Docent landbouwkunde, Docent landbouwkunde Worden, Functie-eisen Docent landbouwkunde, Verantwoordelijkheden Docent landbouwkunde, Functieprofiel Docent landbouwkunde, Wat doet een Docent landbouwkunde, Werken als Docent landbouwkunde.

Docent landbouwkunde worden: Opleiding tot docent landbouwkunde

De docent landbouwkunde heeft de opleiding ''International Land and Watermanagement gevolgd. Deze opleiding is WO en vierjarig. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent landbouwkunde, Docent landbouwkunde Worden, Opleidingsniveau Docent landbouwkunde, Scholing Docent landbouwkunde, Studie Docent landbouwkunde, Bijscholing Docent landbouwkunde, Omscholing Docent landbouwkunde.

Organisaties waar een docent landbouwkunde doorgaans werkzaam is

De docent landbouwkunde werkt op een VMBO of MBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent landbouwkunde, Docent landbouwkunde Worden, Opleidingsniveau Docent landbouwkunde, Scholing Docent landbouwkunde, Studie Docent landbouwkunde, Bijscholing Docent landbouwkunde, Omscholing Docent landbouwkunde.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent landbouwkunde

De docent landbouwkunde verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent landbouwkunde, Loon Docent landbouwkunde, Wat verdien je als Docent landbouwkunde, Salarisschaal Docent landbouwkunde, Salarisindicatie Docent landbouwkunde, Bonus Docent landbouwkunde, CAO Docent landbouwkunde, Brutoloon Docent landbouwkunde, Nettoloon Docent landbouwkunde, Vakantiedagen Docent landbouwkunde, Pensioen Docent landbouwkunde.

Competenties, skills & vaardigheden docent landbouwkunde

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van het vak landbouwkunde
Mensen vonden ons op: Kennis Docent landbouwkunde, Vaardigheden Docent landbouwkunde, Attitude Docent landbouwkunde, Kwalificaties Docent landbouwkunde, Competentieprofiel Docent landbouwkunde.

Boeken voor het beroep docent landbouwkunde

Wil je meer weten over het beroep docent landbouwkunde? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent landbouwkunde bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent landbouwkunde te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Doeltreffende didactiek | Walter Geerts

directe instructie en differentiatie voor de lerende leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046906194 | 175 pagina's

Doeltreffende didactiek 1e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046906194 Ervaren leraren weten intuïtief welke didactische handigheid ze moeten kiezen voor een bepaalde situatie of leerling. Maar hoe pak je het als beginne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent landbouwkunde, Docent landbouwkunde ebooks, boek Docent landbouwkunde.

Persoonstypen docent landbouwkunde

De docent landbouwkunde is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen en kijkt goed hoe hij ze kan begeleiden tijdens projecten en praktijkopdrachten. Daarnaast is de docent landbouwkunde een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak landbouwkunde over op zijn leerlingen en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of tips en adviezen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent landbouwkunde, Karakter Docent landbouwkunde.

Netwerk docent landbouwkunde

Het netwerk van de docent landbouwkunde bestaat uit zijn collega's, de leerlingen, de directeur van de school, de ouders van leerlingen tijdens ouderavonden en eventueel mensen uit het vak die op school komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent landbouwkunde, Medewerkers Docent landbouwkunde.

Is het beroep docent landbouwkunde iets voor jou?

Zou je graag docent landbouwkunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent landbouwkunde bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent landbouwkunde, beroepskeuzetest Docent landbouwkunde, beroep Docent landbouwkunde kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent landbouwkunde

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent landbouwkunde is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende VMBO en MBO opleidingen. Daarnaast kan de docent landbouwkunde ook les in het vak plantenteelt, agrarische economie of een ander soortgelijk vak gaan geven of een mentorrol op zich nemen.

Arbeidsmarktperspectief score docent landbouwkunde

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent landbouwkunde. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent landbouwkunde, Promotie mogelijkheden Docent landbouwkunde, Carriere Docent landbouwkunde.

Solliciteren op de functie docent landbouwkunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent landbouwkunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent landbouwkunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent landbouwkunde. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent landbouwkunde, CV Docent landbouwkunde, sollicitatie Docent landbouwkunde.

Interviews met docent landbouwkunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent landbouwkunde

Vacatures docent landbouwkunde

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent landbouwkunde? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent landbouwkunde. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent landbouwkunde geeft les in het vak landbouwkunde. De docent landbouwkunde geeft les op een VMBO of MBO opleiding in de richting landbouw of een andere soortgelijke agrarische opleiding. De voornaamste taak van de docent landbouwkunde is zijn leerlingen opleiden naar een baan binnen de landbouwkunde of landbouw of ze, wanneer ze een VMBO opleiding doen, voorbereiden op een MBO opleiding in de richting landbouw.

Beoordeling Docent landbouwkunde

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent landbouwkunde' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent landbouwkunde

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep