U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent literaire vorming

Docent literaire vorming worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent literaire vorming? Lees de functieomschrijving.

De docent literaire vorming geeft les in het vak literaire vorming.

De docent literaire vorming geeft les op een HBO opleiding in de richting writing for performance, Nederlands, drama schrijven of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent literaire vorming is zijn kennis en visie op het gebied van het vak literaire vorming overbrengen op zijn studenten zodat zij deze kennis mee kunnen nemen binnen hun toekomstige beroep. De docent literaire vorming geeft les in de verschillende facetten van het vak literaire vorming en leert zijn studenten onder andere literatuur analyseren, kijken naar de functie en overdracht van verhalen, de betekenis van verhalen, hoe mensen lezers worden, hoe het literaire bedrijf functioneert en hoe onderwijs en bibliotheken inwerken op de literaire ontwikkeling van lezers.

De docent literaire vorming ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, met de studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al deze studieresultaten en de studieontwikkeling kan de docent literaire vorming de studievoortgang van zijn studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er beter kan en hoe hij daarbij kan helpen.

De docent literaire vorming heeft verstand van het vak literaire vorming en weet zijn kennis en visie op een interessante, educatieve en leuke manier op zijn studenten over te brengen. Daarnaast durft de docent literaire vorming ook streng op te treden wanneer een student zich vervelend gedraagt of geen inzet toont in de lessen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent literaire vorming ook aanwezig zijn bij vergaderingen met collega's om de opleiding en school te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en de school.

Mensen vonden ons op: Job Docent literaire vorming, Baan Docent literaire vorming, Docent literaire vorming Worden, Functie-eisen Docent literaire vorming, Verantwoordelijkheden Docent literaire vorming, Functieprofiel Docent literaire vorming, Wat doet een Docent literaire vorming, Werken als Docent literaire vorming.

Docent literaire vorming worden: Opleiding tot docent literaire vorming

De docent literaire vorming heeft één van de docentopleidingen met betrekking tot kunstvakken gevolgd, een opleiding Writing For Performance of soortgelijke opleiding gevolgd en heeft daarna de Master of Education in Arts gevolgd op de HKU in Utrecht (HBO, master) en daar zijn diploma behaald.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent literaire vorming, Docent literaire vorming Worden, Opleidingsniveau Docent literaire vorming, Scholing Docent literaire vorming, Studie Docent literaire vorming, Bijscholing Docent literaire vorming, Omscholing Docent literaire vorming.

Organisaties waar een docent literaire vorming doorgaans werkzaam is

De docent literaire vorming geeft les op een HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent literaire vorming, Docent literaire vorming Worden, Opleidingsniveau Docent literaire vorming, Scholing Docent literaire vorming, Studie Docent literaire vorming, Bijscholing Docent literaire vorming, Omscholing Docent literaire vorming.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent literaire vorming

De docent literaire vorming verdient tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent literaire vorming, Loon Docent literaire vorming, Wat verdien je als Docent literaire vorming, Salarisschaal Docent literaire vorming, Salarisindicatie Docent literaire vorming, Bonus Docent literaire vorming, CAO Docent literaire vorming, Brutoloon Docent literaire vorming, Nettoloon Docent literaire vorming, Vakantiedagen Docent literaire vorming, Pensioen Docent literaire vorming.

Competenties, skills & vaardigheden docent literaire vorming

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Verstand van literaire vorming
Mensen vonden ons op: Kennis Docent literaire vorming, Vaardigheden Docent literaire vorming, Attitude Docent literaire vorming, Kwalificaties Docent literaire vorming, Competentieprofiel Docent literaire vorming.

Boeken voor het beroep docent literaire vorming

Wil je meer weten over het beroep docent literaire vorming? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent literaire vorming bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent literaire vorming te komen.

De vorm van vrijheid | Paul Scheffer

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789023467151 | 224 pagina's

Al sinds Paul Scheffer de val van de Berlijnse Muur meemaakte, is hij geïntrigeerd door grenzen. Naar aanleiding van de vluchtelingencrisis, het vertrek van de Britten uit Europa en de muur die Trump wil bouwen, heeft Scheffer zijn ideeën geordend en verd...

Nederlandse taal zonder docent voor Arabisch sprekenden deel 1 | Sharif Amien

beginners/nieuwkomers letters & woorden & zinnen & vragen en antwoorden & werkwoorden in vorm & eenvoudige grammatica - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789070971328 | 959 pagina's

Nederlandse taal zonder docent voor Arabisch sprekenden deel 1 1e druk is een boek van Sharif Amien uitgegeven bij Arabisch-Nederlandse Uitgeverij ''A.N.U.''. ISBN 9789070971328 (Arabisch - Nederlands met uitspraak ) , dit boek is bestemd voor Arabisch sp...

De vorm van vrijheid | Paul Scheffer

Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789023471769 | 192 pagina's

Al sinds Paul Scheffer op achttienjarige leeftijd voor de Berlijnse Muur stond is hij geïntrigeerd door grenzen en denkt hij na over de waarde en betekenis ervan. Naar aanleiding van de vluchtelingencrisis, het vertrek van de Britten uit Europa en de muur...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent literaire vorming, Docent literaire vorming ebooks, boek Docent literaire vorming.

Persoonstypen docent literaire vorming

De docent literaire vorming is gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak literaire vorming over op zijn studenten en geeft waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen. Daarnaast is de docent literaire vorming een waarnemer. Hij let goed op zijn studenten tijdens de lessen om goed naar hun inzet te kijken en let goed op het ingeleverde werk om hun studieontwikkeling en studievoortgang nauwgezet bij te houden en waar nodig met ze om de tafel te gaan om te kijken naar verbeterpunten en hoe hij daarbij kan helpen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent literaire vorming, Karakter Docent literaire vorming.

Netwerk docent literaire vorming

Het netwerk van de docent literaire vorming bestaat uit zijn studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de literaire wereld die op school komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent literaire vorming, Medewerkers Docent literaire vorming.

Is het beroep docent literaire vorming iets voor jou?

Zou je graag docent literaire vorming willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent literaire vorming bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent literaire vorming, beroepskeuzetest Docent literaire vorming, beroep Docent literaire vorming kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent literaire vorming

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent literaire vorming is laag. Er is alleen werkgelegenheid op verschillende exacte opleidingen. Wel kan de docent literaire vorming de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere (schrijf of literaire) vakken les te gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent literaire vorming

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent literaire vorming. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent literaire vorming, Promotie mogelijkheden Docent literaire vorming, Carriere Docent literaire vorming.

Solliciteren op de functie docent literaire vorming

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent literaire vorming dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent literaire vorming belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent literaire vorming. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent literaire vorming, CV Docent literaire vorming, sollicitatie Docent literaire vorming.

Interviews met docent literaire vorming

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent literaire vorming

Vacatures docent literaire vorming

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent literaire vorming? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent literaire vorming. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent literaire vorming geeft les in het vak literaire vorming. De docent literaire vorming geeft les op een HBO opleiding in de richting writing for performance, Nederlands, drama schrijven of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent literaire vorming is zijn kennis en visie op het gebied van het vak literaire vorming overbrengen op zijn studenten zodat zij deze kennis mee kunnen nemen binnen hun toekomstige beroep.

Beoordeling Docent literaire vorming

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent literaire vorming' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent literaire vorming

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep