U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent literatuurgeschiedenis

Docent literatuurgeschiedenis worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent literatuurgeschiedenis? Lees de functieomschrijving.

De docent literatuurgeschiedenis geeft les in het vak literatuurgeschiedenis.

De docent literatuurgeschiedenis geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting Nederlands, journalistiek, taalwetenschap, literatuurwetenschap, creative writing of een andere soortgelijke opleiding. De docent literatuurgeschiedenis geeft les in alle facetten van het vak literatuurgeschiedenis. Zijn voornaamste taak is zijn kennis op het gebied van het vak literatuurgeschiedenis overbrengen op zijn leerlingen/studenten zodat zij deze kennis mee kunnen nemen binnen hun toekomstige beroep. De docent literatuurgeschiedenis geeft les in onder andere de ontwikkeling van de Nederlandse literatuur door de jaren heen, de opvattingen van literatuur door de jaren heen, literatuurgeschiedschrijving en de invloed van schrijvers op de samenleving en maatschappij door de jaren heen.

De docent literatuurgeschiedenis ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens en huiswerk die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van al deze resultaten en de inzet in de les kan de docent literatuurgeschiedenis de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om de studieontwikkeling te bespreken en te kijken wat er beter kan.

De docent literatuurgeschiedenis heeft verstand van het vak literatuurgeschiedenis en weet zijn kennis en visie op een interessante, educatieve en leuke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Ook durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaken en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent literatuurgeschiedenis ook aanwezig bij ouderavonden (om met de ouders van leerlingen/studenten de studieontwikkeling en studievoortgang van hun kind te bespreken) en bij vergaderingen met collega's (om de opleiding en de school te bespreken en te kijken wat er beter kan en om te praten over de leerlingen/studenten en hun studieontwikkeling en studievoortgang).

Mensen vonden ons op: Job Docent literatuurgeschiedenis, Baan Docent literatuurgeschiedenis, Docent literatuurgeschiedenis Worden, Functie-eisen Docent literatuurgeschiedenis, Verantwoordelijkheden Docent literatuurgeschiedenis, Functieprofiel Docent literatuurgeschiedenis, Wat doet een Docent literatuurgeschiedenis, Werken als Docent literatuurgeschiedenis.

Docent literatuurgeschiedenis worden: Opleiding tot docent literatuurgeschiedenis

De docent literatuurgeschiedenis heeft een opleiding ''Literatuurwetenschap'' gevolgd. Deze opleiding is HBO of WO en vierjarig. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent literatuurgeschiedenis, Docent literatuurgeschiedenis Worden, Opleidingsniveau Docent literatuurgeschiedenis, Scholing Docent literatuurgeschiedenis, Studie Docent literatuurgeschiedenis, Bijscholing Docent literatuurgeschiedenis, Omscholing Docent literatuurgeschiedenis.

Organisaties waar een docent literatuurgeschiedenis doorgaans werkzaam is

De docent literatuurgeschiedenis werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent literatuurgeschiedenis, Docent literatuurgeschiedenis Worden, Opleidingsniveau Docent literatuurgeschiedenis, Scholing Docent literatuurgeschiedenis, Studie Docent literatuurgeschiedenis, Bijscholing Docent literatuurgeschiedenis, Omscholing Docent literatuurgeschiedenis.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent literatuurgeschiedenis

De docent literatuurgeschiedenis verdient tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent literatuurgeschiedenis, Loon Docent literatuurgeschiedenis, Wat verdien je als Docent literatuurgeschiedenis, Salarisschaal Docent literatuurgeschiedenis, Salarisindicatie Docent literatuurgeschiedenis, Bonus Docent literatuurgeschiedenis, CAO Docent literatuurgeschiedenis, Brutoloon Docent literatuurgeschiedenis, Nettoloon Docent literatuurgeschiedenis, Vakantiedagen Docent literatuurgeschiedenis, Pensioen Docent literatuurgeschiedenis.

Competenties, skills & vaardigheden docent literatuurgeschiedenis

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Overtuigen
 • Verstand van het vak literatuurgeschiedenis
Mensen vonden ons op: Kennis Docent literatuurgeschiedenis, Vaardigheden Docent literatuurgeschiedenis, Attitude Docent literatuurgeschiedenis, Kwalificaties Docent literatuurgeschiedenis, Competentieprofiel Docent literatuurgeschiedenis.

Boeken voor het beroep docent literatuurgeschiedenis

Wil je meer weten over het beroep docent literatuurgeschiedenis? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent literatuurgeschiedenis bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent literatuurgeschiedenis te komen.

Sapiens | Yuval Noah Harari

een kleine geschiedenis van de mensheid - NEDERLANDSTALIG - Nederlands | Druk: 12 | Paperback | 9789400407930 | 461 pagina's

Honderdduizend jaar geleden waren er wel zes verschillende menssoorten. Nu is er maar één soort over, en dat zijn wij. Homo sapiens. Hoe komt het dat alleen wij zijn overgebleven? Hoe kwamen onze voorvaderen op het idee om steden en zelfs koninkrijken te ...

De keuze | Edith Eva Eger

Leven in vrijheid - Nederlands | Druk: 5 | Paperback | 9789400510555 | 328 pagina's

Edith Eva Eger was zestien jaar oud toen ze in 1944 naar Auschwitz werd gedeporteerd. Haar ouders werden direct naar de gaskamer gestuurd en Edith werd gedwongen om voor Mengele te dansen. Haar onverschrokkenheid hielp haar en haar zusje te overleven, al ...

't Hooge Nest | Roxane van Iperen

Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789048841790 | 328 pagina's

Tijdens de Tweede Wereldoorlog bestieren twee joodse zussen - Janny en Lien Brilleslijper - een van de grootste onderduikadressen in Nederland: 't Hooge Nest, een villa in het Gooi. Terwijl de laatste Joden in Nederland worden opgejaagd gaat het leven van...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent literatuurgeschiedenis, Docent literatuurgeschiedenis ebooks, boek Docent literatuurgeschiedenis.

Persoonstypen docent literatuurgeschiedenis

De docent literatuurgeschiedenis is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak literatuurgeschiedenis over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding. Na aanleiding van deze resultaten en de inzet van de leerlingen/studenten in de les kan de docent literatuurgeschiedenis de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden. Dit maakt de docent literatuurgeschiedenis ook tot een waarnemer.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent literatuurgeschiedenis, Karakter Docent literatuurgeschiedenis.

Netwerk docent literatuurgeschiedenis

Het netwerk van de docent literatuurgeschiedenis bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de ouders van leerlingen/studenten, zijn collega's en de directeur van de school. Daarnaast kunnen er ook schrijvers op school komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent literatuurgeschiedenis, Medewerkers Docent literatuurgeschiedenis.

Is het beroep docent literatuurgeschiedenis iets voor jou?

Zou je graag docent literatuurgeschiedenis willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent literatuurgeschiedenis bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent literatuurgeschiedenis, beroepskeuzetest Docent literatuurgeschiedenis, beroep Docent literatuurgeschiedenis kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent literatuurgeschiedenis

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent literatuurgeschiedenis is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid. Daarnaast kan de docent literatuurgeschiedenis ook les in het vak literatuurwetenschap gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent literatuurgeschiedenis ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent literatuurgeschiedenis

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent literatuurgeschiedenis. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent literatuurgeschiedenis, Promotie mogelijkheden Docent literatuurgeschiedenis, Carriere Docent literatuurgeschiedenis.

Solliciteren op de functie docent literatuurgeschiedenis

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent literatuurgeschiedenis dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent literatuurgeschiedenis belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent literatuurgeschiedenis. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent literatuurgeschiedenis, CV Docent literatuurgeschiedenis, sollicitatie Docent literatuurgeschiedenis.

Interviews met docent literatuurgeschiedenis

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent literatuurgeschiedenis

Vacatures docent literatuurgeschiedenis

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent literatuurgeschiedenis? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent literatuurgeschiedenis. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent literatuurgeschiedenis geeft les in het vak literatuurgeschiedenis. De docent literatuurgeschiedenis geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting Nederlands, journalistiek, taalwetenschap, literatuurwetenschap, creative writing of een andere soortgelijke opleiding. De docent literatuurgeschiedenis geeft les in alle facetten van het vak literatuurgeschiedenis.

Beoordeling Docent literatuurgeschiedenis

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent literatuurgeschiedenis' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent literatuurgeschiedenis

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep